Patty Brard: ‘Ik ben minder arrogant geworden’

SBS 6-diva Patty Brard heeft het idee dat ze door de jaren heen een stuk minder arrogant is geworden. Ze kijkt mensen niet langer met de nek aan. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met de &C. Door schade en schande is Patty naar eigen zeggen een stuk wijzer geworden. Aan het begin van haar carrière stond ze nog heel anders in de wedstrijd. “In vergelijking met de Patty aan het begin van haar carrière ben ik, naast veel minder naïef, minder arrogant“, geeft ze aan.

Wat is er dan veranderd ten opzichte van vroeger? “Als je jong en beeldig bent en je wordt overal voor gevraagd, ben je veel sneller geneigd te zeggen: ‘Een Belgische film? Geen zin in, ik heb mazelen, joe!’ Nu zou ik nooit meer op die manier reageren op een aanbod.”

De omslag kwam vijftien jaar geleden, meent Patty. “Toen ik vijftig werd, gebeurde er iets: ik wist dat ik twee keer vijftig nooit zou halen. Daarom beschouw ik sinds mijn vijftigste alles als een cadeau.”

Als een duizendpoot pakt Patty tegenwoordig alle mogelijkheden aan. “Een kledinglijn bij Kruidvat, een biografie, programma’s bij SBS6 en momenteel ben ik bezig met een kinderboek over mijn hondjes Lulu en Bibi. Ik vind: zolang het nog kan, is het toch ook gewoon enig allemaal?

Wie kan nou op z’n 65ste zeggen dat-ie gisteravond met veel plezier op tv was?”

Foto: Tom Cornelissen, Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen