SBS-ster Edsilia Rombley: ‘Geert Wilders is haatzaaier’

Edsilia Rombley vindt dat Geert Wilders zijn invloed als populair politicus niet moet misbruiken om haat te zaaien. Dat heeft de sympathieke zangeres gezegd in De 5 Uur Show. Wilders werd vrijdag schuldig bevonden aan belediging van Marokkanen als groep vanwege zijn ‘minder-minder’-uitspraken. Daar lijkt de zangeres, die een van de sterren is in de SBS 6-show Hit The Road, zich wel in te kunnen vinden. Ze vindt dat je groepen mensen nooit over één kam moet scheren.

Edsilia veroordeelt de minder-minder-uitspraken. “Ik denk alleen maar: jongens, serieus? In alle rassen, of culturen moet ik eigenlijk zeggen, heb je mensen die het verpesten voor een ander.”

Daar moet Wilders rekening mee houden, vindt Edsilia. “Vooral als je in de positie zit waar hij in zit, dan moet je niet haatzaaien. Dat ben je eigenlijk aan het doen: mensen verder uit elkaar drijven. En wat moeten we nou doen met z’n allen? Dichter bij elkaar komen. Ik vind de manier zó niet chic.”

Ook Catherine Keyl vindt dat Wilders te ver is gegaan. “Ik vind dat je dat soort dingen niet moet zeggen, want je scheert veel te veel mensen over een kam. Vul maar in plaats van Marokkanen ‘Joden’ in… Nou, dan zou iedereen woedend worden. Je kunt het dus niet zeggen. Maar dat het dan zes jaar moet duren en het ons als gemeenschap tonnen heeft gekost…”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen