Roué Verveer: ‘Racismeroepers hebben geen humor’

Komediant Roué Verveer ergert zich een beetje aan de racismeroepers die zo’n groot podium krijgen van de media. Het gaat vaak om mensen met een ernstig gebrek aan humor. Dat geeft hij vandaag aan in De Telegraaf. Roué wordt doodziek van die racismeroepers. “Je hebt mensen met humor, een heel grote groep. En je hebt de humorlozen. De humorlozen krijgen tegenwoordig veel te veel eer, aandacht en platform. Alles is meteen fout, alles is meteen racistisch of meteen vrouwonvriendelijk.

Zelf heeft Roué ook last van racismeroepers. “Tegenwoordig zwerven er allemaal losse fragmentjes van mijn shows rond op internet. Het wordt uit de context gerukt. Mensen die van zichzelf al boos zijn, zien dat en worden er vervolgens nog bozer van. En dan gaan ze op de trom roffelen om anderen mee te krijgen.

Grappen over Surinamers of Marokkanen moeten we gewoon blijven durven maken, vindt Roué. “We moeten misschien met z’n allen een beetje weerbaarder worden. Niet gelijk slachtofferhulp erbij roepen als we een opmerking naar ons hoofd krijgen. Incasseren.

We moeten volgens Roué niet in een situatie belanden dat de hele creatieve sector gemuilkorfd door het leven moet gaan. “Het kan toch niet zo zijn dat je straks niets meer kan zeggen? Want dat is het resultaat als je met iedere bevolkingsgroep rekening moet gaan houden.

Veronica Inside is ook een topshow, vindt René. “Wat ik heel kwalijk vind is dat tegenwoordig overal opeens het etiket racistisch op wordt geplakt. Wat vroeger een Marokkanengrap was, heet nu opeens een racistische grap. Dan klinkt het een stuk akeliger.

Aan zijn eigen gezin merkt Roué dat er veel minder racisme is dan vroeger. “Het gaat wel goed komen. Als we een beetje meer om elkaar gaan lachen.

Het hele interview leest u op de website van De Telegraaf.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen