Rob Verlinden-bio is megaflop: ‘Geen cent gezien’

Rob Verlinden kreeg vorig jaar flink wat media-aandacht voor zijn schandaalbiografie – hij onthulde wat dingetjes over zijn familie én dat hij al tientallen jaren hiv heeft – maar dat heeft niet mogen baten. Het boek was echt een megaflop en haalde geen enkele bestsellerlijst. Een direct gevolg daarvan is dat hij al die moeite zo’n beetje voor niets heeft gedaan: hij heeft geen cent uitgekeerd gekregen. Jammer, maar hij deed het niet voor de centen, zo vertelt hij nu in Weekend.

Het is niet het succes waar Rob op hoopte. “Hoeveel er verkocht zijn weet ik niet exact, ik hoor niks van die uitgever en ik heb er nog geen cent van gezien. Dat zijn van die dingen…”

Zo werkt het nu eenmaal in de uitgeverswereld, weet Rob. “Ik heb zoveel boeken geschreven, met uitgevers is het altijd achteraf. Er zal dus nog wel wat komen. Binnenkort moet ik maar een afspraak met die man maken.”

Baalt hij ervan dat hij er zo weinig aan overhoudt? “Hoe dan ook is het schrijven een verrijking voor mezelf geweest. Een boek moet je niet schrijven voor de oplage. Als je het voor het geld doet, ben je een idioot. Je moet het doen omdat je wat van je af wil schrijven. Met dat boek heb ik een hoofdstuk gesloten.”

Wel heeft Rob een familieruzie aan zijn boek overgehouden. Zo spreekt hij niet meer met broer Frank, die boos was over Robs uitlatingen over hun moeder. Zij is vorige maand overleden. “Mijn moeder heeft me nog bedankt dat ik in Weekend op Rob’s uitlatingen over haar ben teruggekomen“, zegt Frank in hetzelfde artikel.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen