AD-mediajournalist: ‘Albert Verlinde kletst uit nek’

Albert Verlinde kan lullen als brugman, maar het is onzin om de horrorkijkcijfers van de nieuwe SBS 6-vooravond te wijten aan dalende lineaire kijktijd. Dat geeft AD-mediajournalist Marcus den Blanken, in iets andere bewoordingen, aan op Twitter. De nieuwe SBS-daily’s De 5 Uur Show en Dit Vindt Nederland doen het echt verschrikkelijk met kijkersaantallen van onder de 100.000. Albert beweerde dinsdag in Shownieuws dat dat ook komt omdat de lineaire kijktijd enorm flink afneemt.

Albert in de showrubriek: “Het eerste wat opvalt is dat de kijkcijfers natuurlijk steeds minder worden, hè? Per jaar gaat er ongeveer tien procent van de kijktijd af en dat begin je terug te zien in de kijkcijfers.

Volgens mediajournalist Marcus den Blanken, die bij het AD samenwerkt met opiniegrootheid Angela de Jong, klopt daar helemaal niets van. Albert goochelt volgens hem met cijfers.

Marcus op Twitter: “Albert Verlinde stelde gisteren in Shownieuws dat de kijktijd elk jaar met 10 procent afneemt en verklaarde met dit argument onder meer de slecht scorende vooravond. Die stelling is feitelijk onjuist.

Hij heeft de cijfers erop nageslagen. “Uit het jaarrapport over 2019 van de SKO: ‘De Nederlander keek in 2019 gemiddeld 156 minuten per dag televisie (2 uur en 36 minuten); dit is gelijk aan de kijktijd in 2018.’ De kijktijd neemt dus niet af, maar blijft gelijk. Dit jaar in de coronaperiode nam die zelfs toe.

Foto: William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen