Telegraaf lanceert mediapodcast: bedroevend niveau

Na het AD heeft nu ook De Telegraaf een eigen mediapodcast. Twee collega’s van Rob Goossens, de dames Eline Verburg en Daphne van Rossum, analyseren daarin het reilen en zeilen in Hilversum. Althans, ze doen een poging daartoe. Het is echt níet om aan te horen: de podcast is van een diep bedroevend niveau en totaal niet serieus te nemen. Het lijkt wel of deze vrouwen even snel van een andere redactie af zijn gehaald, lifestyle en koken of zoiets. Van tv weten ze bar weinig.

Het gaat in de podcast onder meer over het laagterecord dat Eva Jinek maandag neerzette. Op sommige avonden weet Hart van Nederland nu meer kijkers te boeien dan Jinek. “Kun je zeggen dat SBS 6 het nu heeft gewonnen van RTL 4?“, vroeg Eline, chef van de RTV-redactie.

Daphne, onderdeel van de redactie, daarop: “Het zijn natuurlijk momentopnames. Ik denk dat we dat over een wat langere tijd moeten bekijken. Ik vind dat een beetje lastig.”

Eline daarop: “Ik hoorde ook dat het niet zo handig is om een niet zo’n goed bekeken programma vlak voor Jinek te zetten, want bijvoorbeeld op vrijdag heb je The Voice en toen had ze 800.000 kijkers en nu had je één of ander luchtvaartprogramma…”

Goh, ze hoorde dat het niet zo handig is om een niet zo’n goed bekeken programma vlak voor Jinek te zetten. Wat een onthulling!

Daphne: “Hoe noemt Fons dat ook alweer?

Eline: “Hij noemt dat de instroom.”

Daphne: “Ja, volgens Fons is dan de instroom dus niet goed.”

Hebben de dames tijdens het maken van hun eerste podcast toch mooi geleerd wat een lead-in is. Fijn.

Eline: “Wat kan Eva nu nog doen? Wat kan RTL doen?

Daphne: “Ja, als ik dat wist had ik natuurlijk de kip met de gouden eieren in thuis. Maar ze is een winnaar!!!!! Ze heeft ook gezegd: ‘Ik ga winnen!!!’ Ze moet lekker die spirit vasthouden en niet inzinken na één dip.”

Voor nog meer open deuren en nog meer Jip en Janneke-geklets over televisie, kunt u terecht op de website van De Telegraaf.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen