Oh, oh: Veronica Inside gaat in première los op Akwasi

De deugpolitie was tijdens de relletjes over Ali B en Akwasi nergens te bekennen, maar vrijdag ontwaken ze vast weer uit hun zomerslaap, want Veronica Inside gaat weer beginnen. Het eerste onderwerp? Akwasi. Een beetje waar het vorige seizoen mee eindigde dus. Dat wordt weer een weekend vol media-ophef. “Ik denk dat het wel heel even ter sprake gaat komen. Je kan er natuurlijk niet helemaal omheen natuurlijk“, heeft presentator Wilfred Genee aangekondigd op Radio Veronica.

Rick Romijn, de altijd kalm en beheerste sidekick van Wilfred, denkt dat iedereen wil weten wat ze over Akwasi te melden hebben. “Ik wil het hebben over Aquarium. Ik zat gelijk te denken aan jullie eerste uitzending vrijdag op televisie. Jij opent natuurlijk altijd met dat tweegesprekje met Johan. Toen jullie uit elkaar gingen, ging het over Akwasi. Hij staat natuurlijk nu echt weer in de spotlights. Ga jij het vrijdag aansnijden?

Of Johan dat tweegesprekje nog steeds wil doen, weet Wilfred niet, maar dat het over Akwasi zal gaan is volgens hem onvermijdelijk. De andere sidekick Niels van Baarlen: “Je moet ergens weer verder waar je geëindigd bent toch?

Akwasi ligt onder vuur vanwege moordlustige tweets over Sinterklaas en Zwarte Piet. Rick: “Vind jij dat het Openbaar Ministerie onderzoek moet doen naar die tweets?

Wilfred: “Ja, dat lijkt me logisch eerlijk gezegd. Ik vind het gek dat je dat niet meer kunt herinneren. Van deze strekking vergeet je niet zo snel.”

De presentator vindt het laf dat Akwasi de tweets eerst ontkende. Pas toen het bewijs overweldigend bleek, gaf Akwasi de tweets toe. “Dat maakt het niet sterk.”

Akwasi zegt de moordlustige tweets niet te herinneren. Bullshit, denkt Wilfred. “Het is vrij heftig wat hij daar zegt. Ik bedoel: als je mensen wil doodmaken, dan herinner je dat toch wel?

Veronica Inside is vrijdagavond om 20.30 uur te zien op Veronica.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen