‘Martien Meiland bleek bij Eva Jinek een vreselijke vent’

Het optreden van Martien Meiland in de talkshow van Eva Jinek afgelopen vrijdag heeft hem ontmaskerd als een vreselijke vent. Hij is ongelooflijk onecht. Dat heeft Niels van Baarlen, de radiosidekick van Wilfred Genee, gezegd in Veronica Inside. Niels is helemaal klaar met Martien, die de grote ster van SBS 6 is geworden. “O, daar ben ik zo klaar mee. Ik zag hem bij Jinek en toen ging bij mij acuut de knop om. Dat ik dacht: wat ben je eigenlijk een vreselijke vent“, zo laat hij weten.

Collega Wilfred: “Zo, dat zijn uitspraken.”

Niels: “Ik was er gewoon ineens… Ja, een vervelende vent. Jij roept het al langer dat het een trucje is. Ik vind hem in de reallifesoap wel authentiek, maar toen zag ik hem bij Jinek aan tafel en toen dacht ik: dit ben jij niet.”

Wilfred: “Het aparte is dat allerlei mensen die hem uit het verleden kennen zeggen dat hij toen ook zo was, maar ik had het er ook over met Britt: alles wat je op tv doet is een uitvergroting van jezelf. Dat doet hij ook. Hij doet net iets nichteriger en net iets meer overdreven en dan moet je wel oppassen waar de grens ligt. Het kan zijn dat je dan over die grens heen gaat.

Niels: “Martien vindt zichzelf ook wel héél Chateau Meiland, laat maar zeggen.”

Wilfred: “Ik begreep ook dat ze heel graag naar hun eigen aflevering kijken. Dat heb ik gehoord. En niet één keer, maar echt drie of vier keer. Ha ha ha. Die kijken een stuk of vier of vijf keer dezelfde uitzending terug en dan zeggen ze: dat was goed.

Martien kondigde bij Jinek zijn eigen biografie aan, die is geschreven door Jan Dijkgraaf, de aartsvijand van de radiomannen van VI. Hij stapte in juli op bij het radioprogramma, omdat Wilfred hem verbood een kritische column over collega Gordon voor te lezen.

Volgens Jan is het niet geheel toevallig dat de heren van VI ineens anti-Meiland zijn. “Grappig. De radioheren van Veronica Inside hebben het opeens hélemaal gehad met Martien Meiland. Zelfs sidekick Niels heeft een mening.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen