Peter van der Vorst gunt Op1 overwinning op Jinek

Geplaatst op wo 09 sep 2020 om 14:00

Peter van der Vorst gunt de NPO het onverwachte succes van Op1 van harte. Hij zag niet aankomen dat de opvolger van Eva Jinek zo’n hit zou worden. Dat geeft hij toe in Kunststof op NPO Radio 1. Om de publieke omroep te dwarsbomen maakte Jinek haar overstap naar RTL slechts twee maanden van tevoren bekend. Iedereen achtte de NPO kansloos, maar Frans Klein liet RTL een poepie ruiken: niet Jinek, maar Op1 is nu de best bekeken late-night-talkshow van Nederland.

Peter keek daar wel een beetje van op. “Natuurlijk waren we daar allemaal best een beetje verbaasd over. Dat geldt ook voor Frans Klein, die niet wist hoe dit zou aflopen. Ik gun het ze dan ook eerlijk gezegd wel, want daar wordt ook keihard gewerkt. Dat klinkt heel zalvend, maar ik meen het oprecht. We hebben ieder ons eigen bestaansrecht. Wij zijn blij en zij zijn blij.

Het gaat wisselend met Jinek: maandag zette ze haar laagste score ooit neer. “In mijn baan – en dat moest ik echt wel even leren – maak je jezelf knettergek als je je alleen maar met die dagkoersen bezighoudt. Ik moet kijken naar het grotere plaatje en als ik kijk naar het grotere geheel, dan zie ik dat RTL 4 ten opzichte van vorig jaar een paar procent in marktaandeel gestegen is.

Procenten

De tv-baas van RTL wijst op de scores in de commerciële doelgroep. Daarin is RTL als zendergroep volgens hem met 4 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. “De NPO 2 procent en Talpa is 5 procent gedaald. Dan gaat er toch iets goed, zou ik zeggen. Dan klinkt het weer alsof ik het wil spinnen of me aan het verdedigen ben, maar je moet kijken naar het grotere geheel, met Videoland ook.

Dus hij is best tevreden over Jinek? “Ons marktaandeel moest stijgen. We zaten vorig jaar voor de zomer op een heel laag niveau. Toen hadden we een marktaandeel van rond de 11 procent gemiddeld en nu zitten we rond de 18 procent. Wij hebben dus enorm gewonnen. Wij zijn dus heel erg blij. Natuurlijk kijk je ook wel naar wat de concurrentie doet, maar wij zijn er enorm op vooruitgegaan en dan ben ik tevreden.”

Foto: RTL
34 Reacties op “Peter van der Vorst gunt Op1 overwinning op Jinek”


 1. Teuntje

  Wat wil je met zo een zuiplap als Engnek en Clintnlover met een fake accent vilein en hysterisch ……mensen zijn op haar afgeknapt met de opmerking van IK GA WINNEN

 2. BradgeTV

  Jinek is verleden tijd! Dalende lijn! Dit in tegenstelling tot mijn Youtube-kanaal die steeds meer leden krijgt!

  Bedankt voor het lezen, tot de volgende keer!

 3. echt nieuws

  Jinek wilde de PO niet dwarsbomen MC. Niet liegen. Jinek zou samen met Matthijs overstappen maar Matthijs bleef aarzelen. Toen Jinek echt niet langer wilde wachten heeft ze opgezegd.

 4. Tim

  Die Jinek is wel keihard afgestraft, zeg, door de kijker. Wat een val.

 5. Leo knots

  Dit zal naar alle waarschijnlijkheid ook de laatste reeks zijn van Jinek

 6. Erik

  Het meest opvallend is dat dat Tapla ofzo ook hierin geen enkele rol van betekenis speelt.

 7. robb

  Peter van der Vorst als het niet beter gaat ben je eind van het jaar weg.

 8. GJ

  Helaas pech voor Eva. Haar presentatie is evenwel niet fijn en zeker niet (meer) verfrissend. Haar gunfactor is ook dalend. Ze zal zich moeten herpakken en de presentatie over een andere boeg moeten gooien. Het is nu te veel en te vaak het zelfde. Bovendien heeft ze ook geen prettige stem.

 9. ome H

  Laat iedereen eerlijk, met zijn allen hadden we Op1 al afgeschreven voordat er ook maar 1 minuut van was uitgezonden.

 10. Lies

  @ome Homo: Wegwezen, flikker!

 11. ZeerNetteDameMetZeerHoogIQ

  Alles op Op1 wordt een succes omdat het standaard aanstaat in alle instellingen waar bejaarden en geestelijk gehandicapten zitten die niet zelfstandig kunnen zappen. Ook om ruzies te voorkomen wordt door de verzorging bijna nooit iets anders aangezet.

 12. Bob Oeverloos

  Het schip MS Geldwolf van eva jinek is zinkende. Door handgrepen en paniekoplossingen faket rtl4 de cijfers bij elkaar! Inderdaad door haar opstelling en hysterie is de kijker erachter gekomen dat geld het aller aller belangrijkste is en verwacht werd dat de kijkers als makke schapen blijven komen bij shownieuws 2.0!

 13. Grodom

  Beste Peter,
  Steeds minder mensen kijken naar deze tv-praatjes. Mensen die echt en kwalitatief willen worden geïnformeerd, zijn allang overgestapt naar Youtube. Voorbeelden: Cafe Weltschmerz, Een oorlog reeds verloren, ON enz. De NPO wordt totaal niet meer serieus genomen. En elke dag grootgraaier Ab O. begint zelfs voor de bejaarden te opvallend te worden.

 14. Meneer K. Bouter

  Leugenaar. Zijn neus gaat er heel hard van groeien.

 15. Bea

  Jinek schreeuwt veel te veel (haar stem doet me pijn), en heeft teveel oninteressante Boulevard gasten. Ik kijk niet meer.

 16. Meneer K. Bouter

  Hij zag niet aankomen dat de opvolger van Eva Jinek zo’n hit zou worden.
  —————
  Dan ben je geen knip voor de neus waard als directeur RTL.

 17. Black Panther

  Ik keek graag Jinek op 1 maar nu niet meer. De onderwerpen en gasten zijn lachwekkend(Ali B over zijn lichaam bijv) , reclame en pittige gesprekken zijn er zelden. Laatste keer is weken geleden en die 50+er zou toch bewijs leveren? Hoor je haar niet meer over.

 18. Geox

  Dankzij verstarde bejaarden en andere mensen met verminderde mentale vermogens die alles op NPO kijken en geen veranderingen meer aankunnen.

  Alles aan Jinek is hetzelfde gebleven, alleen een ander zendernummer.
  Dat zegt toch veel over de Nederlandse lineaire tv kijker.

 19. Wim

  Geox: dan heb jij zeker geen Jinek meer gekeken.
  Niets is hetzelfde gebleven, Jinek is een Boulevard 2.0 geworden, met nietszeggende gasten zoals Gordon, Gérard Joling en Ali B.

 20. Klaas Kaakklem

  Gisteren al twee foto’s gezien hiero, beide met een scheef bekkie. Nu weer hierboven een foto met een scheef bekkie en dan hebben we ook nog regelmatig zo’n blonde juffrouw in het Journaal op 1, die met een scheef bekkie staat te praten.
  De sfeer in Nederland wordt steeds beklemmender.
  Ik krijg het bijna m’n bek niet uit, maar zou er in de media sprake zijn van een Conspiracy?

 21. ZeerNetteHeer

  RTL-presentatrice Eva Jinek
  Heeft een tamelijk scheve bek
  Ook haar uitgewoonde kut staat scheef
  Daardoor lekt het bij haar als een zeef.

 22. De glazenwasser is ladderzat

  Volgens hamsterwang Angela is Eigen Huis & Tuin verkracht tot een soort Koffietijd-light.

  Daar heeft ze dan wel weer gelijk in.

 23. Pieterke

  Eva betekent in het Tsjechisch ‘einde’.

 24. insider

  misschien langzaam wel eens gaan nadenken over die stomme mega salarissen?

 25. robb

  Bejaarden hebben hem op npo 1 staan gaat ook niet op TIJD VOOR MAX is nu op npo 2 en heeft alweer hoge kijkcijfers , kijkers zappen voor TVM dat doen ze niet voor Jinek.

 26. peer

  Eva Jinek is een 100% vakvrouw die met verstand van zaken scherpe vragen stelt en zich niet met een kluitje in het riet laat sturen, daarbij ook nog een attractieve verschijning is.

 27. ome L

  Laat iedereen eerlijk, met zijn allen hadden we Op1 al afgeschreven voordat er ook maar 1 minuut van was uitgezonden.
  :)

 28. Lies

  @Ome L u l: Wegwezen slap geslachtsdeel

 29. Feitje

  Talpa is 5 procent gedaald.

 30. Jack

  Haha na Humberto, Twan kan nu ook Jinek het veld ruimen. Ze dachten bij Talpa dat NPO nu in hun rats zitten. Nou mooi niet terechte winnaar talkshow OP1. Ze doen t echt goed en met iedere avond een wisselend duo chapeau!!!! Wat ze ook geprobeerd hebben aanvangstijd, geen re reclameblokken helpt echt niet. Logisch Jinek was weggegaan voor meer salaris. Ik ga voor betere programma’s ben echt een trouwe NPO kijker. Marktaandeel publieke omroep blijf steigen. Logisch bij bij commerciële omroep is t alleen of herhalingen of belachelijke programma’s met leedvermaak.

 31. Noekje

  Ze ziet er ook niet uit, hangende schouders, haar als een dweil en kleding onder uit de kast. Waar is de verfrissende persoonlijkheid van weleer! Ook haar manier van communiceren is irriterend dus ja uiteindelijk is het 1+1…

 32. John

  Teuntje,

  Je moet voor je zelf praten niet voor een ander!!

 33. John

  robb,

  Peter van de Vorst is eerlijk was ook wat voor jou omdat te zijn!!!

 34. John

  Lies,

  Jij kunt niet tegen de waarheid!!!!!!!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.