Oudjes overlijden aan corona tijdens draaipauze Witzier

Anita Witzier heeft het nieuwe seizoen van Anita Wordt Opgenomen gedraaid in bejaardentehuizen en dat is in coronatijd een flinke uitdaging gebleken: de opnames zijn niet verlopen zoals gepland. Ze begon met filmen vóór de coronacrisis en toen de opnames weer hervat konden worden, bleken een aantal deelnemende ouderen te zijn overleden aan corona. Aan een aantal verhaallijnen in de nieuwe tv-reeks is daardoor wel een héél abrupt einde gekomen, zo laat Anita weten in een persbericht.

Tijdens het draaien van het nieuwe seizoen is het team overvallen door corona en moesten de gesprekken met de ouderen op afstand worden voortgezet. “Dit seizoen is bijzonder, intens en verdrietig“, zegt Anita.

Wat is er precies gebeurd? “We zijn gaan draaien vóór de coronacrisis en we moesten halverwege stoppen. Dat was heel ingrijpend. Ook mensen die wij volgden zijn overleden aan corona. We kunnen die gesprekken niet meer afronden en dat is verdrietig.

Van de verhalen die wél zijn verteld is Anita erg onder de indruk. “De gesprekken met de ouderen hebben mij geraakt, ze zijn zo openhartig. Ik blik met hen terug op hun leven, op hun diepte- en hoogtepunten en hoe het is om oud te worden en te zijn.”

Anita wordt Opgenomen is vanaf zondag 6 september wekelijks om 21.15 uur te zien op NPO 1.

Foto: Stijn Ghijsen

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen