Maurice de Hond helpt 5 Uur Show niet uit tv-moeras

Krijgt Maurice de Hond eindelijk eens airtime op de nationale televisie, treft hij een programma waar werkelijk geen hond naar kijkt: De 5 Uur Show. Met 71.000 kijkers zette het programma gisteren een nieuw laagterecord neer. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De 5 Uur Show scoort al de hele week horrorcijfers: op maandag en dinsdag keken er 72.000 mensen. De kijker is volledig afgehaakt, dus ook Maurice de Hond zat er gisteren een beetje voor spek en bonen bij.

Voor presentatrices Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo moet het frustrerend zijn om te weten dat de stekker er over een maand uitgaat, terwijl ze zich nog wel dag in dag uit moeten uitsloven om er iets van te maken.

Tv-bobo Fons van Westerloo zette voorafgaand aan de start van De 5 Uur Show in op 50.000 kijkers en Brecht gniffelde bij Boulevard dat ze hoopt dat het er wel iets meer zouden worden. Nou, dat is gelukt, met de nadruk op iets.

Het is evident wat het probleem van De 5 Uur Show is: de SBS-kijker die het spannend vindt om te zien hoe Alberto Stegeman fluisterend door vliegtuighangars tijgert en geniet van hysterische types die de hele tijd ‘wijnen, wijnen, wijnen’ schreeuwen, heeft geen zin in een een-op-een-interview van Brecht van Hulten met de directeur van Greenpeace.

Al met al is de vernieuwde 5 Uur Show hét uithangbord van John de Mols onvermogen om een tv-zender te leiden. John de Mol als zenderbaas is niks, was niks en zal ook nooit wat worden.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen