Catherine Keyl snoeihard beledigd op NPO Radio 1

Het is maar goed dat de hele studio van NPO Radio 1 volstaat met plexiglazen schermen, want anders had Catherine Keyl vrijdag misschien wel witheet Carl-Johan de Zwart over de draaitafel heen getrokken. Hij beledigde haar tot op het bot. Dat was te horen op de radio. Terwijl het algemeen bekend is dat Catherine zich structureel miskend voelt, besloot Carl-Johan op weinig subtiele wijze haar deskundigheid en plein public in twijfel te trekken. Het leverde behoorlijk pijnlijke radio op.

Er werd in de rubriek Het Mediaforum gesproken over Dit Vindt Nederland, het dagelijkse SBS 6-programma waar Catherine haar medewerking aan verleent. Mediastrateeg Jan-Kees Emmer was daar kritisch over.

Jan-Kees merkte op: “Als je kijkt naar het buitenland waar je ook dit soort programma’s hebt met deskundologen. Daar zie je geen acteurs, daar zie je geen muzikanten en daar zie je toch echt mensen met wat meer diepgang, waarvan je zegt: ‘Nou, die mening interesseert mij.’”

Carl-Johan dacht dat Jan-Kees daarmee bedoelde dat Catherine bij de groep artiesten hoorde en niet bij de groep van ‘mensen met wat meer diepgang’. “Met andere woorden: Catherine heeft eigenlijk niks te zoeken in dat programma?“, vroeg hij bloedserieus.

‘Nou, Karl-Johan!’

Catherine verbijsterd: “Nou, Karl-Johan!

Carl-Johan: “Ik bedoel het niet persoonlijk.”

Jan-Kees: “Ik zou hem willen omdraaien: er zouden meer mensen à la Catherine in moeten zitten en minder…

Carl-Johan opnieuw: “Maar nu begrijp ik het niet meer, want jij zegt: in het buitenland waar het wel werkt…”

Jan-Kees: “Ja, maar Catherine is iemand met achtergrond en substantie.”

‘Oh, ze is wél een deskundige?’

Carl-Johan: “Oh, ze is wél een deskundige? O ja, dan snap ik hem.”

Jan-Kees: “Ja, ze is naar mijn mening een deskundige. Als je naar haar track record kijkt, dan heeft ze echt wel iets te vertellen. Maar een muzikant? Wat maakt mij dat nou uit. Dat is wat mij betreft een weeffout in het programma. Er moeten meer deskundologen in.”

Ondertussen was Catherine’s bloed aan het koken. Ze besloot niet om verder in de vlek te wrijven, maar ze zal Carl-Johan na de uitzending vast even aan zijn jasje hebben getrokken.

Het fragment kunt u hier bekijken.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen