Linda de Mol niet bij Televizier-tussenstand: ‘Opvallend’

Linda de Mol komt niet voor in de voorlopige top tien van presentatrices die in de race zijn voor de Zilveren Televizier-Ster. Er is lang niet genoeg op haar gestemd. Dat heeft de organisatie gisteren onthuld in Boulevard. Om de verkiezing onder de aandacht te brengen, heeft Televizier een tussenstand bekendgemaakt en die is behoorlijk pijnlijk voor Linda. De presentatrice wordt tv-koningin genoemd, maar is die titel nog wel terecht? Men stemt haar niet eens meer de top tien in.

Wie er wel in die voorlopige top tien staan? Naast haar aartsrivaal Chantal Janzen gaat het om Britt Dekker, Eva Jinek, Fidan Ekiz, Floortje Dessing, Geraldine Kemper, Merel Westrik, Miljuschka Witzenhausen, Nicolette Kluijver en Yvon Jaspers.

Het lijkt alsof de populariteit van Linda tanende is, maar waar komt dat vandaan? Is het omdat ze zich steeds zo boos uitlaat over RTL? Of is het omdat ze zich tijdens de coronacrisis bikkelhard gedroeg? Ze zette allerlei medewerkers van haar tijdschrift op straat, terwijl ze zelf klaagde dat ze misschien niet op vakantie kon naar Portugal.

Tv-kenner Ron Vergouwen vindt het merkwaardig. “Het valt me wel op dat een grootheid als Linda de Mol er niet bij staat bij de presentatoren. Een opvallende afwezige.

Presentatrice Bridget Maasland: “Dat is inderdaad waar. Voor het eerst denk ik.

Ron: “Ik had haar in de top tien toch zeker wel verwacht dit jaar.

De laatste keer dat Linda bij de drie genomineerden voor de Televizier-Ster zat, was in 2014. In 2013 won ze voor het laatst.

Merel en Geraldine

Van wie had hij een top-tien-notering níet verwacht? Merel Westrik. “Je ziet toch dat ze nog steeds een hoop fans hebt die op haar stemmen.

Hij noemt ook Geraldine Kemper. “Haar heb ik niet zo heel veel gezien op tv dit jaar. Ik vind het opvallend dat ze erbij zit. Er wordt elk jaar enorm op haar gestemd en ik blijf dat opvallend vinden.”

Top tien

De voorlopige top tien bij de mannen bestaat uit André van Duin, Arjen Lubach, Beau van Erven Dorens, Jeroen Woe & Niels van der Laan (als duo), Johnny de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Rik van de Westelaken, Ruben Nicolai, TIm Hofman en Viktor Brand.

Bij de programma’s gaat het om Beste Zangers, Bureau Burgwallen, Dream School, Expeditie Robinson, Fred: het andere gezicht, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Lego Masters, Mocro Maffia, Nick, Simon en Kees: Homeward Bound en Over Mijn Lijk.

Foto: Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen