SBS 6 grijpt in bij Dit Vindt Nederland: flink ingekort

SBS 6 zet het mes in de megaflop Dit Vindt Nederland. Het programma wordt waarschijnlijk teruggebracht van één uur naar een half uur per dag. Dat heeft tv-directeur Marco Louwerens laten weten aan Shownieuws. Er kijkt geen hond naar de Boulevard-concurrent: SBS 6 weet er zo’n 100.000 kijkers mee te boeien. Na een volle week met baggercijfers zijn ze bij de zenderleiding tot de conclusie gekomen dat het roer om moet. Vooralsnog gaat het programma echter niet van de buis.

Showkenner Albert Verlinde heeft erover gebeld met Marco. “Ik weet wel – en dat heeft Marco een beetje aangegeven – dat ze Dit Vindt Nederland echt een kans geven. Maar ze zijn ook aan het kijken of het niet korter moet.”

Dit Vindt Nederland is nu een één uur durend kippenhok. “Het is wel héél lang, dat je denkt: zo veel vindt Nederland ook weer niet dat het een uur moet duren. Ze zijn aan het kijken of dat een half uur misschien kan worden.

Dan zou het programma van 18.30 tot 19.00 uur of juist van 19.00 tot 19.30 uur op de buis komen. Wat gebeurt er dan in die andere dertig minuten? “Dan kan 50/50 met Winston terugkomen in de programmering.

Slecht nieuws dus voor de fans van Lingo en Man Bijt Hond. Die programma’s waren vorig seizoen nog te zien in de vooravond van SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen