SBS 6 grijpt in bij Dit Vindt Nederland: flink ingekort

Geplaatst op wo 09 sep 2020 om 11:10

SBS 6 zet het mes in de megaflop Dit Vindt Nederland. Het programma wordt waarschijnlijk teruggebracht van één uur naar een half uur per dag. Dat heeft tv-directeur Marco Louwerens laten weten aan Shownieuws. Er kijkt geen hond naar de Boulevard-concurrent: SBS 6 weet er zo’n 100.000 kijkers mee te boeien. Na een volle week met baggercijfers zijn ze bij de zenderleiding tot de conclusie gekomen dat het roer om moet. Vooralsnog gaat het programma echter niet van de buis.

Showkenner Albert Verlinde heeft erover gebeld met Marco. “Ik weet wel – en dat heeft Marco een beetje aangegeven – dat ze Dit Vindt Nederland echt een kans geven. Maar ze zijn ook aan het kijken of het niet korter moet.”

Dit Vindt Nederland is nu een één uur durend kippenhok. “Het is wel héél lang, dat je denkt: zo veel vindt Nederland ook weer niet dat het een uur moet duren. Ze zijn aan het kijken of dat een half uur misschien kan worden.

Dan zou het programma van 18.30 tot 19.00 uur of juist van 19.00 tot 19.30 uur op de buis komen. Wat gebeurt er dan in die andere dertig minuten? “Dan kan 50/50 met Winston terugkomen in de programmering.

Slecht nieuws dus voor de fans van Lingo en Man Bijt Hond. Die programma’s waren vorig seizoen nog te zien in de vooravond van SBS 6.

Foto: SBS
54 Reacties op “SBS 6 grijpt in bij Dit Vindt Nederland: flink ingekort”


 1. Sookie Stackhouse

  Mocht het gedrocht toch van de buis gaan dan hoop ik toch dat Harlekijn nooit meer een nieuw programma krijgt! Wat een talentloze trut.

 2. Ron

  Denk dat ze ook wat moeten met LLDL dat verdiend hogere cijfers en kan dit ook makkelijk scoren getuige de behoorlijk goede cijfers toen het nog op 19.30 uur stond, en die krijg je niet op het huidige tijdslot van 18.00 uur. Moge duidelijk zijn.

 3. Kan ‘stilstaan bij iets’ ook zittend?

  Lingo en Man Bijt Hond: kan niet coronaproof worden gemaakt.

 4. Insider

  SBS is te hoog gegrepen voor Louwerens. Gebruikt gedateerde truukjes en denkt dat alles met bn’ers een succes is. Zijn maatje Galjaard is nog stommer. Ze hebben geen idee dat de tijd veranderd is en zo de identiteit van sbs verloochend. DVNL zou als spinoff van Hart goed kunnen werken, maar deze laffe versie zou bij de publieken niet misstaan. John de Mol: kies andere adviseurs!

 5. tom

  Allemaal visieloze directeuren en jaknikkers…: Römer, Louwerens. Ongelooflijk dat soort types op die plekken

 6. Marq

  Hey stil aan:Lingo is afgelopen seizoen al corona proof uitgezonden hoor. wel opletten he??

 7. Zomaar

  Wie zijn toch die Nederlanders die er wat van vinden?
  10 ingezonden meningen kan je ook binnen een schaal van 100% verdelen.

 8. Bij RTL gaan ze de programma’s steeds meer oprekken uit geld gebrek

  Blijkbaar nog voldoende geld in kas bij Talpa Tv

 9. J.P.

  Bananen!

 10. Jeroen

  John moet toch een andere richting opgaan met zijn SBS vlaggenschip.
  Het is 2 jaar al een rommeltje. Dat hebben kijkers door.
  Eerst een paar mensen eruit gooien die geen verstand hebben.

 11. Johan

  Ik begrijp echt helemaal niks van die mensen bij SBS/Talpa. Na jarenlang swabberen leken ze vorig jaar eindelijk de juiste snaar te hebben gevonden met programma’s als Lingo, Man bijt Hond en later op de avond bv Meiland. Ze hadden eindelijk een fatsoenlijke vooravond staan die goed liep, en nu halen ze het weer overhoop met programma’s waar de SBS kijker duidelijk niet op zit te wachten. SBS/Talpa omarm nou de status van campingzender en maak de programma’s die de gewone man wil zien.

 12. scott_0

  Meningen zijn als kontgaten, Iedereen heeft er een, maar niemand is er in geïnteresseerd.

 13. Henk de Vries

  Mensen stop toch met die zender

 14. Flip de Beer

  Ik zou Lingo laten terugkeren

 15. Eveline

  Die Harlekein met haar wapperende handjes, irritante stem die denkt dat ze bij de rechtbank staat. Daar moet ze lekker naar terug en nooit meer op TV

 16. De glazenwasser is ladderzat

  Talpa bezuinigd in ieder geval niet op zendtijd.

 17. Curryworst

  Willen we meer of minder Dit Vindt Nederland?
  Minder, minder, minder!
  Aldus hun tv-directeur.

 18. Ben Zine

  Sinterklaas heeft mij een geheimpje verteld en het is te mooi om het geheim te houden: Z warte P iet neemt Harlekien dit jaar mee naar Spanje en laat haar daar onbetaald de kadootjes inpakken voor eind 2021. Niet verder vertellen, moet een verrassing blijven voor ons.

 19. Frank

  Zet Lange Leve de Liefde om 18.30 een uur lang

 20. Gerda

  De dame die het presenteert is ook wel erg irritant hoor
  Het lijkt wel vijftigerjaren televisie..
  Maar dat gevoel heb ik toch bij SBS6
  Vijftiger jaren teevee..

 21. Ron

  @Frank: goed idee, maar weet niet of een uur LLDL wel lucratief is v.w.b. kijkcijfers.

 22. StefanV

  Ik heb gisteren een stuk gekeken. Het is helemaal niet zo’n onaardig programma. Misschien inderdaad wat te lang.

 23. Mink Vaillant

  Stoppen met SBS6 lijkt me de beste optie. Gewoon iets nieuws beginnen 😎

 24. Goedemorgen

  Rtl komt straks met Big Brother dan kan SBS toch De Gouden Kooi uitzenden? Of gaan ze echt alleen maar kutprogrammas uitzenden?

 25. Gerda

  Ja dat soort reality programma’s lijkt idd een vaste schare fans te hebben. Afschuwelijk, maar ze moeten toch wat, zou je zeggen

 26. Ron

  @Goedemorgen: ik sluit niet uit bij een succes van Big Brother dat Talpa met een soortgelijk format gaat komen, na Utopia. Zo gaat het altijd, copy/paste. Maar ik verwacht niet gelijktijdig. Denk dat ze eerst willen afwachten wat een Big Brother gaat doen qua kijkcijfers vandaag de dag, dus het is een mooie testcase voor Talpa.

 27. Robert

  Ook maar eens gekeken, gaat het niet worden. Deze mevrouw zal een goede advocate zijn, maar presenteren kan ze niet. Gasten helpen ook niet mee, wat een armoe.

 28. jmp

  Wellicht dat Wilfred Genee (en mevrouw Genee) mevrouw Harlekijn, sorry Harlequin opnieuw kan uitnodigen bij Veronica Inside voor een nieuw sollicitatie gesprek…

 29. Mark

  Zoals ik afgelopen weekend al zei: Dit Vindt NL onderdeel maken van de 5 Uur Show en het programma Nederland Komt Thuis noemen. Tussen 18:00 – 20:00 uur achtereenvolgens in blokken van een half uur HvNL/Shownieuws, 50/50 (of MBH), LLDL, Mr. Visser, Lingo.

 30. Winde

  BNrs van de ronde tafel, door elkaar heen kakelend, onder “leiding” van kenau Harlekijn. Ik zit niet te wachten op die types die o zo graag op tv willen komen met het maakt niet uit wat.

 31. Bart

  Mischien kunnen ze beter een spelshow herhalen over de rooie. Met wendy van dijk. Ik denk dat er dan in ieder geval meer kijkers zullen zijn. Toen nederland nog heel gewoon was. Dit programma wat vindt nederland is echt helemaal niks.

 32. Sjoerd

  Dit programma staat mijlenver bij het DNA van SBS vandaan. Het verschil tussen SBS en RTL is te klein geworden. RTL weer wat chiquer, SBS weer iets platter. Dan is er weer onderscheid en worden de doelgroepen beter bediend. Het is nu te veel van het zelfde, dus alle twee net niks.

 33. Ron

  Het heeft er ook mee te maken dat niemand zit te wachten op meningen TV. Iedereen springt maar in dat gat, zelfs Shownieuws is verworden tot 1 grote meningenshow en heeft haast niets meer van doen met de bron/basis; shownieuws. Het is een gewoon een talkshow geworden waarin naar elkaar gewezen wordt en iedereen de maat wordt genomen. Het is van een hysterie vandaag de dag waar de honden geen brood van lusten, al die programma’s overigens waaronder ook Boulevard. Vind je het gek dat iedereen massaal naar Netflix vlucht en dergelijke.

 34. WEST*

  Vind RTL soms ook heel platvloers Hotter than my daughter is schaamteloos ordinair
  en dat programma over woonwagenkamp bewoners , en het programma op de camping zijn ook geen klasse programma`s
  En dan gaat men hier het verwijt maken dat SbS6 een campingzender is !
  hoe hypocriet

 35. Sport 7 kijker

  misschien kunnen ze net als ze ’s nachts doen de hele avond een Hart van nederland loop uitzenden.

 36. Fct van der meulen

  Weg met dit soort shit programma’s, er zijn er nog veel meer

 37. Beppie Rotjeknor

  De Nederlander weet juist heel veel van heel weinig.
  Deze experts juist weinig van heel veel.

 38. Mike

  Van 60 naar 30 minuten zeg ik al dagen. Fijn er naar me geluisterd wordt.

  Wat vindt Nederland is een leuk programma.

  Please geen 50/50 terug. Beter Lingo.

 39. JobF

  Zou dan wel dit worden :
  18:00 LLDL
  18:30 DVN
  19:00 50/50
  19:30 Mr Frank visser
  Maar dit zou beter zijn :
  18:00 DVN
  18:30 50/50
  19:00 LLDL
  19:30 Mr Frank visser
  Tenminste als 50/50 echt terugkomt zoals hier staat. Ik zou eerder Lingo doen, @Mark zei dat de opnames van Lingo weer beginnen. Ik weet niet of dat klopt

 40. Anna

  Natuurlijk ga ik niet daar dit idiote K*Tprogramma kijken met die jankerd/vooringenomen deuger Natacha Harlequin met haar ridicule zoektocht naar intenties als iemand een al dan niet leuke grap maakt (Johan Derksen bijvoorbeeld met zijn leuke grap over die knotsgekke leugenaar Akwasi).

  Racisme bestaat en zal blijven bestaan. Racisme komt voor onder alle groepen mensen van elke kleur dus ook onder n*gers, ook onder die hysterische plunderende brandstichtende crimineel aanbiddende BLM schreeuwbende.

  Natacha Harlequin ga iets anders doen en bespaar ons je nietszeggende gezeur.
  Laat anders maar zien voor de resterende tijd van dit K*Tprogramma hoe fantastische Nederland ook is/kan zijn.

 41. Anna

  Natuurlijk ga ik niet naar dit idiote K*Tprogramma kijken met die jankerd/vooringenomen deuger Natacha Harlequin met haar ridicule zoektocht naar intenties als iemand een al dan niet leuke grap maakt (Johan Derksen bijvoorbeeld met zijn leuke grap over die knotsgekke leugenaar en oproeper tot gebruik van serieus geweld zeurpiet Akwasi).

  Racisme bestaat en zal blijven bestaan. Racisme komt voor onder alle groepen mensen van elke kleur dus ook onder n*gers, ook onder die hysterische plunderende brandstichtende crimineel aanbiddende BLM schreeuwbende.

  Natacha Harlequin ga iets anders doen en bespaar ons je nietszeggende gezeur.
  Laat anders maar zien voor de resterende tijd van dit K*Tprogramma hoe fantastische Nederland ook is/kan zijn.

 42. Bart

  Zo wel heel dom zijn om dan uitgerekend terug te komen met 50/50.
  De slechtste quiz ooit op de Nederlandse televisie. Zelfs de presentator valt er bijna van in slaap. SBS6 moet niet zo eigenwijs doen en gewoon stoppen met Dit vindt Nederland. Sterker nog ze hadden er nooit aan moeten beginnen.

 43. Japierabo

  Das racisme of discriminatie zal onze gekleurde medemens nu wel roepen.

 44. Teuntje

  Harlekijn is net een schooljuffrouw wat een naar mens zeg alsof ze in de rechtbank staat laat die lekker van de buis verdwijnen zitten mensen niet op te wachten

 45. Bob Oeverloos

  Wanneer heeft ze dan -als jurist tenminste- voor het lastst esn rechtbank van binnen gezien? Zou het als crimineel niet prettig vinden als ik een advocaat heb die denkt dat ze belspelletjes met kijkers doet in plasts mij te verdedigen voor mijn witwas en deal praktijken!!

 46. Corrie

  LLDL loopt en daar wordt maar mee gegooid. Heeft elk tijdstip al gehad. SBS wordt triest met elke keer een nieuwe weg ingaan. SBS moet camping zijn, dat is de kijker gewend.

 47. Nederland Zoek

  Dit vindt Nederland?
  Maak het maar zo kort totdat Nederland helemaal niks meer vindt.

 48. Sem

  Get woke, go broke !

  LOL

 49. Max

  DVN is best wel te pruimen hoor, maar een uur is te lang!

 50. xandertje

  Geen stelling over Akwasi op maandag? Geen stelling over de Gouden Koets?
  Waarom spelen ze niet in op de actualiteit? Woke?

 51. Ome Cor

  Ik kijk zelden naar de commerciëlen simpelweg omdat ik niet houd van programma’s die nep zijn, nergens over gaan, opgeblazen zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Laten we zeggen dat de programma’s in het algemeen werkelijk gemeende diepgang ontberen: het moet allemaal gemakkelijk te consumeren zijn.
  Maar DVN vind ik als format niet verkeerd; de “side-kick” is goed, scherp, to the point. Natacha heeft HET niet, ze wil wel maar ze kan het niet. Vorige week nerveus, beetje opgefokt en bitchy; deze week dan weer geforceerd om dat van vorige week te corrigeren. Als zij lacht, kan ik niet lachen.
  Een andere presentator die het kippenhok, wat het inderdaad af en toe is, misschien wat beter kan dirigeren, zou kunnen helpen voor de rust.
  Of minder stellingen poneren of spreektijd van de gasten managen.
  Een half uur is volgens mij te kort want dan lijkt het zo’n opvullertje.

 52. Feitje

  Haha netjes hoor 3 weken, en de eerste wijziging zit in het vat

 53. Emma Greveling

  Een goed idee om het programma naar een uur terug te brengen. Nathascha Harlequin vind ik goed presenteren. Maar een half uur is zat voor zo een opinie programma. Niets mis mee verder. Jammer dat mijn mede Nederlanderds hier soms racistische of vernederende opmerkingen hebben voor Harlequin. Ze zijn zielig, want ze doet het goed en treedt integer op.

 54. Jaap Aap

  Wat Bob zegt.

  Als ze ‘advocaat’ is, heeft ze dan niet wat beters te doen dan dit onzinnige programma te presenteren.

  Rot gewoon op met je kutkop van tv, niemand zit erop te wachten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.