Peter van der Vorst wil dat Ali B stopt met ‘flikker’

RTL’s tv-directeur Peter van der Vorst vindt dat zijn Voice-ster Ali B moet stoppen met het gebruik van het woord ‘flikker’, ook als hij het positief bedoelt of het een vorm van respect vindt. Dat heeft hij gezegd in Kunststof op NPO Radio 1. Ali B ligt onder vuur omdat hij vast blijft houden aan ‘flikker’. Hij wilde maandag in de talkshow van Eva Jinek nog niet toezeggen dat hij ermee gaat stoppen; de televisierapper wil er eerst gesprekken over gaan voeren met mensen die er last van hebben.

Peter vindt dat Ali er gewoon mee moet kappen. Hij sprak de Voice-coach maandag voordat hij bij Jinek aanschoof. “Ze was hem op een goede manier aan het bevragen en ik heb Ali er gisteren zelf toevallig ook nog over gesproken.”

Heeft hij Ali op het matje geroepen? “Ik sprak hem over iets anders. Ik loop echt niet de hele dag achter mensen aan te bellen over dingen die in de media geroepen worden. Maar ik sprak hem over andere programma’s en ik zei: ‘O, je zit vanavond bij Eva. Het zal ongetwijfeld ook over je flikker-uitspraken gaan.’ Hij zei: ‘Ja, dat denk ik wel.’

Daarop gaf Peter aan dat hij Ali’s gebruik van het woord ‘flikker’ niet zo waardeert. “Ik zei: ‘Ik zou er gewoon mee stoppen met dat woord gebruiken, want ik weet zelf wat het is als homo als dat woord tegen je geroepen wordt. Dat is gewoon heel kwetsend. Ook als mensen het als grapje gebruiken. Dat zag je gisteren ook bij Jinek, dat hij zich misschien niet genoeg gerealiseerd heeft wat dat woord voor mensen betekent en welke impact dat kan hebben.”

De RTL-baas wijst erop dat Ali in het verleden het homohuwelijk heeft geaccepteerd (“dat is in Marokkaanse kringen helemaal niet zo geaccepteerd“), maar: “Van dat hele flikker-verhaal dacht ik wel: jammer, dat je dat op die manier gebruikt.

Zelf heeft Peter in zijn leven ook vaak te maken gehad met homofobie. Zo is er een keer een ruit ingegooid in zijn huis in Abcoude.

Lees ook:
Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (zondag 30 augustus)
Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’ (vorige week maandag)
Maik de Boer: ‘Kans groot dat Ali flikker als zoon heeft’ (vorige week maandag)
Geen Ali-ophef: ‘Als Johan Derksen dit gezegd had…’ (vorige week dinsdag)
Boulevard roept Ali op matje: ‘Wat is dit voor geflikker?’ (vorige week woensdag)
Volkskrant-journalist Haroon Ali: ‘Ali, stop met flikker’ (vorige week donderdag)
Eva Jinek zaagt Ali B volledig door over ‘flikker’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen