Drie weken 5 Uur Show: van 147 naar 131 naar 95k

Het is al de hele week één groot Kleenex-festival bij Talpa Network. De eerste week van september is nog niet voorbij of vlaggenschip SBS 6 heeft al twee enorme kijkcijferflops afgeleverd. Zowel De 5 Uur Show als Dit Vindt Nederland, beide dagelijkse programma’s, zijn volledig mislukt. Het middagprogramma heeft er nu drie uitzendweken op zitten en de weekgemiddeldes zeggen genoeg: in week één keken er 147.000 mensen, in week twee 131.000 mensen en deze week nog maar 95.000.

SBS 6 weet om vijf uur ’s middags slechts 4,5 procent van alle tv-kijkers te vermaken. En dat terwijl de concurrerende vijfuurshow Tijd voor MAX nog niet eens terug is van vakantie.

De 5 Uur Show moest deze week concurreren met de Tour de France op NPO 1 (gemiddeld 615.000 kijkers) en het nieuwe Eigen Huis & Tuin op RTL 4 (gemiddeld 177.000 kijkers).

Een nog pijnlijkere flop is Dit Vindt Nederland, het nieuwe programma dat SBS 6 om 18.30 uur uitzendt. Daar keken in deze eerste uitzendweek gemiddeld 114.000 mensen naar, goed voor 3,1 procent (!) marktaandeel.

Al met al is de nieuwe vooravond van SBS 6 een behoorlijke mislukking. Gelukkig gaat het op prime time redelijker: daar scoort Martien Meiland nu twee keer per week een miljoen kijkers, terwijl Linda de Mol de weekendkijker amuseert.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen