Talpa vist achter het net: Bram Krikke naar Qmusic

Talpa Radio vist achter het net. De rijzende radioster Bram Krikke stapt niet over naar Radio 538, maar naar concurrent Qmusic, de nieuwe commerciële marktleider van Nederland. Dat meldt het AD vandaag. Bram maakt nu nog radio op SLAM!, maar daar luistert geen hond naar. Toch heeft hij zich de afgelopen jaren aardig in de kijker weten te spelen en dat leidt nu tot een grote radiotransfer. Niet naar het radiobolwerk van John de Mol, maar naar radiozender Qmusic.

Bram gaat bij Q samen met zijn huidige SLAM!-collega Tom van der Weerd een weekendprogramma presenteren, bericht het AD. “Het was een kwestie van tijd voor Krikke (25) een volgende grote stap in radioland zou maken.

De krant wijst erop dat Bram al twee keer een Zilveren Radioster Man heeft gewonnen evenals een Marconi Award voor aanstormend talent. Nu volgen er radiojaren bij Q. “Wanneer ze precies van start gaan en op welk tijdslot, is nog niet bekend.

Volgens het dagblad had ook John de Mol het dj-duo in het vizier, maar viste die zender achter het net. Wat daarvan de reden is, is niet duidelijk.

Het is algemeen bekend dat Talpa Radio indien nodig flink met de portemonnee kan zwaaien, maar de radiogroep is ook negatief in het nieuws, omdat dj’s er niet de vrijheid hebben om te doen wat ze willen.

Een voorbeeld daarvan is dat Jan Dijkgraaf laatst op Radio Veronica geen column mocht voorlezen, waarin Talpa-ster Gordon werd bespot. Radio Veronica-dj Wilfred Genee boog voor de censuur van Talpa.

Een woordvoerder van Qmusic laat overigens weten ‘niet te reageren op geruchten over eventuele gesprekken die achter de schermen worden gevoerd’.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen