Sander ziet opdrachten wegvallen na Alexia-uitspraak

Sander Schimmelpenninck heeft een aantal opdrachten weg zien vallen door de uitspraken die hij heeft gedaan over prinses Alexia. De controverse kost hem daardoor geld. Dat vertelt hij vandaag in zijn Zelfspodcast. De Quote-baas en Op1-host ligt onder vuur omdat hij de 15-jarige Alexia het ‘lekkerste’ prinsesje van de Oranjes heeft genoemd. “Ik stond geboekt voor allerlei dingen, maar die zeggen nu: ‘Imagoschade, we kunnen nu niet met je door.’ Er zijn allerlei mensen die je scheef aankijken.

Sander heeft een heel vervelende week achter de rug. “Het was me het weekje wel, ja. Het was niet de leukste week uit mijn leven. Ik ben het hele weekend met de dood bedreigd, dus dat is niet leuk.

Het is allemaal opgeblazen, vindt hij nog steeds. “Dat is een woord wat misschien onhandig gekozen is. Wij hebben het toen helemaal niet doorgehad, 200.000 luisteraars hebben daar niets over gezegd en is dat niet opgevallen. Tot Wierd Duk, mijn grote vriend van De Telegraaf, daar over begon te tweeten en toen is Jan Dijkgraaf daar op gaan reageren, ook uit de domrechtse hoek. Die heeft gezegd dat ik een halve pedofiel ben.

Rechts wil hem gewoon cancellen, herhaalt Sander opnieuw. “Iedereen die een beetje verstand heeft van media kan heel goed zien wat hier is gebeurd en dat dit gewoon een soort afrekening is. Dat dit echt een lastercampagne is.

‘Wierd en Jan hebben een verantwoordelijkheid’

Sander vindt het intimiderend dat hij de ‘enge’ volgers van Wierd en Jan op zijn dak heeft gekregen. “Ik vind dat zij een verantwoordelijkheid hebben in dit verhaal, omdat zij heel bewust zijn van wie hen volgen. Zij hebben gewoon hele enge mensen als volgers en dat weten ze ook heel goed. Daar maken ze misbruik van. Op het moment dat zij bewust een sticker op mijn voorhoofd plakken van pedofiel, dan ben je gewoon heel gevaarlijk bezig.”

Waarom heeft hij zo fel teruggeslagen? “Iedereen zegt dat je moet stilzitten, maar je moet gewoon meteen terugslaan en meteen vertellen hoe het echt zit. Er zijn meteen mensen die mij hebben afgebeld.”

‘De NPO steunt mij’

De NPO staat nog wel steeds achter hem, zegt Sander. “Gelukkig zijn er heel veel mensen die zich inmiddels hebben uitgesproken. Ik heb steun gekregen van de NPO en alle mensen waar ik mee werk.”

Dat is fijn, maar het is gewoon bizar dat je op een gegeven moment staat te tanken en er dan één of andere Tokkie langs je loopt en pedofiel naar je roept. Dat is niet normaal. Ik heb doodsbedreigingen gekregen en ze hebben mijn lieve vriendinnetje in Zweden gebeld om te zeggen dat ik pedofiel ben. Het was dus geen beste week.”

Lees ook:
Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (30 juli)
‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel (31 juli)
Sander na Alexia-rel: ‘Domrechts wil mij cancellen’ (31 juli)
Sander met dood bedreigd na ‘pedo-grapje’ over Alexia (1 augustus)
Shownieuws slacht Sander af na Alexia-rel: ‘Corpsbal!’ (1 augustus)
Diederik Jekel: ‘Sander Schimmelpenninck geen pedo’ (3 augustus)
Op1-Sander: ‘Telegraaf voert lastercampagne tegen mij’ (3 augustus)
Sander Schimmelpenninck huis uit gevlucht na ‘Alexia’ (4 augustus)
‘Sander Schimmelpenninck is een dramaqueen’ (5 augustus)

Foto: VPRO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen