Rutger Castricum glijdt uit bij Jinek: ‘Teringmongool’

Rutger Castricum vergaloppeerde zich dinsdagavond behoorlijk in de talkshow van Eva Jinek. Als een slip of the tongue gooide hij er het scheldwoord ’teringmongool’ uit. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Rutger zat samen met zijn baas Dominique Weesie aan tafel om het tienjarig jubileum van hun omroep PowNed te vieren. Ze vertelden er uitgebreid over dat het rellerige er nu wel een beetje uit is: de programma’s en presentatoren zijn volwassen geworden, klonk het.

Dominique: “We zijn wat volwassener geworden en maken een bredere programmering. Ik ben trots op wat we maken en er zit nog veelal een randje aan, maar het is inderdaad geen PowNews meer. Ik zie Rutger dat ook niet meer doen. Hij wordt straks 50…

De 41-jarige Rutger keek zwaar verbaasd op. “Ik ben net 40.

Dominique dacht dat zijn directe collega iets ouder was. Tegen Eva: “Nou, hij is toch wat ouder?

Rutger daarop: “Ik ben net 40. Teringmongool! Sorry.”

Er volgde een kleine stilte in de studio. Dominique: “Wat zie je er oud uit man.

PowNews

Al met al voelt PowNed zich inmiddels iets te volwassen voor een revival van het PowNews. “Het format was op, maar ook de redactie was op en de verslaggevers waren op. Natuurlijk kriebelt het, want nieuws blijft altijd nieuws, maar het was ook wel even goed zo.”

Rutger had dat, Danny Ghosen had dat. Iedereen wilde wel iets meer. We werden ook wel een beetje gegijzeld door PowNews, want eigenlijk ging 90 procent van ons hele budget daar aan op. We konden bijna geen andere programmering geven. We hadden een heel klein budget over voor nog een ander programmaatje, zoals Camping PowNed of Powlitie.

Het werd een trucje, aldus Dominique. “We hadden een overzicht met een aantal prominenten die terugkeken op die tijd en Alexander Pechtold zei ook wel terecht: ‘Het werd op een gegeven moment een beetje een dingetje.’ Een trucje ja. Dan is het goed om te stoppen.”

Foto: PowNed

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen