Giel Beelen weet nog niet wie hem opvolgt bij Veronica

Giel Beelen weet nog steeds niet wie hem volgende maand opvolgt in de ochtend van Radio Veronica. Als hij het had geweten, dan had hij dat wel geroepen. Dat heeft hij gezegd in zijn ochtendshow. Giel maakt de overstap naar de nacht van NPO Radio 2, omdat hij niet langer een Talpa-marionet wil zijn. “Nog een maandje, hè… Vier weken. De 25ste is het definitief. Ik weet nog niet wie de opvolger wordt. Ik had het anders wel geroepen, ha ha“, aldus de 43-jarige radiomaker.

Het huidige Radio Veronica bestond gisteren zeventien jaar. “Het is een zwarte dag voor Veronica, want vandaag in 2003 kwam Veronica terug, maar toen was het onderdeel van de Sky Radio Group en dat was het verlies van het echte Veronica. Toen was de ziel eruit. Het was gewoon commerciële kutbagger“, aldus Giel.

Ook onder Talpa Radio is Radio Veronica niet geworden wat Giel ervan verwacht had. Volgende maand stapt hij dus op om terug te keren naar de publieke omroep, waar hij degradeert naar de nacht.

Radionar Patrick Kicken denkt dat Lex Gaarthuis de ideale opvolger is van Giel. “Die van dat coronalied“, verduidelijkt hij. “Hij kan parody songs maken, leuk voor de ochtend. En heeft ruime ervaring met vroege drive-time.

Nu zit Lex nog bij Radio 10. “Of Lex er zelf goed aan doet? Die zal er wel weinig keuze in hebben, als loonslaaf. En hij zit nu weggestopt in de late avond bij 10, iets wat eigenlijk geen geld mag kosten, zeker niet in coronatijd.”

Maar van het nummer twee station in de avond naar het nummer tien station in de ochtend, tja, is dat nou werkelijk een promotie?

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen