Jort Kelder met Op1-debuut ruim langs Eva Jinek

Het debuut van Jort Kelder als een van de nieuwe presentatoren van Op1 trok donderdagavond veel bekijks. Met 801.000 kijkers (24 procent) wist de talkshow met ruime cijfers te winnen van Eva Jinek. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jort is in de voetsporen getreden van Sander Schimmelpenninck, die met de talkshow is gestopt omdat het hem niet helemaal lekker lag. Nu vormt Jort een vast duo op donderdag met het aanstormende tv-talent Welmoed Sijtsma.

Veel mensen zullen blij zijn dat Sander is ingeruild voor Jort. Uit een poll op Mediacourant bleek afgelopen week dat 71 procent van de mensen liever Jort als Op1-host dan Sander. Wat de reden daarvan is, is onduidelijk, maar de laatste tijd is Sander vaak negatief in het nieuws gekomen, bijvoorbeeld omdat hij het 15-jarige prinsesje Alexia ‘lekker’ noemde.

Nu zit Jort dus op de plaats van Sander. Al direct in de eerste aflevering zag de kijker dat sommige onderwerpen Jort heel lekker lagen, zoals de rel rondom Ferd Grapperhaus, maar dat hij duidelijk minder interesse had in lichtere onderwerpen, zoals het Wie is de Mol-jubileum.

Hoe dan ook wisten Jort en Welmoed met gemak de talkshow van Eva Jinek te verslaan. Zij moest genoegen nemen met 580.000 kijkers (15 procent), een teleurstellende score.

Ook Hart van Nederland wist met 651.000 kijkers (17 procent) een groter publiek te bekoren dan Jinek.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen