Albert wil geen ‘valse nicht’ meer genoemd worden

Albert Verlinde wil geen valse nicht meer genoemd worden. Hij vindt dat onprettig. Dat heeft de SBS 6-ster gezegd op NPO Radio 1. Albert vindt het geen leuke bijnaam. “Ik maak ook mee in het leven dat mensen ‘valse nicht’ tegen me zeggen of weet ik wat allemaal. Ja, soms gebeurt dat. Daar moet je niet van wakker liggen, nee. Youp van ’t Hek is toch ook snedig en kan toch ook goede grappen maken? Waarom vindt hij het dan nodig om mij als valse nicht weg te zetten? En niet één keer.

De Youp van ’t Heks die met ‘valse nicht’ slingeren of Ali B’s die met ‘flikker’ schelden: Albert heeft er een hekel aan. “Dat kwetst me echt, ook omdat we dat heel normaal zijn gaan vinden.”

Met zwarte mensen hoef je zoiets niet te flikken, zegt Albert. “We zijn eigenlijk de enige groep in Nederland waar je dit nog over kunt zeggen. Je hoeft het over zwarte mensen niet te zeggen, over joden niet, maar over homo’s kan het nog steeds.”

Albert vindt dat jammer. “Ja, zo voel ik dat absoluut, anders zou het NRC toch zeggen: nou, meneer Van ’t Hek, dat was twintig jaar geleden misschien iets dat gangbaar was, maar dat is nu wel klaar.”

Praat hij wel eens met Youp? “Ik spreek hem wel eens. Dan vraag ik waarom hij zo doet. ‘Grapje’, zegt hij dan. Nou, prima.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen