Talpa-marionet Wilfred laat zich lenen voor schapenflop

De ooit zo vrijgevochten tv-ster Wilfred Genee begint inmiddels een beetje de marionet van Talpa te worden. Of het nou gaat om de VI-rel of het verbieden van een Gordon-kritische column in zijn radioshow: hij rent ineens de hele tijd kwispelend achter John de Mol en zijn team aan. Nu laat hij zich zelfs lenen voor de enorme televisieflop Schapendrijven with the Stars: afgelopen weekend heeft hij opnames gehad met Britt Dekker. Het was een vriendendienst voor de Talpa-top, zegt hij.

Wilfred maakte het nieuws gisteren bekend in zijn radioshow Veronica Inside. “Ik heb net twee dagen tussen de schapen gezeten jongens.”

Sidekick Niels van Baarlen: “Ah nee, je hebt niet dat schapenhoeden gedaan? Serieus? Moeten jullie dat allemaal vanuit het contract?

Wilfred: “Nee, het is niet verplicht, maar Marco (Louwerens, tv-directeur, red.) heeft dit al heel lang op zijn lijst staan, zei hij. Marco zei: ‘Wilfred, ik zou het echt leuk vinden, want dit programma is een droom die uitkomt van mij. Britt wil het ook heel graag doen, maar alleen met jou.’

Niels: “Is dat paard nog steeds niet afgelost?

Wilfred: “Nee, ze gaat nog één programma doen en dan is het paard afgelost.”

Niels: “Was het niet handiger geweest als jullie met die paar kijkers gewoon de hei op waren gegaan?

Eruit geknipt

Wilfred: “Ik moet je heel eerlijk zeggen: ik denk dat 75 procent van onze opmerkingen eruit geknipt gaat worden, want we begonnen vanochtend en toen liepen alle schapen weg. Ik zei: ‘Het lijken de kijkers van dit programma wel.’ Ha ha ha. Die worden er gelijk uitgeknipt die grappen, want de regie vond het niet grappig!

Inmiddels heeft Wilfred al een beetje spijt van zijn deelname. “Ik doe dit soort dingen nooit, maar in dit geval deed ik het voor Marco, een goede gozer. De komende tien jaar doe ik het niet weer, dat weet ik wel zeker.”

Tot slot: slapen de BN’er-koppels nou écht op de hei in Schapendrijven with the Stars? “We hebben uiteindelijk gewoon in een hotel geslapen natuurlijk. Wat denk je nou zelf?

Het Hek van de Dam, zoals Schapendrijven with the Stars door SBS 6 genoemd is, wordt uitzonderlijk slecht bekeken. Zo keken er vrijdag slechts 169.000 mensen naar.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen