‘Waarom is tv-wereld zo denigrerend over Catherine?’

Özcan Akyol begrijpt niet waarom de tv-wereld altijd zo denigrerend praat over Catherine Keyl. Hij legt dat vanavond aan haar voor in de seizoenspremière van De Geknipte Gast. Dat vertelt hij in het AD. Catherine heeft een behoorlijk indrukwekkende staat van dienst, vindt Özcan. Hij vindt het dedain voor de tv-legende daarom ook een beetje merkwaardig. “Het verbaast mij dat mensen in de televisiewereld zo denigrerend over haar praten, als je ziet wat zij betekend heeft.”

Waar komt het volgens hem vandaan? “Het heeft toch te maken met de zelfbenoemde elite, die neerkijkt op een bepaald genre televisie.”

Het heeft Catherine behoorlijk pijn gedaan dat ze vorig jaar geen onderdeel was van de tentoonstelling in Beeld en Geluid over de meest toonaangevende vrouwen in de Nederlandse televisiegeschiedenis. “Kwam zij niet eens in voor, terwijl ze toch jarenlang een enorm publiek voor de televisie heeft gekregen.”

Niet alleen De 5 Uur Show was een enorm succes, maar ook Catherine. “Het gevoel dat zij achtergesteld werd, heeft haar gekwetst en gevormd. Daar gaat het gesprek over.”

De Geknipte Gast is vanavond om 21.05 uur te zien op NPO 2.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen