Concurrentie ontwaakt, 5 Uur Show naar 72.000 kijkers

De 50.000 kijkers die televisiebobo Fons van Westerloo voorspelde voor De 5 Uur Show blijkt nog niet eens zo’n gekke schatting. De middagshow is gisteren ingestort tot een vreselijke 72.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De 5 Uur Show wordt keihard getroffen door de concurrentie die weer terug is van vakantie. RTL 4 begon met de dagelijkse variant van Eigen Huis & Tuin en NPO 1 heeft, voordat Tijd voor MAX terugkeert, de Tour de France op het menu staan.

De Tour de France wist 548.000 kijkers (41 procent) te boeien, terwijl Eigen Huis & Tuin uitkwam op 202.000 kijkers (9 procent). Wat er overbleef voor SBS 6? Slechts 3,3 procent (!) van de vijfuurtaart.

Het is de laagste score van De 5 Uur Show tot nu toe. Het programma heeft er nu twee volle uitzendweken op zitten en toen keken er gemiddeld 147.000 en 131.000 mensen.

Van de mensen die kijken is het merendeel ook nog eens bejaard, zocht Fons afgelopen weekend op. “Vrijwel alleen mensen vanaf vijftig jaar, met 65-plus als grootste groep.

Er is natuurlijk niks tegen om voor ouderen te werken, maar met name bij commerciële omroepen gaat dat op den duur aan de inkomsten vreten.”

De belangrijkste reden dat De 5 Uur Show niet aanslaat, is dat het programma vreselijk saai is. Waar je bij SBS 6 zou denken aan een lichter programma vol amusement, zit De 5 Uur Show elke dag heel erg te grijsmutsen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen