Albert Verlinde: ‘Het gaat heel erg goed met SBS 6’

Albert Verlinde had gisteren aan de desk van Shownieuws eindelijk weer eens een nieuwtje waar nog niemand van gehoord had. “Het gaat heel erg goed met SBS 6“, onthulde de entertainmentdeskundige op het vlaggenschip van Talpa Network. Voor veel mensen komt dit nieuws ongetwijfeld als donderslag bij heldere hemel, maar de bron van Albert is wel degelijk zeer betrouwbaar. “Ik heb vanavond even gebeld met mijn eigen baas, namelijk programmadirecteur Marco Louwerens“, legde hij uit.

Ja, dan moet het inderdaad wel kloppen. Wat fijn voor SBS 6. “Je ziet dat ze bij SBS echt wel blij zijn met wat er rond 20.30 uur gebeurt. Of eigenlijk vanaf 19.30 uur. Dan heb je eerst Frank Visser. Het gaat dus eigenlijk heel erg goed bij SBS 6 en vooral na 19.30 uur.

Realityster Martien Meiland wordt nu van top tot teen uitgeknepen om er twee keer per week een miljoen kijkers uit te persen en Linda de Mol hangt het hele weekend in de touwen. “Chateau Meiland is er twee keer in de week, het weekend is dik voor elkaar, Marco zegt: ‘We zijn eigenlijk wel blij.’

Albert durfde het nog net niet aan om de nieuwe vooravond heilig te verklaren. “Alleen die vooravond is nog een ramp. Ik kan het heel tactisch zeggen, maar dat schiet niet op. Dit Vindt Nederland en De 5 Uur Show zijn niet wat het moet zijn. Het is het nog niet helemaal. Misschien is Tijd voor MAX wel de nieuwe 5 Uur Show geworden en gaan de mensen niet zomaar wijzigen.

Lineaire cijfers

Waar komen die lage vooravondscores door? Het afnemende lineaire kijkgedrag, denkt Albert. “Het eerste wat opvalt is dat de kijkcijfers natuurlijk steeds minder worden, hè? Per jaar gaat er ongeveer tien procent van de kijktijd af en dat begin je terug te zien in de kijkcijfers, maar je ziet ook wel dat we ons ontzettend drukmaken elke keer.”

De mensen verwachten gewoon te veel, stelt hij. “Het lijkt net of het derde wereldwonder gaat beginnen als een nieuw programma start, dan zijn we er allemaal op gefocust, weet je wel, terwijl Nederland denkt: waar hebben we het nou helemaal over?

Tot slot is de concurrentie van de NPO volgens Albert te sterk. “Je ziet wel een soort trend. De publieke omroep is ongelooflijk sterk, daar is bijna niet tegenop te werken. NPO 1 heeft de ene sterkte titel na de andere. Ik denk voornamelijk omdat ze oude titels heel lang vasthouden.

Maar SBS en RTL doen allebei ongelooflijk hun best. De een wat succesvoller dan de ander.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen