Rob Verlinden-bio is megaflop: ‘Geen cent gezien’

Geplaatst op di 04 aug 2020 om 12:45

Rob Verlinden kreeg vorig jaar flink wat media-aandacht voor zijn schandaalbiografie – hij onthulde wat dingetjes over zijn familie én dat hij al tientallen jaren hiv heeft – maar dat heeft niet mogen baten. Het boek was echt een megaflop en haalde geen enkele bestsellerlijst. Een direct gevolg daarvan is dat hij al die moeite zo’n beetje voor niets heeft gedaan: hij heeft geen cent uitgekeerd gekregen. Jammer, maar hij deed het niet voor de centen, zo vertelt hij nu in Weekend.

Het is niet het succes waar Rob op hoopte. “Hoeveel er verkocht zijn weet ik niet exact, ik hoor niks van die uitgever en ik heb er nog geen cent van gezien. Dat zijn van die dingen…”

Zo werkt het nu eenmaal in de uitgeverswereld, weet Rob. “Ik heb zoveel boeken geschreven, met uitgevers is het altijd achteraf. Er zal dus nog wel wat komen. Binnenkort moet ik maar een afspraak met die man maken.”

Baalt hij ervan dat hij er zo weinig aan overhoudt? “Hoe dan ook is het schrijven een verrijking voor mezelf geweest. Een boek moet je niet schrijven voor de oplage. Als je het voor het geld doet, ben je een idioot. Je moet het doen omdat je wat van je af wil schrijven. Met dat boek heb ik een hoofdstuk gesloten.”

Wel heeft Rob een familieruzie aan zijn boek overgehouden. Zo spreekt hij niet meer met broer Frank, die boos was over Robs uitlatingen over hun moeder. Zij is vorige maand overleden. “Mijn moeder heeft me nog bedankt dat ik in Weekend op Rob’s uitlatingen over haar ben teruggekomen“, zegt Frank in hetzelfde artikel.

Foto: SBS
12 Reacties op “Rob Verlinden-bio is megaflop: ‘Geen cent gezien’”


 1. Dominic

  Troost je, het laatste boek van Baudet verkoopt helemaal niet.

 2. Remi

  … Van z’n ‘tuinreconstructie’ collega, die z’n handen niet thuis kon houden
  waar het de productiemeisjes betrof, horen we al heel lang niets meer …

  Hoe gaat het met Nico ??
  Is Nico still alive ??

 3. AxelF

  tja zou die HIV gekregen hebben van een vingerplant of een vleesetende plant?
  Kaktus ?

 4. Margriet

  Wie zit er te wachten op een boek met privé schandelen van een B.N. ‘er? Iedere B.N.er of denkt dat hij/zij het is, moet tegenwoordig een boek schrijven.

 5. P. de Rast

  Uitgevers keren normaal voorschotten uit. Als Rob nog geen cent heeft gezien, dan moet zijn uitgever er wel héél weinig vertrouwen in hebben gehad. Of hij is opgelicht. of hij liegt.

 6. Jean Paul

  @P. de Rast,

  Misschien krijg je een voorschot als je bekend genoeg bent. Anders mag je het gewoon met royalty’s doen en die krijg je pas na een jaar. Hij zal toch wel een paar boekjes verkocht hebben?

 7. P. de Rast

  @Jean Paul:

  Voorschotten zijn in ieder geval bij reguliere uitgevers de norm. De een krijgt een ton, de ander misschien maar 500 euro, maar zo’n blijk van vertrouwen is normaal. Het voorschot wordt later uiteraard van de royalty’s afgetrokken en de hoogte ervan hangt dus af van wat de uitgever verwacht met het boek minimaal te kunnen verdienen.

  maar ik heb het boek van Rob Verlinden eens opgezocht en wat blijkt? Hij heeft het helemaal niet geschreven, de auteur is een zekere Eddy Veerman. Verlinden wordt zelfs niet genoemd als coauteur. Hij zal dus wel een of ander afwijkend contract hebben en pas geld krijgen als er X exemplaren zijn verkocht.

 8. Roy Donderz

  ‘Je moet een boek schrijven omdat je iets van je af wilt schrijven?’ Zet het dan gewoon in je dagboek! Waarom de wereld lastigvallen met je therapiesessie?

 9. Stanislav

  Zal er ook in het boek staan hoeveel personen dit figuur met het hiv-virus opgezadeld heeft?

 10. Corona-hoax

  Smerige sodomiet loopt stiekem met HIV al jaren in je tuin te werken. Lekker dan als “Doornroosje” haar vinger prikt aan een doorn….. Verbaasd me nog dat niemand hem daarvoor aangeklaagd heeft. Zit je toch niet op te wachten in je achtertuin zo’n biologisch wapen.

  Medelijden met dat papier dat verspild is….. papier moet ook wel denken, wordt ik hiervoor gekapt als boom?

 11. Sjaak trekhaak

  Vind het eigenlijk best zielig..

 12. rob

  is het voorland voor de biografie van Dries Roelvink. Wat heeft die nu te melden? Helemaal niets. Daarom is die ook zo populair.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.