Verpleegkundige ziet baas Ernst Kuipers in Op1: ‘Boos’

Erasmus MC-baas Ernst Kuipers heeft een van de verpleegkundigen in zijn ziekenhuis behoorlijk teleurgesteld met zijn tv-optreden in Op1. Ze laat van zich horen in de lezersrubriek van Trouw. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Het viel Jolanda van Woerkom, senior IC-verpleegkundige PACU Erasmus MC, tegen dat zelfs haar eigen baas niet weet voor welk salaris zij en haar collega’s op de werkvloer staan. Die teleurgesteld laat ze onomwonden blijken in de lezersrubriek.

Jolanda is niet blij. “Graag reageer ik op het interview bij Op1 maandagavond met de heer Kuipers, toevallig mijn baas in het ziekenhuis waar ik meer dan dertig jaar werk, waarvan 24 jaar als ic-verpleegkundige.

Het tv-optreden van Ernst Kuipers viel bij haar niet goed. “Zeer verbaasd, maar eigenlijk enorm teleurgesteld luisterde ik naar zijn antwoord op de vraag wat ic-verpleegkundigen verdienen. Mijn salaris is 30 procent minder dan werd verteld aan tafel bij Op1.”

Zelf heeft Ernst een riant bestuurderssalaris, maar dat geldt natuurlijk niet voor Jolanda. “Vorige week had ik al het gevoel dat ik door de coalitie in de steek ben gelaten. Na deze reactie heb ik dit gevoel helemaal.”

Als ik als ic-verpleegkundige nodig ben bij een volgende uitbraak, sta ik er. Maar wel met een heel naar gevoel.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen