Mark Koster slacht journalistieke programma’s SBS 6 af

Mark Koster is totaal niet onder de indruk van de journalistieke programmering van SBS 6. Niet alleen vindt hij Shownieuws een inferieur programma, ook het nieuwe Dit Vindt Nederland is volgens hem trash. Dat laat hij weten op Twitter. Het Natacha Harlequin-programma Dit Vindt Nederland begon gisteren met echt heel beroerde kijkcijfers: er zaten van 18.30 tot 19.30 uur slechts 125.000 kijkers (3,4 procent) klaar. De journalistieke ambities van John de Mol komen maar niet van de grond.

Mediakenner Mark begrijpt wel waarom Dit Vindt Nederland zo beroerd scoorde. “‘Journalistiek’ is niet het aanslingeren van een meningencarrousel over bijvoorbeeld de vraag of een miss-verkiezing nog kan anno 2020. Da’s entertainment.

Natacha legt steeds een aantal stellingen voor aan haar gasten, die er vervolgens hun mening over mogen geven. “Mocht je die stelling willen poneren, maak er dan Jerry Springer van. Dan gaan er misschien mensen kijken.”

Op de late avond is SBS 6 al helemaal een drama, vindt Mark. Hij wijst op Shownieuws, dat volgens hem een inferieur programma is. “Roddelhonden die happen naar beneden, maar likkerig doen naar c-sterren uit de eigen stal. Sneu.”

‘Talpa verlegt journalistieke ambities’

Het NRC schreef gisteren het artikel ‘ANP-eigenaar Talpa verlegt journalistieke ambities‘ over de teloorgang van de journalistieke ambities van John de Mol. “Talpa komt met nieuwe actualiteitenprogramma’s, maar de beloofde en door Nu.nl gevreesde nieuwsapp is van de baan“, schrijft de krant.

Follow the Money-journalist Eric Smit verbaast zich er niet over: “John de Mol en journalistiek, dat is geen gelukkige combinatie.

En opiniesite GeenStijl vandaag: “John de Mol begrijpt helemaal niets van nieuws, opinie en actualiteiten.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen