‘SBS 6 slaat plank volledig mis met 5 Uur Show’

Fons van Westerloo, die in het verleden topman is geweest van zowel RTL als SBS, denkt dat SBS 6 de plank volledig misslaat met zijn nieuwe prestigeproject De 5 Uur Show. Dat geeft hij aan in De Telegraaf. SBS 6 heeft sponsor De Postcode Loterij zo ver gekregen om te stoppen met 5 Uur Live op RTL 4 en daarvoor in de plaats De 5 Uur Show nieuw leven in te blazen op SBS 6. Het ietwat saaie presentatiekoppel Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo moet de kar gaan trekken.

Een kansloze exercitie, denkt Fons. “Het is volstrekt onbegrijpelijk dat een kwakkelende zender als SBS 6 een nieuw programma inzet op een tijdstip dat alleen nog hoogbejaarden naar de openbare televisie kijken.

SBS 6 kan zich volgens Fons veel beter richten op de vooravond of op prime time, als er nog wel relatief jonge mensen naar televisie kijken. Om vijf uur ’s middags zitten die echt niet voor de buis, zegt hij.

Een commercieel onverstandige zet, vindt Fons het. “Voor commerciële zenders die het van reclame moeten hebben, is dit niet de doelgroep.

Fons wijst ook op de achtergrond van de dames, die totaal niet matcht met het camping-DNA van SBS 6. “Beide dames komen uit de progressieve hoek.

De ruim 2.000 pollstemmers van Mediacourant zijn het met Fons eens. 83 procent denkt dat De 5 Uur Show géén hit wordt, slechts 17 procent denkt dat het wél een succes wordt.

Foto: WNL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen