OM seponeert zaak tegen Akwasi na Twitter-statement

Geplaatst op vr 11 sep 2020 om 12:56

Nu Akwasi in een statement afstand heeft genomen van zijn haatspeech en moordlustige tweets over Zwarte Piet, heeft het Openbaar Ministerie besloten om de zaak tegen hem te seponeren. Dat laat het OM weten. Akwasi keerde zojuist terug op Twitter en nam in een statement afstand van zijn uitspraken. Heel even leek het erop dat hij dat uit eigen beweging deed, maar het blijkt een soort handjeklap met het OM te zijn. Die dwong hem min of meer om dit halfbakken excuus te plaatsen.

Het OM laat weten: “De uitspraak die Akwasi op de maandag 1 juni tijdens de Black Lives Matter demonstratie op de Dam in Amsterdam heeft gedaan, is naar het standpunt van het OM in Amsterdam ‘opruiend’ en daarmee strafbaar. Na een gesprek met de officier van justitie en zijn advocaat heeft Akwasi toegezegd publiekelijk afstand te nemen van zijn opruiende woorden. Dat heeft hij inmiddels gedaan. Daarom heeft de officier van justitie besloten de zaak tegen Akwasi voorwaardelijk te seponeren.”

Tijdens de Black Lives Matter demonstratie op 1 juni riep Akwasi, ten overstaande van duizenden aanwezigen: “Op het moment dat in november dat ik een Zwarte Piet zie, ik trap hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.

Opruiend, vindt het OM, omdat hij ‘met deze uitspraak heeft aangezet tot het plegen van een strafbaar feit, namelijk de mishandeling van een persoon verkleed als Zwarte Piet’. “Het OM stelt zich op het standpunt dat uitingsvrijheid verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat de vrijheid niet onbeperkt is.”

Verhoor

In totaal zijn er 44 aangiftes tegen Akwasi binnengekomen. Het OM heeft de zaak bestudeerd en in juli is Akwasi als verdachte – in het bijzijn van zijn advocaat – door de politie verhoord.

Op 26 augustus heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Akwasi, zijn advocaat en de officier van justitie. “Tijdens dit gesprek heeft Akwasi gezegd geschrokken te zijn van de aangiften. Ook heeft hij gezegd dat hij niet de bedoeling had aan te zetten tot geweld tegen zwarte piet.”

De officier van justitie heeft Akwasi het aanbod gedaan de zaak voorwaardelijk te seponeren als Akwasi publiekelijk met het oog op een actueel belang zijn woorden zou terugnemen. “Akwasi is akkoord gegaan met het voorstel.”

Groot belang

Het OM acht het publieke statement van Akwasi dat hij op sociale media heeft gepost van groot belang. “Juist om er zo voor te zorgen dat de kans op geweld vermindert en een ieder zich veilig kan voelen tijdens de aankomende Sinterklaasperiode. Gestreefd is naar een afdoening die recht doet aan de ernst van de situatie en die een voorbeeld voor de toekomst biedt.”

Akwasi draagt daar met zijn voorbeeldfunctie en statement in de visie van het OM aan bij. De zaak is daarom voorwaardelijk geseponeerd. Indien Akwasi binnen een jaar nogmaals een strafbaar feit begaat, dan zal hij zich niet alleen voor dat nieuwe feit maar ook voor de uitspraak op 1 juni 2020 voor de rechter moeten verantwoorden.”

Het OM is op de hoogte van de oude tweets van Akwasi die afgelopen week in de publiciteit zijn gekomen. “Daar zijn inmiddels aangiften over binnengekomen bij de politie. Deze aangiften worden nog beoordeeld.”

Reacties

Deze deal met Akwasi leidt op Twitter tot cynische reacties. “Even leek dit een mooi lichtpunt, want Akwasi komt terug op zijn uitspraken van 1 juni op de Dam. Maar nu blijkt dat dit is om zijn zaak ‘voorwaardelijk te seponeren’“, zegt Telegraaf-verslaggever Kamran Ullah.

GeenStijl-journalist Pritt: “‘Minder minder’ = 6 jaar procederen, ‘Hoogstpersoonlijk Zwarte Piet in het gezicht trappen’ = theedrinken met het OM. Bananenland.

Journalist Jarco Kriek: “We leven dus in een land waar je aangetoond strafbare feiten pleegt maar je niet wordt vervolgd. En laat er nu net een boete bij op de mat vallen dat ik 3 kilometer te hard heb gereden en dat dus zwaarder wordt bestraft dan dat ik iemand dood zou wensen. Stom he!

Opiniemaker Jan Roos: “Aha. Dus je mag strafbare dingen roepen zolang je maar bij de NPO je straatje mag schoonvegen. Wist jij dit, Geert Wilders?

Foto: NPO
104 Reacties op “OM seponeert zaak tegen Akwasi na Twitter-statement”


 1. Gerard

  Met een voorwaardelijk sepot heeft Akwasi bij deze dus een strafblad omdat deze daarmee zijn misdrijf heeft toegegeven.

 2. Remi

  … Maak kennis met aquarium’s boezemvriend …

  https://twitter.com/Godsendo

  Nederland is gewaarschuwd.
  Ik zeg het maar even.

 3. Xavier

  Gaat hij nu ook doneren aan het Rode Kruis want dat lijkt zo langzamerhand wel de manier om overal onderuit te komen als je bij de juiste ploeg hoort.

 4. Jop

  Ik ben totaal niet rechts maar vind het wel heel bijzonder dat wilders een 7 jarig schijnproces over in mijn ogen exact hetzelfde feit krijgt. Het land is echt eng links geworden…

 5. Donald

  Vrouwe Justitia heeft de blinddoek af, een cocaïne weegschaal in de ene hand en een mega dildo in de andere. Rules for Radicals op haar nachtkastje.

 6. Stanislav

  Het goede nieuws is dat er weer 100 woordkunstenaars op weg zijn van Lesbos naar Nederland! Toch?

 7. Richard

  Strafbaar en vervolgd worden alleen blanken. Heb je een kleur, dan kom je er mee weg. Nederland heeft rassenjustitie.

 8. Ray

  Stelletje slappe mietjes. Zou toch mooi zijn als Aquarium in november in elkaar getrapt werd door een knokploegje Zwarte Pieten. Pardon, ik bedoel niet mooi, maar ironisch.

 9. Claire

  Minder, minder minder wordt zwaar veroordeeld en is een politiek proces om Wilders monddood te maken en om hem zijn vrijheid af te pakken, dat is gelukt.

  En deze vervelende haatzaai n e g e r kom er mee weg. Het OM was er ook sel bij. Wilders is al zes jaar bezig.

  Het OM staat bekend als een bende van o.a. pedofilie, seksrelaties en andere zooi.

  Rechters zijn veelal incompetent en vooringenomen.

  Welkom in Nederland het land van het kwetsbare vaasje.

 10. Mike

  Wat een rechtsstaat zeg… ik zeg minder minder…

 11. Claire

  iMnder, minder minder wordt zwaar veroordeeld en is een politiek proces om Wilders monddood te maken en om hem zijn vrijheid af te pakken, dat is gelukt.

  En deze vervelende h**tzaai n* g * r kom er mee weg. Het OM was er ook sel bij. Wilders is al zes jaar bezig.

  Het OM staat bekend als een bende van o.a. pe d ofi li e, se ksre latiescollega’s onderling en andere smeer zooi.

  Rechters zijn veelal incompetent en vooringenomen.

  Welkom in Nederland het land van het kwetsbare vaasje.

 12. Mopsie

  In dit land is het een voordeel als je niet-blank bent, dan gelden er andere justitie regels. Als een blanke dit had gezegd was die door een arrestatie team uit huis gesleurd.
  Zelfde als die Ismael Ilgun.

 13. Dries Roel Vink

  Rot op naar Ghana!

 14. Tina

  Op zijn knieen gebracht. Goed zo!

 15. Luca

  Deze zwarte oetl*l Akwasi zou er goed aan doen om letterlijk afstand nemen door op te rotten naar Ghana om daar de boel te gaan verzieken. Ik denk dat ze in Ghana wel raad weten met dit soort tuig.

 16. Hermann Boring

  Winston Bogarde boog voor niemand.

 17. Teuntje

  De man niet meer serieus nemen die gek

 18. Ome Cor

  Ow, heeft hij nou een strafblad, echt waar?
  Ik heb afgelopen nacht al slecht geslapen omdat ik in een boze droom Sylvana en Akwasi in de 2e kamer zag zitten. Poehee, dat was echt eng en wens ik mijn ergste vijanden nog niet toe. Gelukkig kan die droom geprullebakkeerd worden.
  Nu die andere roeptoeterares nog.
  Vwb het overige: zie mijn reactie op ander bericht hier op MC.

 19. Janusz

  Ik hoop dat een Jinek het aandurft om een dergelijke zaak te vergelijken met wilders. En of we dan ook al die Marokkanen uitspraken van PvdA leden in het verleden durven te duiden.

 20. Patty b

  black Lies Matter!

 21. Schijtbak

  OM als de dood voor evt gevolgen als Akkie zou worden vervolgd……ik zeg enkele reis Ghana

 22. Dannyboy

  Sprakeloos. Handje klappen met het OM en deze schreeuwlelijk die het zo slecht met zichzelf en z’n roots getroffen heeft want ook deze voorwaardelijke sanctie zal wel weer door iets weg komen dat te maken heeft met Zwart.. OM zorgt er zo voor dat veel meer mensen ook linkse rakkers aan het denken worden gezet. Een zoveelste dieptepunt van onze zwakke sociale rechtstaat. het socialisme slaat helemaal door, recht is in Nederland al lang niet meer recht. De naam van Rechtspraak kunnen ze beter aanpassen naar Willekeurspraak

 23. Hermann Boring

  “Vanuit het 32-jarige licht der vreedzaamheid” staat er in zijn tweet. Dan spoor je echt niet. Die knul denkt echt dat hij een soort messias is.

 24. Patty b

  Typisch voorbeeld van black privelige.

 25. Vic

  Lol, deze kwast heeft altijd om de hete brij heen gedraaid, geprobeerd de aandacht af te leiden, wees naar anderen en speelde de vermoorde onschuld, maar hij bleef altijd vierkant achter zijn woorden staan. En nu moeten we geloven dat hij daadwerkelijk afstand neemt van zijn woorden. Dit is een lange neus naar ons, het OM en de gehele rechtsstaat.

 26. Tina

  Veel mensen hier en ook op geenstijl zullen pas tevreden zijn als Akwasiiii en publique op de Dam wordt gelynched. Ja, het is een lul maar hij heeft vooralsnog geen moord gepleegd ofzo.

  En Wilders’ minder minder proces, dat is een volledig op zichzelf staand verhaal. Het OM heeft daarin een enorme blunder begaan en weigert dat recht te zetten. Persoonlijk vind ik dat veel schokkender dan dat ze deze knaap er met een tik op de vingers vanaf laten komen.

 27. Wolf

  Tina, wat ben jij voor bosnеger? Nederlands is klaarblijkelijk niet je moedertaal.

 28. Pieter

  Zal wel gebeurd zijn door Grappenhaus
  2 mensen die onbetrouwbaar zijn

 29. Apenzaad met gebakken clitoris

  Tina dat hoeft voor mij ook niet je kunt hem ook gewoon van de brug af gooien met een touw om zun nek

 30. Ome Cor

  Hij meende de nieuwe Martin Luther King te zijn/worden.
  Maar………. wat is hij gigantisch op zijn bek gegaan en dat geldt ook voor al zijn medestander-BN-ers. Hij is nu even kaltgestelt.
  Als hij nou werkelijk denkt dat hiermee alle plooien gladgestreken zijn, dan heeft hij het uiteraard mis.
  We hebben ‘m in ons vizier, letterlijk en figuurlijk.

 31. Xxxx

  Als je iets roept over Marokkanen krijg je zes jaar lang een proces aan je broek zoals Geert Wilders. Roep je dat Zwarte Piet op zijn gezicht moet worden, zoals gezegd door Akwasi dan wordt de zaak gesponeerd door de rechtbank. Snapt u het nog?

 32. MolTalk

  1 ding is in elk geval nu wel vastgesteld: het was een strafbaar feit. Dus alle onbenullen die dat ontkenden weten nu de waarheid.

 33. Xxxx

  Ik bedoelde in het vorige te zeggen: Als je roept dat Zwarte Piet op zijn gezicht moet worden getrapt. Foutje!

 34. Tina

  “Als je iets roept over Marokkanen krijg je zes jaar lang een proces aan je broek zoals Geert Wilders”

  Die zes jaar hebben veel meer te maken met het monddood willen maken van de politicus GW. Omdat hij niet meewerkt aan velen ongeschreven Haagse regeltjes.

 35. Meneer Bataya de Soeza

  Mafketel

 36. HBaz

  @Xxxx; Akwasi is geen politicus die het wel even gaat regelen.

 37. Danny

  Ja ja zo iemand mag alles zeggen dus en Geert Wilders zaait haat als hij de waarheid zegt.
  Deze man mag dus bedreigingen doen en als hij dan zegt afstand te doen van zijn eigen domme schrijven is het goed volgens het OM.

 38. Falco Buteo

  Dit is een vrijbrief voor alle “woordkunstenaars”.

 39. Garry glamour

  Dus als Geert Wilders , minder minder had , gerapt , was dit politieke proces niet nodig geweest .

 40. maatje te groot

  Nog effe en wij zijn alles kwijt door dat volk in de rug gesteund door die linkse idioten. Maar goed de weerstand en zelfs haat tegen zwart wordt hierdoor steeds groter.Daar komen ze nog wel achter.

 41. Leo knots

  Waar woordkunstenaars in dit land al niet mee wegkomen. Persoonlijk vindt ik Geert Wilders een veel betere woordkunstenaar. Blijkt weer dat ministerie van (klasse justitie) met Grappenhaus als minister kompleet ongeloofwaardig is. Volgens mij is de 1.5 meter ook niet meer te houden nu

 42. Borid

  Dit komt nu eenmasl van als jullie elke keet op de VVD en die coalitie partijen stemmen
  Ze luisteren toch nooit naar de kiezer en de voorbeeld met Grappenhaus is duidelijk genoeg 👍😀

 43. Borid

  Oeps moet Boris zijn😀😀

 44. Laura

  Het nieuwe normaal voor de elite: halfbakken sorry zeggen en men komt overal mee weg. Grapperhaus, de koning en nu deze parel. Boetes en straffen zijn er alleen voor het volk.

 45. munt

  Wel, hier ben ik het dan totaal niet mee eens. Hij meent hier niets van, dat laat hij ook merken in de excuus tekst. En vervolgens ramt hij weer keihard door op de voor hem zekerheid dat z.Piet wel zal gaan verdwijnen, en dat hij, de koning en God himself, zichzelf zeker constant, dag in dag uit tot het einde der dagen in het ´racismedebat´ zal blijvenmengen.

  Wat hebben we hier nu aan. Justitie, wat voor clowns zijn jullie eigenlijk. Of zijn jullie gewoon dom? Hebben jullie dan helemaal geen maatschappelijk besef? Dit is totaal fout, maar dan ook totaal ook.

  Hoe komen we in godsnaam van deze falende justitie af. Help !

 46. rel

  Kortom, dankzij deze slappe niet functionerende ´jusitie mongool´ blijven we dus last houden van deze vieze maatschappelijke opruier en psychopathische volidioot.

 47. rel

  justitie mongool, sorry, typefout.

 48. van den Bos

  Nee, aan zo´n officier van justitie heb je wat. Mijn god. We zijn verloren.

 49. 10

  Fijn Akwas, dat je je zogenaamde duidelijk totaal niet gemeende ´excuses´ aanbiedt.
  Het hele Nederlandse volk accepteert dit niet, dat je dat maar weet. Je moet opdonderen uit het racismedebat, we willen je niet. Programmamakers, mijdt hem, anders gaan wij, het volk, jullie mijden met jullie debiele programma´s. Kranten: idem.

 50. opa

  @ Borid daarom blijf ik op Drees stemmen, zo een kerel Kom nog wel eens in Den Haag een kopje thee bij hem drinken , zijn vrouw is wel een stoot hoor ! daar is Utewaal van stoetwegen niets bij !

 51. opa

  weten jullie zeker dat hij niet voor z. p. heeft gespeeld

 52. Klaas

  Niet vervogld………………………….dat inoemen ze “black privilege.”

 53. f5

  Heel leuk hoor. Maar ik geloof niets van deze woorden. Ik en vele, vele, vele anderen willen deze enorme rotkop, dit leugenachtige agressieve megalomane valse individu, niet meer zien op tv, in kranten, EN op internet.
  *
  Dat jullie dat maar weten, journalistieke domme klootviolen met jullie kop in jullie eigen gat !

 54. opa

  bij ons in Rotterdam hadden we in de oorlog ook een zwarte piet, maar die was niet te vertrouwen, was getrouwd met en blonde Sjaan, en was in zijn vrije tijd zanger
  die over eeuwige liefde en trouw zong, maar was vaste klant op Katendrecht!
  Bij thuiskomst vergaf zijn vrouw hen het altijd want hij zou er afstand van doen !
  later bleek dat blonde Sjlaan meer ontrouw pleegde dan alle h@erenlopers !

 55. draaikont

  Hij gilt op de Dam om black privilege, en krijgt het meteen. Want dit kan natuurlijk niet. U en ik waren veroordeeld.
  Keihard waren we publiekelijk onderuit gehaald, en vervolgens gemeden uit de hele pers alsof we lepra hadden.

  DIT KLOPT NIET, EN GAAT NOOIT KLOPPEN.

 56. Reactie

  Er is geen recht in Nederland. Daar is dit ook weer een bewijs van.

 57. lampje

  Dit is om ons, de echte Nederlanders, het gevoel te geven dat we geen enkele macht meer hebben, dat we zijn overgeleverd aan wat een eng marxistisch sektarisch links groepje, wil met dit land.

  Dat is de bedoeling van deze uitspraak.

  Maar wie zegt dat we het met zo´n absurde uitspraak eens zijn…

 58. opa

  @ F 5 Ja dat zeiden we tegen H@tler ook en dat duurde 5 jaar dat we hem kwijt waren . Heb toen voor gevaar voor eigen leven er aan meegewerkt, heb ook in het verzet gezeten ! ben ook na 5 mei geridderd en heb vele versierselen van ZKH p B gekregen !

 59. Borid/Boris

  @Opa 😉😉😉😉
  Dit was de beste tijd voor Nederland ⁶

 60. Marianne

  Als je bekend en/of miljonair bent kom je er dus mee weg, een boerentrien die iets verkeerds zegt op Facebook kan iemand aan de deur verwachten. Dat is niet in de haak. Net zoals een onbekende Nederlander niet op mildheid van het gezag kan rekenen door geld aan een goed doel over te maken na een misstap.

 61. opa

  Ja toen was RTL nog leuk , toen was er nog levendige tv, drama moord en doodslag Zo vanuit je raam , en dat in kleur ! Daar kon geen oled 8k tegenop , èèn voordeel tv kijken was gratis, en nooit naar de dure bioscoop!

 62. Waarom krimpen schapen niet als het regent

  terecht, en verder

 63. opa

  heb in de oorlog een staaf drop gejat bij de enige drogist in de straat die nog wat te bieden had , hebben ze aan doe moffen doorgeven, mocht een week lang geen GTST kijken . nou dat was wat hoor !

 64. las vegas

  @Marianne,

  Inderdaad. Dit is je reinste klassejustitie.

  Er is geen recht in Nederland, inderdaad. Dit is het ultieme bewijs.

 65. Jan.s

  Wat een stelletje schijtbakken zijn het OM.
  Een beetje handje klappen met het OM
  Dit lijkt op racisme tegenover de blanke nederlanders.
  Dus die Akwasi kan vanaf nu alles rond bleren ,en doet dan weer even handje klap met het OM

 66. Sem

  Het OM maakt zich op deze manier volkomen belachelijk. Partijdig en selectief dus.
  Ook het OM is door activisten overgenomen lijkt het wel.

 67. Leo

  Zo nu kunnen ze vanavond bij VI lekker tekeer gaan tegen deze loser.
  Wat een zak hooi is die akwasi. Voortaan zijn mond houden en in een hoekje zich gaan zitten schamen.

 68. Youp

  Black supremacy.
  Corrupte rotzooi in de Nederlandse kromspraak

 69. East Cheese Divided

  Wat ik niet begrijp is dat mensen die authentiek zijn in hun strijd tegen racisme hier geen afstand van nemen. Ik zou me kapot schamen als zo’n hypocriete haatzaaiende leugenaar mijn ‘belang’ aan het behartigen is. En felicitaties aan het OM met het creëren van meer racisten en tweespalt in de samenleving.

 70. G.ossip

  Om samen een oplossing te zoeken is beter dan er met gestrekt been in gaan,nu denk ik ook dat onze overheid alles er aan doet om toestanden zoals in Amerika te voorkomen,daarom mag BLM en het gesubsidieerde KOZP af en toe een babbeltje maken met Rutte onder het genot van de welbekenden kopje thee,maar eigenlijk moet je dit soort randverschijnselen never de kans geven om maar 1 seconde te denken dat zij het voor het zeggen hebben.

 71. jack

  Het O.M. had er al bij voorbaat ´ geen zin in ´ om hem te veroordelen. Is er iemand uit die kringen die kan zeggen waarom ? Akwasi was gewoon strafbaar. Waarom word hem de hand boven het verwende megalomane zielige elitehoofdje gehouden.

 72. Dure

  Zo dus nu mag dat stuk stront weer gewoon op dezelfde voet verdergaan en moeten wij dat maar slikken ? Is dat het idee ?

 73. Triest

  Dit is heel triest. het recht is er om in te grijpen als iemand duidelijk over de schreef gaat in zijn gedrag. Dat gebeurd hier niet. Deze gek gaat nu gewoon door en kondigt aan continu in beeld te zullen zijn in dit zogenaamde ´debat´. lees in het deze doctrine met terreur door de strot van de Nederlanders duwen.

  En dit domme O.M. helpt hem daarbij. Dat kan toch niet de bedoeling zijn ? is dit recht spreken?

 74. Djengis

  BLM moet gewoon uitgeroepen worden tot terreurgroep, net als in Amerika gebeurd met Antifa momenteel.

  Dan kan je hun en die zogenaamde geschifte ´kopman´ Akw. aanpakken.

  Dat is wat er moet gebeuren, anders blijft dit een kanker in onze maatschappij. Mensen worden voortdurend tegen elkaar opgezet, er wordt gestookt, sociale cohesie wordt totaal kapotgemaakt.

  Dat is naemelijk wat die lieve groepje doet, en wat de bedoeling is. Daar moet je geen thee mee gaan drinken, die moet je bestrijden voor wat het is: terreur.

 75. einzel

  Jusititie doet dit zogenaamd ´omdat dit een groter preventief effect heeft, en daardoor mensen zich bij Sinterklaas optochten etc. in de toekomst veiliger kunnen voelen.´

  het effect is juist het tegenovergestelde. Als Akwasi niet gestraft wordt en hard ook, voelt juist niemand zich meer veilig.
  Wat een stelletje domme , niet met de realiteit in contact staande $%%&&_ daar bij justitie.

 76. Geronimo

  #justicemeansjustus

 77. strafbaan

  @einzel,

  Eens. Akwasi mag nu gewoon doorgaan met zijn vuil spuiterijen en haat en verdeeldheid zaaierijen. Nu voelt niemand zich meer beschermd.
  Klopt.

 78. Help

  Deze Marxist wordt bejubeld door het mediakartel+OM.
  Nee dan liever Wilders. Dan zijn alle leugens en manipulatie toegestaan.

  Net als de brandstichtingen van Moria. Hulpverleners die worden bekogeld.
  Vervolgens krijgen ze een enkel Nederland cadeau. En de rest van de familie volgt dit jaar nog.

 79. Trend

  Nee . De enige die beschermd wordt is Akwasi zelf. Wij zijn lopende doelen waarop gericht kan worden en niemand staat achter ONS.

 80. jan

  @HBaz… wat een gelu l. Akwasi trekt veel jongeren en heeft dus een voorbeeldfunctie… Hij had gewoon een straf moeten krijgen. Wanneer jij of ik dit op twitter zet, krijgen we echt wel

 81. Patty b

  Eigenlijk zegt het OM eigenrichting is prima. Als je je woorden maar terugtrekt.

 82. Mappy

  Ik wil minder Aquarium

 83. Kuis

  Hoeveel bewijs is er nodig dat nu blijkbaar niet alleen rechters maar zelfs het openbaar ministerie D66 stemt?

  Hoe veel linkser mag dit land nog worden?

  Iedereen die een strafbaar feit pleegt mag nu verwachten dat het OM zal seponeren mits de gedaagde publiekelijk afstand doet? Als dat niet zo is is het namelijk meten met 2 maten?

  Eerst de klassejustitie bij het niet beboeten en/of vervolgen van alle bezoekers van de bruiloft van Grapperhaus en nu dit weer?

 84. geert dejonge

  Je begaat een misdrijf en dan ga je vrijheid als je er afstand van neemt zoals Akwasi. Dat is klassen justitie maar dat mag in Nederland als je niet blank bent. Als je blank bent moet je hangen.

 85. Jan Lol

  He, AKWAADIUS! ik hoop voor jou, dat Johan vanaovond weer een leuke grap gaar maken over jou, Nietsnut, met je ongewasse muil!

 86. ton

  De democratie in nederland is er niet meer.

 87. Flip

  De rechtsstaat is naar de klote.

 88. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Schandalig! De politieke ideologie is leidend. Dit is echt verontrustend.

 89. Lisa

  oja, maar als wilders dat gedaan het was het niet geaccepteerd. Wanneer is afstand nemen en sorry zeggen genoeg om strafvervolging te voorkomen, klasse justitie dat is wat het is. geprivileerde rijke zwarte man komt er weer mee weg.

 90. Pullekie

  Dit is rechtsongelijkheid tegen over de blanke/witte Nederlanders, en Akwasi is vanaf de BAAS in Nederland, want hij kan doen en laten wat hij wil !
  De rechtsstaat Nederland is hier mee verdoemd voor Nederlanders, schande schande!!!!

 91. Trudy

  Je kan alles zeggen als je daarna je woorden maar weer terugtrekt….
  Waardeloos vonnis.

 92. Jurylid

  @Trudy
  vr 11 sep 2020 om 19:41

  Waardeloos vonnis? Waar haal je deze onzin vandaan? Je weet helemaal niet waar je het over hebt. Werk eerst je rechts- en wetkennis bij vooraleer te reageren, onnozele kletsmajorette. Je staat met stip op een genoteerd als domste WVDW (wicht van de week). Gefeliciteerd.

 93. Paulh

  Hier zijn excuusbrief en de vermakelijk reacties daaronder: https://twitter.com/Antonkarel/status/1304358483026944001?s=20

 94. Sookie Stackhouse

  Als je maar het juiste kleurtje hebt…….

 95. Geilneef

  Maar een foei-gesprekje,tis een privilege

 96. Ben

  Schandalig en ronduit walgelijk!!!
  Zou wilders dan toch gelijk hebben…..

 97. Wil van Bil

  Gewoon negeren deze zinnetjes opzeggende malloot.

 98. Rotterdammer

  Deze gevaarlijke hufter is een gezwel in de Nederlandse samenleving en dient met wortel en tak uitgeroeid te worden…

 99. Sterre

  Ik was altijd vrij genuanceerd máár dit soort zwartjoekels haalt het slechtste in mij naar boven ….. ik word steeds racistische dankzij galbakken als deze eikel en niet te vergeten de criminele Jerry Afrieye en het leeghoofd Sylvana S. Beschamend ook dat Jenny Douwes en de haren tot aanzienlijke (taak) straffen veroordeeld zijn en zo’n prutser vrij uit gaat!

 100. Zomaar iemand

  Tsja, dan krijg je binnenkort een zaak van KOZP’ers tegen Zwarte Pieten die op sociale media een grote mond hadden. Daar wordt niet gesoponeerd. Daar wordt geen excuusbrief (let op: die van Akwasi bevatte 0x het woord sorry) geaccepteerd.

 101. Sem

  Jacobien Vreekamp is de Officier van Justitie die de deal heeft gesloten met Akwasi. Jacobien is naast “discriminatieofficier” ook bestuursvoorzitter van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, waar KOZP’er Mitchell Esajas bestuurslid is. En de cirkel is weer rond.

  Tot zover de neutraliteit van het OM

 102. J.p.B.

  Achteraf blijkt de betreffende OVJ een goede bekende van deze meneer te zijn en uiteraard is Roethof, alles wat blank/wit is deugt niet!, de advocaat van Akwasi. Art. 12 procedure volgt en zeer terecht. Tevens zaak wegens belangenverstrengeling bewust gepleegd door de OVJ.

 103. J.p.B.

  En zie hier: Achteraf blijkt de betreffende OVJ een goede bekende van deze meneer te zijn en uiteraard is Roethof, alles wat blank/wit is deugt niet!, de advocaat van Akwasi. Art. 12 procedure volgt en zeer terecht. Tevens zaak wegens belangenverstrengeling bewust gepleegd door de OVJ.

 104. Xxxx

  Hier is de PvdA (de Partij van de Arabieren) verantwoordelijk voor. Die hebben dit gespuis in het verleden naar Nederland gehaald. Zijn zijn het ooit geweest die een multiculturele samenleving zo “zaligmakend” leek. De oud-ministers Jan Pronk en mevrouw Hedy d-Ancona voorop zijn “de grondleggers” (ik stam uit de tijd dat deze ellende begon). Nu moeten er weer 100 vluchtelingen naar Nederland uit Lesbos worden gehaald. En zo gaat Nederland steeds verder naar de kloten. Deze vluchtelingen willen straks nooit meer weg uit Nederland daar kun je op wachten. Uiteraard is het zielig dat die mensen in mensonterende omstandigheden leven. Maar Nederland is veel te klein om de hele wereld in te proppen. Daar komt straks weer veel ellende van. Ze hadden destijds Sadam Hussein, Mubarak, en Ghadaffi nooit op moeten ruimen. Dit drietal hielden de boel in evenwicht. Het waren geen lieverdjes maar in Europa was het destijds heerlijk rustig. Nu zit dat zekfde Europa letterlijk opgescheept met deze ellende die elke dag steeds problematischer wordt met alle ellende van dien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.