Ruud de Wild vindt Sander Schimmelpenninck zielepoot

Sander Schimmelpenninck wekt ook bij Ruud de Wild veel ergernis op. Hij vindt de hoofdredacteur van Quote een zielepoot. Dat heeft de ster-dj gezegd in zijn programma op NPO Radio 2. Ruud vindt het triest dat Sander zo loopt te huilen om de kritiek die hij heeft gekregen op zijn uitspraken over de ‘lekkere’ prinses Alexia (15). “Sander is weg of eruit gegooid bij Op1 – dat maakt verder niet uit – maar hij vindt het vervelend dat hij zo veel kritiek krijgt“, begon Ruud zijn relaas.

Sander is mede bij Op1 vertrokken omdat hij daardoor wel een heel hoge boom werd. Ruud: “Hij vindt het jammer en hij hoopt dat hij nu rust krijgt, want hij kan het eigenlijk helemaal niet aan al die kritiek die over hem wordt heen gestort.”

Wat een watje, vindt Ruud. “Toen dacht ik: Sander Schimmelpenninck, is dat niet die man die over Yolanthe riep dat het wel een kat met Down lijkt? En Yolanthe kon zich helemaal niet verdedigen. En was Sander Schimmelpenninck ook niet die onvolwassen kleuter die over onze minderjarige prinses Amalia zei: ‘Ze is de lekkerste van de drie.’ Ze is 15, Sander Schimmelpenninck.

En dan klagen dat je wordt aangevallen, zegt Ruud vol ongeloof. “Je wil rust, omdat het je te veel wordt, maar heb je er ooit aan gedacht wie jij de afgelopen jaren ontzettend onderuit hebt geschopt bij de Quote en in je columns en in je zielige podcast? Zielepoot!

Later verdedigde Sander zich in een ander programma op Radio 2, namelijk dat van Gijs Staverman: “Er zijn allemaal mensen die meninkjes hebben, half luisteren en dan – zoals jouw collega Ruud de Wild – enorm tekeergaan over dingen die ik gezegd zou hebben, maar ik helemaal niet heb gezegd, omdat ze te lui zijn om te luisteren. Maar dat vind ik niet zo erg.”

Foto: NPO, RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen