Humberto valt bij Jinek ambassadeur Donald Trump aan

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra kreeg gisteren geen warm onthaal in de talkshow van Eva Jinek. De vertegenwoordiger van Donald Trump werd van alle kanten aangevallen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Niet alleen Michiel Vos (de schoonzoon van Trump-criticaster Nancy Pelosi) hing bij Pete in de nek, maar ook Humberto Tan. Hij wees Pete onder meer op Trumps aanpak van de coronacrisis. Volgens de RTL-ster is de president flink tekortgeschoten.

Humberto vindt Trump een erg slechte president. “Je ziet een hoop leugens, ook over Covid. Trump heeft er lang over gezwegen. Hij zei dat het zou verdwijnen in de zomer.”

Pete daarop: “De president heeft de nodige stappen genomen om te zorgen dat we na vijf maande kunnen zeggen dat er voldoende beademingsapparaten zijn.”

Humberto: “Volgens jou heeft het Witte Huis de covidcrisis perfect aangepakt?

Pete: “Ik heb niet perfect gezegd.”

Humberto: “Was het goed?

Pete: “Ik denk dat het prima is geweest.”

Humberto: “Duizend doden per dag, 80.000 per maand. Is dat goed?

Pete: “De stappen die we hebben genomen hebben tot resultaten geleid. We hebben wereldwijd 8 tot 10 miljard geïnvesteerd om sneller een vaccin te krijgen. 500 miljoen daarvan is in Nederland geïnvesteerd. Was alles perfect? Nee. Maar Trump heeft de dingen gedaan waar hij verantwoordelijk voor is, zoals het beperken van het inriepen, waar de Nederlanders ook niet blij mee waren.”

Andere onderwerpen waarover Pete en Humberto het niet eens waren, waren de verdeeldheid in Amerika en de armoede onder kinderen. Eén keer verzocht Pete of Humberto hem misschien even uit kon laten praten.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen