Bridget kijkt Slimste Mens, is zelf quizvraag: ‘Dombo!’

Geplaatst op za 01 aug 2020 om 12:30

Bridget Maasland keek gisteren argeloos naar De Slimste Mens toen ze zichzelf ineens voorbij zag komen als quizvraag. Ze filmde het tafereel en plaatste het in haar Insta-stories. Dat is te zien op het sociale medium. Politicus Henk Krol leidde de quizvraag in. “Gelukkig zijn er allerlei manieren om je zo jong mogelijk te blijven voelen, maar wat mij betreft heeft deze dame wel een héél aardige gevonden. Wat weet u van Bridget Maasland?“, vroeg hij aan de kandidaten.

Presentatrice Astrid Kersseboom was als eerst aan de beurt. “Wat weet ik van Bridget Maasland? Het is een tv-presentatrice, ze heeft iets gehad met André Hazes jr, RTL Boulevard presenteert ze… Ehhhhh… Ehhhh.. Ze doet nu De Slimste Mens. Nee, niet De Slimste Mens, want daar zitten we nu in… Ehmmmm, pas.

Astrid had drie goede antwoorden gegeven, maar er werd nog naar één woord gezocht. Het zoontje van Bridget zat thuis met ongeloof naar het programma te kijken. “De Zwakste Schakel, dombo!“, riep hij naar Astrid Kersseboom.

Daarna was jazzmusicus Benjamin Herman aan de beurt. “Geen idee. Ik zie drie woorden. Ik denk De Rijdende Rechter. Pas, sorry.”

Acteur Huub Stapel: “Geen idee, pas.”

Presentator Philip Freriks onthulde tot slot dat De Zwakste Schakel het laatst gezochte antwoord was. “Dat zocht ik!“, riep Astrid.

Dat Astrid niet zo snel op De Zwakste Schakel kon komen is overigens helemaal niet zo gek. Het intranet van RTL scoort nog hogere kijkcijfers.

Foto: NPO
30 Reacties op “Bridget kijkt Slimste Mens, is zelf quizvraag: ‘Dombo!’”


 1. ZeerNetteDame

  Ik heb toch wel medelijden met Bridget. Omhoog wippen, dat hebben we in het verleden allemaal moeten doen. Maar met de verslaafde tiener Hazes heeft ze echt een verkeerde keuze gemaakt. Niet goed voor haar carrière geweest. Ze is gebruikt voor haar ijskoude, maar prettige grottenstelsel en daarna als een overrijp varken gedumpt.

 2. J

  De Zwakste Schakel keert overigens terug in het najaar volgens Bridget op Insta.
  Nu scoort het niet vanwege de herhalingen en slechte leadin. Vorige jaar toen dagelijks om 22:30 deed het het vrij redelijk. Mocht het terugkomen, doe het dan niet op wekelijkse basis, maar gewoon 3 tot 4 weken dagelijks.

 3. chris?

  WAT BELANGRIJK ?

 4. ZeerNetteDame

  @Chris
  Anders even je grafkop houden! Dit is belangrijke informatie. Ga jij je maar met moleculen bezighouden of geef je vriendin eens wat aandacht.

 5. MediaPrak

  De werkelijke reden is dat “De Slimste” al enige tijd verleden is opgenomen. Maar dat het voor mw Bridget best wel pijnlijk zijn dat haar ‘scheve schaats’ langer in het collectief blijft hangen dan haar televise werkzaamheden,

 6. Cees van Toren

  Maasland en de slimste mens in 1 zin dit is zo onnatuurlijk Maasland en de zwakste schakel voelt meteen beter aan.

 7. Teuntje

  Whaaaaaaaa ze kan dus niets die Bridslet

 8. azijnzeiker

  Jij bent de zwakste schakel M , tot ziens!.

 9. Jan Jurk

  Vooral die laatste opmerking, geweldig!

 10. Tom

  Wat een zuur en nutteloos artikel weer! Bovendien is Astrid kersenboom geen presentatrice maar nieuwslezer.

 11. Pissutatoj

  @Tom
  Zelf zegt ze dat ze het nieuws presenteert. Maar een echte prestatie is dan niet. Voorlezer of voorkauwer is een betere definitie.

 12. peter

  Ik heb werkelijk waar geen idee waar dit artikel op slaat. Wat moeten we hiermee?

 13. Boris

  Wie het nieuws presenteert leest inderdaad het nieuws voor, Pissutatoj. Fijn dat je je domheid zo tentoonspreidt.

 14. Matthijs Zelf.

  De Slimste Mens, een goed programma.

 15. Captain Caveman

  Huub Stapel is naar mijn mening een van die Nederlandse acteurs die geen nadere toelichting nodig hebben. En het gekke is, tegenwoordig is dat on-on-onmogelijk, hij komt uit Limburg, dus niet uit de Randstad of nog beter, Amsterdam en had toen GÉÉN kruiwagen die hem meteen op nr 1 gooit!

 16. Meneer Sjon

  @Captain Caveman wat heeft Limburg, de randstad en al dan niet gebruik van een kruiwagen, met dit artikel te maken?

 17. Mart

  Wauw dit artikel had ik niet willen missen 😂

 18. Walter

  Alweer over de zwakste schakel Bridget.

 19. Arie B

  Blijft een pijnlijke situatie. In plaats van vreemdgaan heeft Andre gewoon een neukertje genomen met de naam Bridget. Vervolgens neemt zijn vrouw hem weer terug. De vrouwen staan er beide triest op in deze situatie.

 20. Bram

  En Huub Stapel had zogenaamd geen idee waar de afkorting LPF voor stond. Yeah right. Onder welke steen heeft hij al die tijd gezeten?

 21. A

  @Bram
  Het is niet ‘onder welke steen’. Het is juist al weer zo lang geleden, dat je het effe niet meer weet.

 22. Michiel

  @Bram Ik zou ook zo 123 niet weten waar LPF vroeger voor stond. Er zijn de laatste jaren zoveel politieke partijen verschenen en verdwenen. Dingen die irrelevant zijn vergeet je zo.

 23. Mark

  Belachelijk om Gooische Vrouwen voor De Zwakste Schakel te vervangen, terwijl er 2 x meer mensen naar keken. De Zwakste Schakel is allang 2 x herhaald: is ook nog eens allemaal ’s middags geweest. Gooische Vrouwen is 15 jaar oud, vinden kijkers een stuk beter te pruimen, series die allang niet meer op tv zijn geweest. Of zal het met (dure) rechten te maken hebben, dat Ome John moeilijk doet? Zeg dat dan gewoon!

 24. Bart

  @Michiel LPF stond voor Lijst Pim Fortuin
  @Mark De Zwakste schakel is goedkoper om uit te zenden.

 25. Bram

  Huub Stapel is ook geen 20 jaar oud he? Hij weet heus wel waar LPF voor stond, als op de poster zelfs de kop van Fortuyn staat, en de moord op hem zoveel opzien heeft gebaard.

  Nee, Shakespeare uit 1600nogwat, dáár weten we alles van. Hahaha.

 26. Sander

  De herhaling heeft geen goede cijfers. Maar de reguliere afleringen hadden prima cijfers.

 27. Cornelis

  Ik miste: Bruiloft, Patty Brard, Slipje

 28. critikast

  Natuurlijk wist Huub Stapel waar LPF voor staat. maar volkomen terecht kan hij de naam van Pim niet over zijn lippen krijgen. Nog altijd doodzwijgen die Pim ! Hij was gevaarlijk en meedogenloos !

 29. Onze Held Geert

  Ik vond Pim een beste vent met goede ideeën.
  Politieke moord en weg ermee, blijft zonde.
  Nu zullen we nooit weten hoe hij het had gedaan als premier.
  Ad Melkert vind ik daarentegen een vreselijk mens en een links zelfingenomen asociaal persoon.
  En waar een slappe regering toe in staat is … daar moeten we heden ten dagen mee doen.
  Bridget vind ik een nietszeggende … tja wat is het eigenlijk ?

 30. Ikke

  Waar gaat dit nog over? Bridget had haar verstand moeten gebruiken , als ze dat heeft. Was de affaire met Andere er nooit geweest. Was haar imago w.s. ook minder aangetast.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.