Carrière Merel Westrik op ic: ‘Ladies Night niet terug’

De transfer van Merel Westrik van RTL Nieuws naar Net5 is definitief mislukt. Haar geflopte programma Ladies Night keert niet terug voor een derde seizoen. Dat heeft ze laten weten op NPO Radio 1. Het lag al in de lijn der verwachting dat Merel niet zou gaan scoren op Net5; het is al jaren een nichezender waar echt he-le-maal niets lukt. Ook naar Ladies Night keek geen hond en dat terwijl Merel daar een succesvolle loopbaan bij RTL Nieuws voor heeft achtergelaten. Nu ligt haar carrière op de ic.

Ladies Night, het paradepaardje van Net5 Powered by LINDA, ligt bij het grofvuil. Keert het terug? “Dat denk ik niet. Nee, dat denk ik niet. Nee, dat denk ik niet. Nee, het was wel echt een eind denk ik, ja.”

Dan begint Merel met het schaamrood op de kaken te wijzen naar factoren die helemaal niets met het einde van Ladies Night te maken hebben. “Ja, ik weet het niet. Het is een onzekere tijd, het is echt een onzekere tijd. Zeker met die corona en bij de commerciële omroepen staat alles onder druk, budgetten staan onder druk en er zijn bezuinigingen. Ik heb geen idee hoe het precies gaat.”

Merel kan lekker bazelen over budgetten en bezuinigingen, maar er is maar één reden dat Ladies Night is gestopt: het was niets, er keek niemand en er werd niet over gekakeld.

En nu? Kan ze misschien nog de autocue gaan lezen bij Hart van Nederland? Haar tv-toekomst is ongewis. “Dat weten we nog niet precies. We hebben nu een rustige zomer gehad en zijn bezig met plannen voor het najaar.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen