Michiel Veenstra: ‘NL gaat roekeloos om met corona’

Er is weer een BN’er die na een vakantie in het buitenland begint te roeptoeteren dat we het helemaal verkeerd doen in Nederland: Michiel Veenstra. De coronamaatregelen in het buitenland zijn veel beter. Dat laat hij weten op Twitter. De dj van radiozender KINK heeft de afgelopen week vakantie gevierd in België en Frankrijk en daar pakken ze het volgens hem veel beter aan. “Na een dikke week in België en Frankrijk is het haast vreemd om in Nederland rond te lopen in bv een winkel.”

Wat is het verschil? “Daar: werkelijk overal hand sanitizer en verplicht mondkapjes op. En afstand houden. Hier lijkt het allemaal zo willekeurig, zo… roekeloos bijna.”

Schrijfster Heleen van Royen ergert zich aan de paniekzaaierij. Ze wijst Michiel erop dat er nauwelijks nieuwe ziekenhuisopnames of ic-opnames zijn. “Zolang deze grafieken er zo uitzien, zou ik het niet (bijna) roekeloos noemen“, zegt ze.

NRC-journalist Peter van der Ploeg vraagt zich af of ze het in het buitenland wel zo veel beter doen. “Ik merk in Frankrijk echt niets van afstand houden. En de mondkapjes gaan veelal tot net op de bovenlip, maar niet hoger.

Presentator Filemon Wesselink: “Gelukkig heeft Michiel Veenstra ook een mening over de coronamaatregelen. P.S. Michiel Veenstra was vroeger van Hilversum 3. #afzien #hoera.

Qmusic-ster Domien Verschuuren: “Moet je er wel even bij vertellen dat die Fransen hun mondkapje ook volslagen willekeurig dragen. De helft heeft hem tot net onder de neus. Echt een stukje schijnveiligheid op die manier. Plus: níemand houdt hier afstand.

En ene Martijn: “Mijn ervaring in België was toch een andere. Ja, ze dragen mondkapjes, maar zeer regelmatig met de neus erboven. En afstand houden is er helemaal niet bij.

Het aantal BN’ers dat terugkomt van vakantie en dan denkt alle coronawijsheid in pacht te hebben is bijna niet meer te tellen. Zo durfde Paul de Leeuw na zijn terugkeer uit Spanje bijna niet meer door Amsterdam heen te fietsen en ook de sterren van Shownieuws roepen na terugkeer in Nederland één voor één dat we aan de mondkapjes moeten.

Er zijn ook BN’ers die helemaal niet aan de mondkapjes willen, waaronder Evert SantegoedsLuuk Ikink en Catherine Keyl. Bij Catherine blijft haar lippenstift steeds aan haar mondkapje kleven.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen