Michiel Veenstra: ‘NL gaat roekeloos om met corona’

Geplaatst op di 11 aug 2020 om 14:10

Er is weer een BN’er die na een vakantie in het buitenland begint te roeptoeteren dat we het helemaal verkeerd doen in Nederland: Michiel Veenstra. De coronamaatregelen in het buitenland zijn veel beter. Dat laat hij weten op Twitter. De dj van radiozender KINK heeft de afgelopen week vakantie gevierd in België en Frankrijk en daar pakken ze het volgens hem veel beter aan. “Na een dikke week in België en Frankrijk is het haast vreemd om in Nederland rond te lopen in bv een winkel.”

Wat is het verschil? “Daar: werkelijk overal hand sanitizer en verplicht mondkapjes op. En afstand houden. Hier lijkt het allemaal zo willekeurig, zo… roekeloos bijna.”

Schrijfster Heleen van Royen ergert zich aan de paniekzaaierij. Ze wijst Michiel erop dat er nauwelijks nieuwe ziekenhuisopnames of ic-opnames zijn. “Zolang deze grafieken er zo uitzien, zou ik het niet (bijna) roekeloos noemen“, zegt ze.

NRC-journalist Peter van der Ploeg vraagt zich af of ze het in het buitenland wel zo veel beter doen. “Ik merk in Frankrijk echt niets van afstand houden. En de mondkapjes gaan veelal tot net op de bovenlip, maar niet hoger.

Presentator Filemon Wesselink: “Gelukkig heeft Michiel Veenstra ook een mening over de coronamaatregelen. P.S. Michiel Veenstra was vroeger van Hilversum 3. #afzien #hoera.

Qmusic-ster Domien Verschuuren: “Moet je er wel even bij vertellen dat die Fransen hun mondkapje ook volslagen willekeurig dragen. De helft heeft hem tot net onder de neus. Echt een stukje schijnveiligheid op die manier. Plus: níemand houdt hier afstand.

En ene Martijn: “Mijn ervaring in België was toch een andere. Ja, ze dragen mondkapjes, maar zeer regelmatig met de neus erboven. En afstand houden is er helemaal niet bij.

Het aantal BN’ers dat terugkomt van vakantie en dan denkt alle coronawijsheid in pacht te hebben is bijna niet meer te tellen. Zo durfde Paul de Leeuw na zijn terugkeer uit Spanje bijna niet meer door Amsterdam heen te fietsen en ook de sterren van Shownieuws roepen na terugkeer in Nederland één voor één dat we aan de mondkapjes moeten.

Er zijn ook BN’ers die helemaal niet aan de mondkapjes willen, waaronder Evert SantegoedsLuuk Ikink en Catherine Keyl. Bij Catherine blijft haar lippenstift steeds aan haar mondkapje kleven.

Foto: NPO
39 Reacties op “Michiel Veenstra: ‘NL gaat roekeloos om met corona’”


 1. Dries Roel Vink

  Och jee, weer een bn-er met een mening … ik word hier zo moe van …

 2. Mart

  OMG ZEG.. INDERDAAD WEER EEN BNER MET EEN MENING.. HOU JIJ JE MAAR BEZIG MET RADIOOTJE SPELEN..EN BEMOEI JE NIET MET ZAKEN WAAR JE GEEN VERSTAND VAN HEBT… MENEER VEENSTRA

 3. Dominic

  België? Frankrijk?

  Ben je blind of had je ook mondkapje voor je ogen.

 4. By the way

  Dus, we moeten aan een mondkapje omdat anderen dat doen? Interessante logica, wel zo eenvoudig.

 5. Udo

  Kunnen we hem niet cancelen?

 6. bo

  De daluren-dj heeft deze keer wel volkomen gelijk. In NL weten ze het allemaal beter.

 7. Lilly Labiamus

  Radiohoofd.

 8. Peter

  Wat een stakker zeg. Belgie stikt het van de besmettingen en dus slaan de mondkanpjes nergens op.

 9. Matthijs Zelf.

  Weer een voor Janet Ossebaard en Lange Frans die knalt ze wel af.

 10. ed

  Blijf dan daar wonen. Je bent hier vrijwillig in dit land. Maar als het bij de buren beter is….daaaaaaaaaggggg

 11. Hopsakees

  Hij zegt toch niet meer of minder dan wat hij waarneemt?
  Wat is daar mis mee?

 12. Petronella Pijper

  Lekker KINKy hoor zo’n mondkapje.

  Mag het ten behoeve van cunnilingus wel even af?

 13. Dries Roel Vink

  @hopsakees Het is niet alleen een waarneming van Michiel maar hij stelt ook, zonder enige (wetenschappelijke) onderbouwing, dat ze het in het buitenland beter aanpakken … Lezen is moeilijk, blijkt maar weer!

 14. Mike

  Fuck die virus doorlatende mondkapjes.

  Michiel Veenstra wil dus onzinnig onkomfortabel voor lul lopen.

  Ga je gang zou ik zeggen maar leg het andere niet op.

 15. Tandarts Frankensteen

  En ene Martijn: “Mijn ervaring in België was toch een andere. Ja, ze dragen mondkapjes, maar zeer regelmatig met de neus erboven. En afstand houden is er helemaal niet bij.” tot zover citaat

  Met hun neus erboven, dan ruiken ze hun eigen slechte adem niet.
  En nee, dit is niet als grapje bedoeld, want:
  Gelezen op ninefornews
  “…Hij schat dat ongeveer de helft van zijn patiënten last heeft van problemen die zijn veroorzaakt door mondkapjes. “Tandvleesontsteking – of parodontitis – leidt uiteindelijk tot beroertes en een verhoogd risico op hartaanvallen,” zei tandarts Marc Sclafani. Hij voegde toe dat mensen zwaar door hun mond ademen als ze een kapje dragen, wat zorgt voor een droge mond. Hierdoor neemt de hoeveelheid speeksel af – en speeksel bestrijdt bacteriën en houdt je tanden schoon. Speeksel neutraliseert ook zuur in de mond, en helpt tandbederf en tandvleesontsteking voorkomen. Als je een slechte adem hebt, is je tandvlees al ontstoken of heb je veel bacteriën op je tong als gevolg van een droge mond.
  NOS en/of de overige dom en volgzaam makende media en de achterbakse minister Ollongren hebben het altijd maar over het nepnieuws o.a. van ninefornews. Daarom zeg ik: Geloof pappa Staat en zijn NOS nou maar. Ik wil niet dat jullie voor jezelf gaan zorgen, want pappa Staat zorgt immers al voor jullie. Hij is de enige niet boze witte man, die wel te vertrouwen is. Ja toch?

 16. zuurtje

  pffff die vindt zichzelf ook te interessant tegenwoordig. Totaal overbodig figuur.

 17. Hansworst

  Wist niet dat hij nog radio maakte…hahaha

 18. Sandra Reijers

  Propaganda.

 19. Don

  Aldus de droeftoeter!!! whahaha

 20. Narco Narcist der Nederlanden

  Michiel Veenstra is niet roekeloos. Mark Verstappen is ook niet roekeloos. Onze coureur kiest voor iedere situatie de beste banden.
  De Staat gaat wel roekeloos om met onze gezondheid.
  Ben je in bezit van een goed mondkapje, krijg je een boete, want het kapje had ten goede moeten komen aan degenen, die het ’t hardst nodig hebben.
  Kromme redenering.
  De lapzwansen van de Staat redeneren als een afgunstig marxistisch kreng:
  “Wat ik niet heb, zal jij ook niet hebben!” Bovendien bepaalt De Staat, wanneer iemands tijd om is en wie de gelukkige is.
  De Staat vindt het best als jij een mondkapje draagt, gemaakt van een oude onderbroek, sok of beha of afkomstig van andere ludieke huisvlijt, als je het maar opzet in het OV. Hoe belachelijker jij er uitziet, hoe meer onderbroekenlol voor de Staat.
  Zie hoe de Staat ons uitlacht. Waar is onze trots? De Staat wakkert de woede aan, want onbewust voelt iedereen wel op zijn klompen aan hoe er de spot met hen wordt gedreven.
  Daar is niets narcistisch aan, dat te voelen.

 21. Peter

  Hij heeft gewoon gelijk. Gemiddelde buitenland is hard en drastisch (zie bv Griekenland nu). In NL gaan we er eerst over debatteren en dan levert het poldermodel een maatregel op die niet verplicht is. Tot ze niet meer verder kunnen en dan gaat de horeca weer keihard dicht.

 22. Dua Lipa Stifta

  Bij Catherine blijft haar lippenstift steeds aan haar mondkapje kleven.

  Niet geloven hoor. Het is niet de lippenstift. Het is het kweyl.

 23. Wendy's dealertje

  Ah, daar zijn de corona-experts, fijn dat ze ook “semi-“BN-er zijn, dan is het bereik lekker groot.

 24. Adrian

  Ondanks het dragen van mondkapjes en dergelijke is het aantal besmetting in België hoger dan in NL.. en Het neemt nu nog steeds toe..waarom?

 25. Peter

  Het blijft raar en opmerkelijk dat overal weer besmettingen zijn in ons land en andere landen.
  Maar overal doen ze deze corona maatregelen en toch overal weer die corona.
  Zeg nu eerlijk dit bewijst dan toch dat al die maatregelen geen zin hebben?
  Geen enkele media, regeringen, experts zien het niet, misschien omdat ze allemaal blind zijn en niemand weet wel de beste oplossing.
  En dan toch niet vreemd dat mensen overal in opstand gaan en zich gaan misdragen en ook niet erna gaat luisteren.

 26. Sandra

  @Peter
  di 11 aug 2020 om 16:30

  O, o, o, dat ben jij dom!

 27. Sandra

  @Peter
  di 11 aug 2020 om 16:30

  O, o, o, wat ben jij dom!

 28. Sean

  O leuk, is-ie weer eens naar Disneyland geweest?

 29. Peter

  @Sandra jij bent zo maatregelen gelovende en kijk ook niet verder en geloofd wat ze zeggen in de media en is niet erg hoor haha

 30. Geronimo

  Michiel Veenstra is een stiefmoeder.

 31. Merel

  Ik snap niet dat al dit soort betweters de grens nog over mag en dan bij terugkomst meent de wijsheid in pacht te hebben.

  Is het niet langzamerhand zo dat de thuisblijvers het recht hebben om zelf te beslissen hoe ze over mondkapjes e.d. denken?

 32. Ron

  Nog zo’n volslagen idioot die de promotie van het dragen van zo’n onzinnige muilkorf promoot, vele BN’ers zijn hem al voorgegaan. Het is allemaal zo doorzichtig die promotie en er wordt gemakshalve maar even vergeten dat het dragen van gezichtsbedekkende mondkapjes bij wet verboden zijn.

 33. Joost

  @Ron
  Een mondkapje dat je hele gezicht bedekt.
  Zucht.
  Kneus.

 34. Henk

  Zelf geven niet eens het goede voorbeeld want zie jullie dat ze een mondkapje ophebben?
  Bij die praatprogramma,s hebben ze het ook niet op, zelfs onze Ab Osterhaus niet en vandaag die RIVM overleg gezien maar niemand had een mondkapje op en wel zeggen wij moeten aan mondkapjes beginnen

 35. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Beter toch dat NL roekeloos omgaat met corona; des te sneller hebben wij de “G R O E P S I M U N I T E I T”.

 36. Realist

  Kink FM? gelukkig weer nieuwe afleveringen van Jensen op Jensen.nl
  HET VERRAAD – DE JENSEN SHOW #200

 37. Steef

  Ach ach bnrs komen massaal terug uit buitenland en weten t allemaal beter. Ze hebben hun eigen snoepreisjes weer gehad en denken n mening te hebben….benieuwd wie de volgende is . Mr Ekdom die al 6 weken aan Spaanse kust ligt zeker

 38. henk

  Michie Veenstra heeft gelijk. De maatregelen die Nederland tegen corona neemt zijn veel te slap en veel te onduidelijk. Maak een noodwet en treedt op. Er is een pandemie gaande

 39. Wachter

  Alweer een deskundige erbij, hebben we er nu niet genoeg?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.