Twijfel over opvolgers Frank en Rogier: ‘Wéér nichten’

Geplaatst op vr 07 aug 2020 om 13:00

Er heerst her en der wat twijfel over de keuze van SBS 6 om Frank Jansen en Rogier Smit bij Paleis voor een Prikkie te laten vervangen door een ander hysterisch homokoppel: de ON’ers Brian en Peter. Tv-kenner Rob Goossens was gisteren het meest kritisch en wel in RTL Boulevard. “Ik vind het een heel klein beetje armoedig dat ze dachten: Frank en Rogier weg, dan halen we twee hysterische nichten ervoor terug. Zo komt het toch een beetje over“, zo liet hij weten.

Rob vraagt zich af of SBS 6 hier goed aan doet. “Paleis voor een Prikkie was echt voor Frank en Rogier ontwikkeld. Ik snap wel dat SBS 6 nog wat wil, want het was gewoon een megasuccesvol programma.

Brian en Smit hadden zélf ook twijfels, vertelde Bart Ettekoven, die bevriend met hen is, in Shownieuws. “Ze hadden er zelf ook wel vraagtekens bij. Ze hebben ook tegen de producent gezegd: ‘Moet je nou wel weer met twee nichten ditzelfde programma gaan doen?’ Dan is de vergelijking helemaal snel gemaakt.

Patty Brard vindt het vooral jammer dat zíj het niet is geworden. “Ik had dit programma zo graag willen doen. Ik heb zelfs een draaidag samen met Richard Groenendijk gedaan om te kijken of die klik er is. Nou, die klik tussen ons is er zeker wel. We hebben echt een topdag gehad, maar we hebben meer voor onszelf geshopt dan voor die mensen geloof ik. Maar ze wilden in principe een onbekend duo hebben.

Bart wist overigens niks van deze presentatieklus van Brian en Peter. “Voor mij zijn ze zeker niet onbekend, nee. Het is een goede vriend van mij uit Brabant. Hij zei: ‘We moesten echt onze tong afbijten.’ Fijn dat ze me zo vertrouwen, hè?

Foto: SBS
35 Reacties op “Twijfel over opvolgers Frank en Rogier: ‘Wéér nichten’”


 1. Tsja

  Stereotyperend inderdaad. Dit soort onzin staat vooruitgang in de weg.

 2. Curryworst

  Dus malle Robbie G. valt erover dat Talpa twee hysterische nichten binnengehaald heeft?
  Waarom geeft hij dan geen kritiek op zijn eigen RTL die twee hysterische nichten overgenomen heeft, Frank en Rogier?
  (En laten we het al helemaal niet hebben over Geer en Goor die samen jarenlang programma’s gemaakt hebben voor RTL.)

 3. Norvo

  @curryworst: als 6 Inside nog had bestaan zou Robbie exact het tegenovergestelde beweerd hebben en het een gedurfde, vertrouwde keus genoemd hebben. De standvastigheid van zijn mening is net zo dun als z’n armpjes.

 4. Dries Roel Vink

  Altijd maar weer die homo’s … Ik word daar zo moe van … Alsof er tegenwoordig uitsluitend homo’s op tv moeten. Flikker op met al die achterlijke gays!

 5. Peter

  Zeg oude pisnigt achter deze website. Er loopt in NL bijna niemand te twijfelen aan deze twee homos omdat het niemand een fu&%$k interesseert of bezig houdt. Slecht een gemiddeld aantal van 400/500 mensen uit de tv productiewereld zit op deze website en die zijn met elkaar nog zuurder dan Sylvana tijdens de sint intocht.

 6. Grace

  Tuurlijk! Hoort erbij🏠🪑🛋

 7. Curryworst

  @Norvo,
  De formule is eigenlijk heel simpel: Bij monde van Peter van der Vorst wordt in RTL Boulevard bijna alles van SBS afgekraakt en bij monde van John de Mol wordt in Shownieuws bijna alles van RTL afgekraakt.

  De gemidddelde cra ckh0er van de Keileweg heeft nog meer principes dan een Goossens of een Brard en weet ik veel wie er nog meer rondlopen op de studiovloer.

 8. mark2

  Boulevard heeft er natuurlijk baat bij om alles negatief uit te leggen en mag tied te berichten over de concurrent…

 9. De gekleurde redacteur

  Waarom niet 2 mensen van kleur het laten presenteren. Dan ben je pas uniek en je tijd vooruit bezig

 10. Ron

  Goede keuze van SBS6. Dit noemen ze inclusief!

 11. Observator

  Blackface was in de vorige eeuw in de VS populair bij ‘links’ omdat het een middel was om de emancipatie en acceptatie van Afrikanen te bevorderen.
  Nu wordt dit middel (beetje grappig of extravagant doen) gebruikt door homo ’s en travestieten ‘mainstream’ te maken. Maar het is natuurlijk allemaal erg eenzijdig en zeer stereotyperend. Binnen tien jaar is daarom dit gedrag net als al die rare uitdossingen helemaal verleden tijd.

 12. Jantien Visser

  Het is toch algemeen bekend dat mensen die smaakvol huizen kunnen inrichten meestal homoseksueel zijn? En wat is daar mis mee? Dit vind ik nou kwalijke gedachten gangen! Zal het woord d*scr… niet noemen, want dan wordt ik geblokt, maar kom maar op met Brian en Peter, ik ga kijken.

 13. ZeerNetteDame

  Diploma’s of talent is tegenwoordig nergens meer voor nodig. Ben je homo, transgender, pangender, gebouwgender, zwart, halfoogig of geestelijk gehandicapt… dan zit je gebakken. We leven in hele bijzondere tijden.

 14. Marq

  Dries roelstink:wat ben jij een achterlijke stink hetero…. als je al hetero bent. achterlijke mongool!!!

 15. Fikkie

  Jullie hoeven niet te kijken. Er zijn nog ruim 60 andere zenders waar jullie over kunnen zeiken. Ik zou maar vast mijn plasje ophouden. Geen Patty en Richard aub. De twee huidige heren doen het prima en vol overgave.

 16. Fikkie

  @ Dries Roel Vink….je bent gewoon jaloers dat homo’s het verder schoppen in deze wereld dan de gemiddelde tokkie hetero. Homo’s zijn nu eenmaal populairder bij TV kijkend Nederland omdat ze humor hebben en weten waar ze het over hebben. Dat mis je bij talloze andere “hetero?” figuren op TV. Dus wen er maar vast aan want er komt nog een colonne aan homo en lesbo presentatoren op je af. Die zijn nu allemaal in training hoe ze hetero’s normen en waarden kunnen bijbrengen. Voor sommigen is het helaas al te laat.

 17. Viola

  Ik ga eerder kijken naar deze jongens dan naar Patty en Richard.De deelnemers zijn de hoofdpersonen zij moeten een leuk huis krijgen. Zoals het ook was. En niet de Patty en Richardshow die het geen reet kan schelen of die mensen er blij mee zijn, als zij maar lol hebben.

 18. Annoniemus

  Het sterft van de flikkers in de TV wereld , dat mag wel een onsje minder , wat zeg ik , een kilo mag ook !!!!!!!!!!

 19. Saskia

  Robje Goossens: RTL haalt zelf ook 2 hysterische nichten binnen.

  Talpa is blij dat ze weg zijn.

 20. By the way

  Wordt het programma beter als het niet door een duo uitgesproken homo’s wordt gemaakt? Wat doet het er eigenlijk toe door welk type personen het programma wordt gepresenteerd? Is het niet gewoon onderdeel van het format?

 21. tim

  Ik ben benieuwd, leuk om weer onbekende presentatoren te kiezen ipv de bekende gezichten die toch teleurstellen. dit programma leeft van de hilariteit. We wachten het af….

 22. Bart M.

  Als er toch geen hond kijkt maakt het niet uit wie of wat het presenteert. Dat hele Talpa zit al in het afvoerputje.

 23. Saskia

  Wat is Shownieuws dan een heerlijk programma.

  Ze roddelen nooit over RTL programma’s. Laag bij de grond dombo’s achter de RTL desk doen niet anders. Over eigen collega’s mogen ze niet roddelen van PcdV.

  Wat een ziek clubje is RTL Boulevard geworden.

  Hoe lang zal het duren voor dat er een Boulevard filmploeg gaat naar Brabant.

 24. Lenze Kramer

  Oh nee, haal ze niet weg! Niet wéér hetero’s die een programma presenteren!
  DWDD, Oh wat een jaar, Eén tegen 100, Het Mooiste Meisje, Opsporing Verzocht, Kassa, Opgelicht, Radar, De Slimste Mens, All You Need is Love, Lingo, allemaal worden ze door hetero’s gepresenteerd… Kan dat niet eens afgelopen zijn!

 25. Whitedog

  En zo blijven jonge jongens in de kast verward, want die denken dat je als homo dus verwijfd en rellerig moet zijn.

  Jammer dat de vele bekende gays altijd getypecast worden. Ze moeten vriouwelijk, hilaaaarisch en vals zijn. Heel jammer dat men daar bnog steeds zo over denkt.

  En dan vinden mensen het gek dat veel hetero mannen denken jakkes, ik vind nichten eng?

  Gelukkig zijn er uitzonderingen zoals Andre van Duin, Dotan en Everon Jackson, maar de richtlijn ligt echt bij elke omroep zo fout.

 26. Whitedog

  Vergeef al mijn typpos, ik was iets te snel met enteren.

 27. Paul

  Patty wilde graag… Patty wil ALLES graag… maakt niet uit wat ze moet dan als ze maar op TV,… we kunnen haar toch wel dé TV-slet van de eeuw noemen. Maakt mij niet uit ik heb mijn tv de software meegegeven dat dit soort bekende Nederlanders automatisch op zwartbgaan..

 28. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  Homo die andere homo’s discrimineren omdat ze er niet als homo uitzien.
  Dat bestaat echt!

 29. burgos

  Wat een soms misselijke opmerkingen over homo.s hier boven

 30. Mike

  Mij lijkt het iig erg leuk.

 31. vd Vorst ziet anussen

  Totaal niet relevant artikel. Er kijkt al niemand naar het huidige programma met Freek en Rogier, en helemaal niemand zit te wachten op 2 ongure types waar nog niemand van gehoord heeft. TV = exit en over, er zit niemand op te wachten.

 32. Fikkie

  @Annoniemus….Ik zou er maar vast aan gaan wennen, want er komen gelukkig nog veel meer bij. Komt er wat meer leven in de brouwerij ipv altijd maar die saaie en nep lachende hetero presentatoren zoals Witzier en consorten.

 33. Ikke

  Kijk eerst i.p.v. bij voorbaat al een berg kritiek te leveren.

 34. Piet Pannelap

  Gewoon Talpa opdoeken. Is ook een optie. Scheelt Johnnieboy Sr een hoop centen.

 35. Teuntje

  Zie liever Brian en Peter dan die 2 valse vruchten Rogier en Frank gadverdamme wat zijn dat een relnichten zeg vooral die Botox Rogier met zn domme uitspraken herhaalt alles net een papegaai

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.