Giel pakt bij NPO zo’n 70.000 euro: ‘Fucking weinig’

Giel Beelen moet genoegen nemen met een jaarsalaris van zo’n 70.000 euro per jaar nu hij is overgestapt naar NPO Radio 2. Hij verdient daarmee relatief gezien ‘fucking weinig’. Dat zegt hij in gesprek met Privé TV. De 43-jarige Giel heeft Talpa Radio ingeruild voor de publieke omroep en brengt daarmee een flink loonoffer: hij verdient nu zo’n 30 procent van wat hij bij John de Mol verdiende. Dat betekent dat hij als ochtendjock van Radio Veronica zo’n 250.000 per jaar incasseerde.

Op de vraag wat Giel precies pakte bij Talpa Radio, antwoordt de radiomaker: “Ik verdiende bij Veronica… Nee, laat ik dat niet zeggen, want dat is niet leuk voor de mensen. Dat is niet zo sympathiek voor mijn collega’s.”

Hij haalde er aanzienlijk meer euro’s binnen dan nu bij BNNVARA. “Het gaat uiteindelijk om de verhoudingen. Ik verdien nu denk ik 30 procent van wat ik bij Talpa verdiende. Ik verdien nu fucking weinig. Nou ja, helemaal niet weinig, maar wel relatief gezien.”

Wat is fucking weinig? “60, 70, 80?“, vraagt presentator Pim Sedee aan hem.

Giel: “Ja, in die orde.”

Met zo’n 70.000 euro per jaar zit Giel fors onder het salarismaximum van de NPO, dat dit jaar op 201.000 euro uitkomt. Dat is wel iets anders dan de tonnenregen die hij vroeger als 3FM-dj genoot. “3FM was een heel andere tijd. Exact, toen was er nog geen Balkenende-enorm.”

Salarisval

Baalt hij niet van die salarisval? “Nee, het is een keuze natuurlijk. Het heeft bij mij ook een beetje gekneld, omdat het ook gaat om een soort aanzien en salaris. Dat waren twee argumenten om te denken: ik blijf bij Veronica. Maar je moet ook naar je hart luisteren en als je voelt dat je ergens anders gelukkiger wordt, dan is geld op mijn bank natuurlijk niets.”

Nu Giel slechts zo’n 70.000 euro per jaar verdient, moet hij wel consessies doen. “Ik moet van mijn auto af, dat is een lease-auto. Ik heb even onderzocht dat het duurder is om af te kopen, dus dat doe ik ook niet, want dan gooi je geld weg, dus ik zit netjes het contract uit, maar ik ga niet dat type auto in de toekomst meer rijden, nee.”

Doorgroeien

Giel hoopt door te groeien. “Het is een kort contract, maar er zit wel toekomst in. Als het alleen maar was: o leuk, we hebben een plekje in de nacht, punt, dan had ik het misschien ook gedaan, maar er is wel een soort van ambitie.

Wat het is? Dat weet ik oprecht niet. Ik vind het vooral leuk om bij dit station te zitten en te kijken wat er aan zit te komen.”

Voor die 70.000 euro per jaar maakt Giel elke werkdag twee uurtjes radio op een tijdstip dat er bijna niemand luistert, namelijk van 4.00 tot 6.00 uur.

Het Privé TV-interview met Giel kunt u hier zien.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen