RTL 4 is klaar met Obese: ‘Dit format is passé’

Slecht nieuws voor presentatrice Angela Groothuizen: haar tv-show Obese is uit de gratie geraakt bij de zenderleiding. Het format past niet meer goed bij deze tijd. Dat heeft Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, gezegd in Kunststof op NPO Radio 1. Obese is niet zo’n succes meer: het nieuwe seizoen begon vorige week met 496.000 kijkers. “Vorig jaar was Obese een programma dat nog goed werkte. Het had 20 procent marktaandeel, daarom is bijbesteld“, legt de televisiebobo uit.

De situatie is nu heel anders. “Nu scoorde de eerste aflevering niet goed. Tijden veranderen snel. Je kijkt nu anders naar dat thema.”

Men denkt nu anders over het thema, zegt Peter. “We zijn nu bijvoorbeeld voor Videoland een serie aan het maken met Miljuschka Witzenhausen over body positivity. Daar komt het thema op een heel andere manier aan bod, een manier die veel meer bij deze tijd past. Je zou kunnen zeggen dat Obese – hoe goed gemaakt het ook is en het is nog steeds mooie televisie – minder bij de huidige tijdsgeest past.

Is Obese een beetje voorbij? “Daar ben ik wel een beetje bang voor, ja.”

Weet Angela dat al? “Nee, maar Angela is heel realistisch in die dingen. Daar kun je goede gesprekken mee hebben.”

Het is ook goed om die discussies met elkaar te hebben. We leren voortdurend bij natuurlijk.”

Angela liet vorige week nog weten dat ze verwacht dat haar exclusieve contract bij RTL niet wordt verlengd.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen