Talpa vist achter het net: Bram Krikke naar Qmusic

Geplaatst op vr 07 aug 2020 om 15:30

Talpa Radio vist achter het net. De rijzende radioster Bram Krikke stapt niet over naar Radio 538, maar naar concurrent Qmusic, de nieuwe commerciële marktleider van Nederland. Dat meldt het AD vandaag. Bram maakt nu nog radio op SLAM!, maar daar luistert geen hond naar. Toch heeft hij zich de afgelopen jaren aardig in de kijker weten te spelen en dat leidt nu tot een grote radiotransfer. Niet naar het radiobolwerk van John de Mol, maar naar radiozender Qmusic.

Bram gaat bij Q samen met zijn huidige SLAM!-collega Tom van der Weerd een weekendprogramma presenteren, bericht het AD. “Het was een kwestie van tijd voor Krikke (25) een volgende grote stap in radioland zou maken.

De krant wijst erop dat Bram al twee keer een Zilveren Radioster Man heeft gewonnen evenals een Marconi Award voor aanstormend talent. Nu volgen er radiojaren bij Q. “Wanneer ze precies van start gaan en op welk tijdslot, is nog niet bekend.

Volgens het dagblad had ook John de Mol het dj-duo in het vizier, maar viste die zender achter het net. Wat daarvan de reden is, is niet duidelijk.

Het is algemeen bekend dat Talpa Radio indien nodig flink met de portemonnee kan zwaaien, maar de radiogroep is ook negatief in het nieuws, omdat dj’s er niet de vrijheid hebben om te doen wat ze willen.

Een voorbeeld daarvan is dat Jan Dijkgraaf laatst op Radio Veronica geen column mocht voorlezen, waarin Talpa-ster Gordon werd bespot. Radio Veronica-dj Wilfred Genee boog voor de censuur van Talpa.

Een woordvoerder van Qmusic laat overigens weten ‘niet te reageren op geruchten over eventuele gesprekken die achter de schermen worden gevoerd’.

Foto: NPO
18 Reacties op “Talpa vist achter het net: Bram Krikke naar Qmusic”


 1. Bart

  Ik zie het talent niet in deze jongen maar jongeren vinden hem blijkbaar leuk.
  Dom van Q om hem alleen in het weekend meer te zetten. Had hem van 12.00 tot 14.00u gegeven of na Domien in de vooravond.

 2. Luisterend naar de Radio

  Nou ik luister toch liever naar de mixmarathon of Housuh in de pauze dan de ochtend of middagshow op Q, maar Bram vind ik ook niet bij slam passen…

 3. Saskia

  Wat een dom hoofd heeft die minkukel.

  Flopperdeflop

 4. ZeerNetteDame

  Die snor heeft Saskia hierboven op haar pruim. Wat een ellende! Nog even en het wordt hip om bossen rughaar te hebben.

 5. Esmeralda

  Weggegrist voor de poorten van de hel!!
  Ongelofelijk wat een actie!
  En wat zal camping baas John balen.
  Gelukkig heeft hij de Roelvinkjes nog.
  Die brengen voldoende niveau aan in de programmering.
  En een verminkte Patty Brard die op de desk scheit.
  Ik kan niet naar Patty Poep kijken zonder aan haar salontafeltje te denken.
  Echt vies en echt ordinair. Die hoort er helemaal bij.

 6. William Raaf

  Eindeloze leegte, eindeloze leegte…
  Arme kinderen.
  Vroeger hadden we tenminste nog Vara’s Vuurwerk.

 7. Gwendolyn

  Doet hij nu echt zijn best om eruit te zien als een pedofiel die in een caravan woont?

 8. MediaPrak

  Het piept en het kraakt aan de Bergweg. Met de TV tak gaat het bedroevend. De zender van zus is al helemaal down the drain. En nu krijgt het vlaggenschip op de radio ook steeds meer V&D neigingen. Als ‘talentvolle radiomakers’ voor de concurrent kiezen. Het idee om te verkopen of naar de beurs te brengen houdt beide in dat ‘derden’ over de speeltjes van Sjon gaan beslissen.

 9. Hahahahaha

  Als Bram zichzelf voorsteld aan vrouwen dan denken ze dat hij meteen wil krikken

 10. Minder of Mirjam

  Gelukkig gaat hij naar Q-Music. Dan zitten alle idioten op 1 zender en kun je met een gerust hart naar slam of een andere zender luisteren.

 11. Tvkijker34

  SLAMFM luister ik elke dag in de auto, beter dan Qmusic en 538 vooral op vrijdag en zaterdag de mixmarathon

 12. Leopold III

  Radio. Ideaal medium voor mensen die zelf geen playlist kunnen samenstellen!

 13. Anne

  Niet alles is voor jouw geld te koop Meneer de mol

 14. InsideOut

  Bwahaha hebben ze het zo gespind bij Q? Dat 538 hem wilde? En dat er nu zuur op de Bergweg gemopperd wordt? Deze storyline is een beetje saai nu. Bwahaha. Maar ja op de Mediacourant geloven ze alles. En ik kan lekker weer naar slam luisteren. Brammetje maar lekker zijn credibility verkopen en tweede viool bij dat Koffietijd duo spelen. Heel cool.

 15. Jacoba

  Radio? Bestaat dat nog?

 16. Jacoba

  Kan zo het museum in, net als de telefoon met snoer, zeart wit televisie, de fax en de postbus

 17. Jaap Aap

  “volgens het dagblad”, “het is algemeen bekend”, wat een hoop aannames op een stokje. Talpa bezuinigt al genoeg op de DJ’s, alsof iemand zit te wachten op deze kneus.

 18. sjaak trekhaak

  pff wat een fucking onzin zeg, ga lopen janken over iets anders, maar zal er voortaan een beetje op letten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.