Art Rooijakkers baalt van zijn lage kijkcijfers

Art Rooijakkers, met kop en schouders de meest overschatte presentator van RTL, vindt het jammer dat zijn programma Rooijakkers over de Vloer eind vorig jaar niet omarmd werd door de tv-kijker. Dat laat hij blijken in gesprek met NU.nl. De opvolger van Van der Vorst ziet sterren moest genoegen nemen met gemiddeld 606.000 kijkers, een belabberde score voor prime time bij RTL 4. Gelukkig krijgt Art kans na kans: vanaf vanavond om 21.30 uur mag hij het nog een keer gaan proberen.

Art hoopt dat er dit keer wel veel mensen gaan kijken. “Volgens mij is er nog ruimte voor groei. Ik hoop dat we dat gaan bereiken in het tweede seizoen. We doen er in elk geval alles aan.

Hij moet het echter laten gaan, beseft Art. “Natuurlijk maak ik een programma voor een commerciële zender en natuurlijk wil ik dat er zoveel mogelijk mensen kijken. Ook ik wil eer van mijn werk. Alleen heb ik de kijkcijfers niet onder controle.”

De presentator heeft geen invloed op de kijkcijferkastjes. “Ik kan mensen moeilijk dwingen naar RTL 4 te kijken. Wij doen er alles aan om een zo leuk en vrolijk mogelijk programma te maken. Dan is het hopen dat het kijkcijfers haalt.

Eén ding is zeker: Rooijakkers over de Vloer heeft lang niet de status die Van der Vorst ziet sterren had. ‘Peter maakte zijn programma in een ander tijdsgewricht. Toen waren sowieso alle kijkcijfers wat hoger.”

En wat ook meespeelt is dat Peter zo veel seizoenen heeft gemaakt, dat programma was een instituut. Die status hebben wij nog niet. Laten we hopen dat we de kans krijgen die status wel te bereiken.

Verder vertelt Art in het interview met NU.nl, dat u hier kunt lezen, ook dat hij het eerste seizoen heeft geëvalueerd met Peter van der Vorst en waarom zijn programma teruggaat van één uur naar een halfuur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen