Boulevard vindt verkouden Art Rooijakkers egoïstisch

Het is egoïstisch dat Art Rooijakkers maandagavond snipverkouden aanschoof in de talkshow van Eva Jinek. Door zijn verschijning kunnen andere mensen ernstig in de problemen worden gebracht. Dat zei Diederik Jekel dinsdagavond in RTL Boulevard, dat met het nieuws opende. Art veroorzaakte flink wat onrust bij kijkers door verkouden aan tafel te gaan zitten; de kijker heeft immers al een halfjaar geen verkouden mensen op tv gezien. De presentator had naar eigen zeggen geen corona.

Zelfs als je alleen verkouden bent, kun je andere mensen tóch nog in de problemen brengen, legt Diederik uit. “Het is lastig: stel je voor dat hij een verkoudheid had doorgegeven aan een redacteur, dan had die zich vervolgens moeten afzonderen met de angst: is dit corona of niet?

Als Art andere mensen ook verkouden maakt, dan kunnen zij niet meer aan het werk totdat ze getest zijn. “Dan moet je je laten testen enzovoorts, dus ook een verkoudheid die je verspreidt is vervelend. Dus ook als je denkt: jeeej, ik heb geen corona: blijf je dan wel extra aan de maatregelen houden als je verkouden bent.”

We moeten ons denken veranderen, aldus Diederik. “Ik denk wel dat we een land zijn van geen piepers. We hebben hier allemaal zonder uitzondering weleens verkouden of halfgrieperig op het werk gezeten. Dat is misschien wel iets wat we de komende winter wat minder moeten doen.”

Art heeft geen excuses aangeboden voor zijn tv-optreden. Hij vindt het genoeg om te wijzen op zijn negatieve coronatest.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen