Anita vs herhalingen: ‘Een kijkcijfervoorspelling?’

RTL en SBS doen de hele zomer niet mee in de strijd om de kijker, dus heeft NPO 1 het rijk alleen. Een beetje zoals zeventig jaar geleden dus. Hoewel we anno 2020 niet meer zo verzot zijn op televisie als toen, kan Anita Witzier vanavond met haar nieuwe programma TV Toppers geheid rekenen op het winnen van prime time. Direct na het Achtuurjournaal begint ze met het zesdelige TV Toppers, waarin ze met tv-beroemdheden terugblikt op de 70-jarige tv-geschiedenis.

Als Anita wordt gevraagd naar een kijkcijfervoorspelling, reageert ze ondanks de afwezige concurrentie toch vrij zuinig. “Kijkcijfers? Oh, daar kan je nooit iets zinnigs over zeggen“, zegt ze in De Telegraaf.

Het is een mooie, zonnige dag, maar een score van 800.000 kijkers zal er wel in zitten. “We hebben dit in twee maanden uit de grond gestampt en hebben gaandeweg nog wat aanpassingen gedaan. Ik kan alleen maar zeggen dat wij met veel plezier ons stinkende best hebben gedaan. Daarbij: het is vakantie in Nederland, maar wel zaterdagavond. Ik denk wel dat het leuke en gezellige tv wordt.

RTL en SBS zijn momenteel volgestouwd met herhalingen. De kijker is er niet echt onder de indruk van. Vindt Anita eigenlijk dat er veel troep op televisie te zien is? “Natuurlijk wordt er troep gemaakt. Al geldt dat op elk gebied. Maar de kijker heeft momenteel zoveel keuze: wie zegt dat er niks leuks is op tv, kijkt niet goed.

TV Toppers is om 20.25 uur te zien op NPO 1. RTL en SBS herhalen allebei iets.

Foto: Stijn Ghijsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen