Albert Verlinde walgt van Spanjaarden in Amsterdam

Albert Verlinde wordt schijtziek van de toeristen uit Frankrijk en Spanje die al maanden door Amsterdam dwalen. Ze hebben lak aan onze coronaregels. Dat briest de showkenner in Shownieuws op SBS 6. Ga lekker terug naar je eigen land, vindt Albert. “In Amsterdam vinden we die Fransen en Spanjaarden zó erg. Als er één groep is die overal doorheen loopt, zijn zij het hè? Dan denk ik: daar mag niks en dan komen ze hier stouwend door Amsterdam heen. Daar vind ik wat van.”

Albert begrijpt nu waarom wij het qua corona zo veel beter doen dan die landen. “Als je hoort dat het bij ons naar beneden gaat en als je dan ziet wat er in Frankrijk en Spanje gebeurt is het heel heftig“, zegt hij.

De showkenner: “Het is vreemd in het land waar juist geen plicht is om mondkapjes te dragen en geen draconische maatregelen hebt zoals in andere landen… Misschien is dat het gezonde verstand.”

Zelf heeft Albert naar eigen zeggen ook gezond verstand. “Ik heb het zelf ook. Het zit bij mij zo in mijn vezels en ik denk dat ik voor iedereen praat, want ik ben 59 en over een jaar word ik 60… Ik ben er zo mee bezig om constant de afstand te bewaren en op te letten en handen te wassen.”

Inderdaad: ik stoor me ook als ik door het park loop in Amsterdam en al die kids bij elkaar zie zitten. Dan denk ik: jongens, een beetje de regels volgen.”

Foto: William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen