Margje Fikse: ‘Eva Jinek zou NPO 1 ruïneren, mooi niet!’

Op1-zomerpresentatrice Margje Fikse vindt het heel leuk dat de late avond van NPO 1 alleen maar is gegroeid sinds het vertrek van Eva Jinek. Dat geeft ze aan in gesprek met het AD. Al snel bleek niet langer Jinek, maar Op1 de dominante partij op de late avond. Over twee weken keert Jinek weer terug, maar van een talkshowoorlog is inmiddels geen sprake meer; die heeft Op1 immers al lang en breed gewonnen. “Och ja, zeg. Die is hopelijk toch wel uitgewoed?“, bitcht Margje.

Margje vindt het fijn dat NPO 1 zo veel sterker is geworden sinds het vertrek van Eva. “Weet je wat ik mooi vind? Toen Eva Jinek naar RTL overstapte, was het beeld dat de publieke omroep als een soort ruïne achterbleef. En dan blijkt Op1 na een jaar al zó’n succes! Dat vind ik echt leuk. Zeker omdat ik van nature voor de underdog ben.

Zelf is Margje nu een zomer lang te zien als host van de late talkshow, samen met Kefah Allush. In het hoogseizoen moet ze haar plekje weer afstaan aan Giovanca Ostiana. “Ik wist meteen dat Giovanca een betere kans maakte dan ik. Toch wilde ik die test doen.

Hoezo dan? Giovanca is immers een presentatiedrama. “Giovanca past goed bij de christelijke signatuur van de EO en vormt een spannend duo met Tijs.”

En vergeet niet: Op1 moest toen nog helemaal worden neergezet. Dan is een bekende naam fijn. Ik bedoel: who the f. is Margje Fikse dan? Ik ben natuurlijk gewoon een totale C-ster.

Het AD-interview met Ma

Foto: EO, RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen