Sanne Wallis: ‘Sander Schimmelpenninck humorloos’

Sanne Wallis de Vries wordt een beetje moe van de drammerige en humorloze manier waarop Quote-baas Sander Schimmelpenninck zich mengt in allerlei discussies. Dat laat ze aan hem weten op Twitter. Eén van de stokpaardjes van Sander is zijn verzet tegen de parttime-cultuur onder Nederlandse vrouwen. “Mooi zo’n land zonder parttime prinsesjes“, schrijft hij bij een video waarop te zien is hoe Wit-Russische vrouwen in verzet komen tegen de oproerpolitie.

Flauw, vindt Sanne. “Ik ben blij met je columns Sander maar hou ‘s op met je link- en humorloze tweets over je sleetse thema, grijp de tijd die daardoor vrij komt ‘s aan om je te verdiepen in gezinnen met kinderen, kinderopvang, werkende moeders en dito vaders in Nederland plus ‘t verschil met bijvoorbeeld Zweden.

De cabaretière vervolgt: “En als je dan nog steeds iemand ervan langs wilt geven omdat je deeltijdwerk het land uit wilt hebben, pak de politiek dan ‘s aan, of de voltijd werkende vader die beiden slecht meedenken. En leer ondertussen het verschil uit je hoofd tussen werkende vrouw en werkende moeder.”

Sander blijft bij zijn standpunt: “Zolang 62 procent van de Nederlandse vrouwen meteen na de opleiding, dus zonder man of kind, kiest voor parttime werk, is dit thema niet sleets. Bovendien verklaren de door jou genoemde zaken (die ik onderschrijf) die keuze niet.

Sanne: “Ah, dat percentage kende ik niet. Wat ligt er ten grondslag aan? En waarom wordt dit blijkbaar in stand gehouden? Als ik tv-maker was, zou ik er subiet een programma aan wijden. Die 62 procent versterkt overigens dat ik jouw ‘aanpak’ niet vind helpen. Maak er een mooi tv-programma over!

Sander: “Uniek in de wereld. Misschien maak ik er nog weleens een leuke podcast over.

Het bewuste filmpje:

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen