‘SBS 6 slaat plank volledig mis met 5 Uur Show’

Geplaatst op vr 07 aug 2020 om 14:30

Fons van Westerloo, die in het verleden topman is geweest van zowel RTL als SBS, denkt dat SBS 6 de plank volledig misslaat met zijn nieuwe prestigeproject De 5 Uur Show. Dat geeft hij aan in De Telegraaf. SBS 6 heeft sponsor De Postcode Loterij zo ver gekregen om te stoppen met 5 Uur Live op RTL 4 en daarvoor in de plaats De 5 Uur Show nieuw leven in te blazen op SBS 6. Het ietwat saaie presentatiekoppel Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo moet de kar gaan trekken.

Een kansloze exercitie, denkt Fons. “Het is volstrekt onbegrijpelijk dat een kwakkelende zender als SBS 6 een nieuw programma inzet op een tijdstip dat alleen nog hoogbejaarden naar de openbare televisie kijken.

SBS 6 kan zich volgens Fons veel beter richten op de vooravond of op prime time, als er nog wel relatief jonge mensen naar televisie kijken. Om vijf uur ’s middags zitten die echt niet voor de buis, zegt hij.

Een commercieel onverstandige zet, vindt Fons het. “Voor commerciële zenders die het van reclame moeten hebben, is dit niet de doelgroep.

Fons wijst ook op de achtergrond van de dames, die totaal niet matcht met het camping-DNA van SBS 6. “Beide dames komen uit de progressieve hoek.

De ruim 2.000 pollstemmers van Mediacourant zijn het met Fons eens. 83 procent denkt dat De 5 Uur Show géén hit wordt, slechts 17 procent denkt dat het wél een succes wordt.

Foto: WNL
33 Reacties op “‘SBS 6 slaat plank volledig mis met 5 Uur Show’”


 1. Chiel

  Past wel in de lijn; om de maand een nieuwe vooravond. Dit gaat natuurlijk niet werken. Op RTL4 al amper 200.000 kijkers nu de helft of NOG minder.

 2. Arie

  De conclusie is al jaren bekend: John de Mol is een uitmuntende televisieproducent maar totaal ongeschikt als hoogste baas bij een omroep c.q. als zenderbaas.
  Het bedroevende is: hij leert ook niet van zijn fouten. Élke keer doet hij weer het zelfde en de afloop is bekend.

 3. Patty Diarree

  Hahaha, dat wist iedereen toch al van tevoren.
  Als ze mij hadden gevraagd – O, ze hébben mij gevraagd-
  …maarre, als ze mij die show laten presenteren wordt het ook een flop.
  Laten we lekker met poep gaan kleien, het is mooi weer.

 4. WEST*

  Niemand die het weet, het is koffiedik kijken, Maar als er iedere dag er negatief over bericht wordt is het wel gratis publiciteit voor SBS6,en dat maakt de kijker nieuwsgierig en kan het wel eens een succes worden .ook de items zijn bepalend voor succes, niemand weet wat ze gaan doen wat de onderwerpen betreft , dat kan wel heel afwijkend zijn als de meeste praatshows. dus afwachten!

 5. Chiel

  @WEST*, want 6Inside werd een succes door negatieve publiciteit?`

  En gewoon bekend wat er in het programma komt; de gebeurtenissen van de dag worden besproken. Ook passeren persoonlijke verhalen, amusement en mode en lifestyle de revue. 5 uur Live 2.0 dus gewoon. Met veel Postcodeloterij onzin.

 6. Hansworst

  Ingekochte zendtijd door de postcodeloterij… dus waar maakt iedereen zich druk om… hooguit dat de loten duurder kunnen worden… zal Talpa worst zijn denk ik…

 7. By the way

  SBS vindt het allemaal prima omdat ze wat geld verdienen aan het ingekochte programma. Voor Postcodeloterij levert het een acceptabele hoeveelheid exposure op tegen een acceptabel bedrag.

  Allebei tevreden. Wat helaas volledig uit beeld is, is dat tv-programma’s toch gemaakt zouden moeten worden voor de kijkers. Dat is bij programma’s op dit tijdslot helemaal niet belangrijk voor de zenders. En dat is bij veel meer programma’s aan de orde, de kleine zenders van RTL en SBS zitten er vol mee. Wat de kijker er van vindt, is niet van belang.

  Er komen zelfs steeds meer programma’s op de buis waarmee niet eens wat wordt verdiend, maar die vooral moeten worden uitgezonden omdat anders de zender op zwart moet. Wat is anders de reden van de vijftiende herhaling van Flodder of filmpjes van auto ongelukken uit Rusland of Blik op de Weg waarin de agenten nog de kledinglijn van de jaren 80 dragen.

  Complete verspilling van tijd, energie en geld. Zowel voor de zenders als voor de kijker. Een drastische consolidatie van het aantal TV-zenders is noodzakelijk.

 8. tim

  ietwat saaie presentatiekoppel is nog netjes uitgedrukt

 9. William Raaf

  Alleen bejaarden kijken nog naar dit soort programma’s maar zijn niet geïnteresseerd in twee saaie politiek correcte kleuters die net uit de luier zijn gekropen. Ergo: dit is het zoveelste programma dat door zijn hoeven zal zakken.
  Lineaire tv is dood.
  Was ik de Mol dan zou ik nog ff de verrotte Orwelliaanse Staatsmedia aanklagen voor valse concurrentie, de centjes beuren en er mee stoppen. Zijn smakeloosheid heeft al genoeg ellende teweeggebracht.

 10. CB

  Los van tijdstippen, presentatiekoppels en dergelijke is er nog een reden waarom Postcode Loterij beter even achter z’n oren had gekrabd: bij SBS doen ze tegenwoordig waar ze bij RTL vroeger heel goed in waren: het wordt één grote PR-show met eigen sterren. Immers, een zekere E.G. is daar strategisch adviseur.

 11. Saskia

  Is Fons van Westerloo de overgroot opa van de RTL Boulevard dombo’s?

 12. Peter

  Kan die Fons geen programmadirecteur worden van Talpa, die weet tenminste hoe het meot.

 13. Bart

  @By the Way Helemaal mee eens!

 14. MediaPrak

  Ach zo’n programma begint met enige pretenties. De kijkcijfers vallen tegen. Het moet ‘gezelliger’ Meer BN’ers. Meer Koffietijd. De presentatrices stappen op, Merel Westrik komt en het stopt met kerst ivm vakantie-stop, om daarna nooit meer terug te keren.

 15. dennis

  Fons heeeft destijds zelf SBS opgericht, om vervolgens directeurtje te spelen bij RTL om het weer kapot te maken, en je zoon Remco heeft het ook geheel verprutst.

 16. Rudolfo

  “Progressieve hoek”? Hahahahahahahahahahaha

 17. JobF

  Ze doen het trouwens zo :
  16:45 Hart van Nederland
  16:55 5 uur show
  17:50 Hart van Nederland
  18:00 Lang leven de liefde

  Het gaat er ook om dat er een beetje een vast publiek is om 17:00-18:00 en dat die misschien blijven hangen. Al had ik Lang leven de Liefde om 19:00 gezet. En dit vind Nederland dan om 18:00

 18. Annelies van Voorst tot Achteren

  @WEST oh daar ben je gelukkig weer, ik dacht dat je de pijp aan maarten had gegeven maar gelukkig ze hebben je weer gewassen kunstgebit in hier ben je weer scherp als altijd voor hoelang het duurt. Deze keer ben ik het niet met je eens. Talpa kopieert alles en dat is geen garantie voor succes. Je hoeft niet op mij te reageren ik lees nooit terug ondanks dat mijn kortetermijnvisie en denken wel in orde eens. Oost west op je gesloten afdeling niet best.

 19. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Waarom in vredesnaam komen er nu ook allerlei linkse weg-met-ons gutmenschen bij SBS werken?

 20. Chelsey

  Dat de omvang van een leugen altijd een bepaalde factor van geloofwaardigheid moet bevatten behoeft de Heer van Westerloo als voormalig baas en oprichter van SBS6 zeer zeker niet verteld te gaan worden?! Maakt u zich vooral geen énkele zorgen, uw zorg kindje 6 is bij de Heer de Mol in zeer goede handen, het staat op het punt om keihard te gaan knallen als nooit tevoren! Misschien wel zo verstandig om voortaan iets meer aandacht aan uw buitenechtelijk Luxemburgs kindje 4 te gaan schenken? Want daarmee is het gigantisch bergafwaarts aan het gaan in het bijzonder nu het onder toezicht is gekomen van peetouders Sven en Petra.

 21. Frans

  Er is nog geen seconde uitgezonden en iedereen kraakt het al af.
  Geef ze een kans

 22. Gerda

  Daar kon je je weleens in vergissen Fons! Die 2 zijn niet zo saai als jij veronderstelt en het tijdstip is uitstekend want iedereen zit te wachten tot het eten op tafel komt. Bejaard of niet. Zodra het weer gaat regenen, zit iedereen binnen.

 23. Bjorn

  Binnen 4 weken nieuwe vooravond op sbs6. 5 uur showzal wel blijven aangezien het Talpa geen geld kost. Ze hadden beter 1 tegen 100 over kennen nemen.

 24. Chelsey

  Fons heeft net zoals zijn zoon een veel te grote mond en zou in deze tijd niet eens een deukje in een pakkie boter kunnen slaan, laat staan schoppen! Vergane glorie!!!

 25. WEST*

  @ Chelsey De gezellige 5 uur show van toen was ook een productie van o.a. John de Mol dus niets gekopieerd trouwens RTL heeft wel alles gekopieerd gekloond eer dat SBS6 er al was!

 26. Johm

  Geef hem wel gelijk.. dit past totaal niet bij sbs. Scheelt dat postcode loterij eraan gekoppeld is anders was het na een paar maanden weer funnies home video’s

 27. AxelF

  Frons

 28. Onze Held Geert

  Haha , die Sjon…
  We kijken wel makkelijk kabbelende programma’s van MAX !!
  Heb je reclame ervoor en erna , dat kijkt een stuk lekkerder weg.
  Heerlijk Janny en André in een bootje.
  Mét Naan de Teckel , nou ja zeg dan sta je al 10-0 voor.
  Tijd voor MAX , heerlijke talkshow .. ehh dat is het Sjon, het is geen show ,
  het is ECHT .

 29. Mieke

  Iedereen vergeet dat Tijd voor Max op dat tijdstip altijd hele goede kijkcijfers heeft , in de winter gaan ze richting de miljoen en ja dat om 17.00 !

 30. iemand

  En als er nu eens 2 miljoen bejaarden er naar gaan kijken is dat dan erg. Klinkt net of bejaarden niet meer mogen kijken alleen jonge mensen. Waarom telt dan de mening van Fons van Westerloo eigenlijk hij is zelf hoog bejaard met zijn 74 jaar.

 31. Elly

  WAT MIS IK DWDD pfff en met name de muziek..
  Laat de commerciële de commerciële, hun sterren óók (inplaats van ze terug bij NPO de plekken in te laten vullen omdat ze bij RTL en TALPA uitgerangeerd zijn zoals:
  Kees Tol, Irene Moors, Richard Groenendijk, met daarbij die vreselijke spelprogrammaatjes gadverrr..

 32. WEST*

  @ Elly weet je wat ik mis … Die tijd van toen … een avondje Avro Vara Kro Ncrv Vpro
  èèn van de 8 voor de vuist weg, weekendshow de marmotten andre en mies
  Avro`s televizier, sportpanorama , Koot en Bie willy en willeke show zaterdagavond stedenspel de uitdaging w ruisshow Boertjes van buuten met Jan boer Kroetmoes en Drika , Het gulden schot de bb kwis Archie bunker, zeg es aa waaldrecht johnny en rijk dorus, , de grote 3 toom wim en w kan
  m liedjes het land in

  EN ZO KIAN IK WEL UREN DOORGAAN

 33. Teuntje

  Wat een armoedige zender is SBS verworden

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.