Angela de Jong moet janken als ze RTL Boulevard ziet

Televisiefanaat Angela de Jong krijgt van de heimwee nog altijd een brok in haar keel als ze naar het huidige, kleurloze RTL Boulevard kijkt. Het is gewoon verschrikkelijk. Dat geeft ze aan in haar column in het AD. RTL Boulevard met de valse Albert Verlinde was jarenlang dé smaakmaker van de vooravond van RTL 4, maar tegenwoordig lepelen totaal ongeliefde en gladde types als Arie Boomsma en Nikkie Plessen blabla-praatjes op die echt he-le-maal nergens over gaan.

Het is typisch RTL, zegt Angela. Ze wijst erop dat de zender nu ook Eigen Huis & Tuin kapot heeft gemaakt. “De naam wordt nu misbruikt voor een nikserige, uitgeklede rubriek die totaal niet meer op het origineel lijkt. Iets waar ze bij RTL overigens goed in zijn. De tranen springen me nog steeds in de ogen als ik het huidige Boulevard vergelijk met wat het ooit was onder Beau en Albert.”

Nu maakt RTL 4 haar twee keer per dag aan het huilen. Niet alleen bij RTL Boulevard, maar ook bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. “Elke middag als ik Froukje de Both een soortgelijke aankondiging hoor doen, huilt mijn hart. Hoe heeft het zover kunnen komen?

RTL heeft Angela nu écht kwaad gemaakt. Ze vraagt zich af hoe de zender dit in zijn hoofd heeft gehaald. “Wie heeft bedacht dat dit een goed idee was? Om het iconische Eigen Huis & Tuin te verkrachten tot een dagelijkse variant die nog het meest weg heeft van Koffietijd, maar dan wel de light-versie waar reuk noch smaak aan zit.”

Het lijkt erop dat Peter van der Vorst nu echt een stap te ver is gegaan. Nu hij Angela zó boos heeft gemaakt, zal er toch echt een spoedvergadering belegd moeten worden. Gisteren vroeg Angela om meer nieuwe formats op RTL 4. Misschien kan Peter het zo een beetje compenseren.

De woeste column van Angela kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen