Oudjes overlijden aan corona tijdens draaipauze Witzier

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 16:35

Anita Witzier heeft het nieuwe seizoen van Anita Wordt Opgenomen gedraaid in bejaardentehuizen en dat is in coronatijd een flinke uitdaging gebleken: de opnames zijn niet verlopen zoals gepland. Ze begon met filmen vóór de coronacrisis en toen de opnames weer hervat konden worden, bleken een aantal deelnemende ouderen te zijn overleden aan corona. Aan een aantal verhaallijnen in de nieuwe tv-reeks is daardoor wel een héél abrupt einde gekomen, zo laat Anita weten in een persbericht.

Tijdens het draaien van het nieuwe seizoen is het team overvallen door corona en moesten de gesprekken met de ouderen op afstand worden voortgezet. “Dit seizoen is bijzonder, intens en verdrietig“, zegt Anita.

Wat is er precies gebeurd? “We zijn gaan draaien vóór de coronacrisis en we moesten halverwege stoppen. Dat was heel ingrijpend. Ook mensen die wij volgden zijn overleden aan corona. We kunnen die gesprekken niet meer afronden en dat is verdrietig.

Van de verhalen die wél zijn verteld is Anita erg onder de indruk. “De gesprekken met de ouderen hebben mij geraakt, ze zijn zo openhartig. Ik blik met hen terug op hun leven, op hun diepte- en hoogtepunten en hoe het is om oud te worden en te zijn.”

Anita wordt Opgenomen is vanaf zondag 6 september wekelijks om 21.15 uur te zien op NPO 1.

Foto: Stijn Ghijsen
20 Reacties op “Oudjes overlijden aan corona tijdens draaipauze Witzier”


 1. steef

  overleden met of door corona??? waarom wordt daar niets eens onderscheidt ingemaakt. En waarom is iedereen in paniek nu besmettingen zogenaamd spectaculair stijgen. Was de eerste reactie niet groepsimmuniteit …. daarvoor moeten dus veel mensen t krijgen maar nu veel mensen t krijgen is t ook weer niet goed……

 2. Roelof

  Inderdaad, het is een grote leugen corona show aan het worden. Steeds meer mensen beginnen gelukkig in te zien dat de overheid een heel andere agenda heeft.

 3. Bart

  Aantal overleden met corona in Nederland ( met dus niet aan) zijn er 6157x Dan zijn er nog 70 aan alleen corona overleden. Hier is er na juni niet een meer bij gekomen. Gelul dus van Anita!

 4. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Tja, er moeten nou eenmaal offer gebracht worden voordat de groepsimmuniteit er is…. Toch?

 5. G.ossip

  Er gaan meer mensen dood door niet behandelde k.a.n.k.e.r,hartfalen,en andere ernstige ziektes die door Corona niet behandeld zijn,het gaat inmiddels niet meer om het virus,het gaat om burgers emotioneel en financieel naar de klote te helpen,ondernemers die zelfmoord plegen,alcohol en drugs gebruik neemt toe,puur omdat mensen nu eenmaal niet zijn gemaakt om in afzondering te leven,ik hoop dat als er ooit een einde aan deze staatsterreur komt het hele kabinet voor een tribunaal word berecht,wegens moord.

 6. WEST*

  Wacht maar af de 2 golf komt er aan als het zo door gaat gaan er overal harde klappen vallen en die zal zwaarder aankomen voor veel bedrijven dan de eerste
  en dat zal iedereen merken !
  wat zijn de mensen toch naief!

 7. G.ossip

  @West* bij een 2de door de media gecreëerde golf is het klaar met Nederland en gaat failliet,alleen zij die zwaar verdienen aan deze plandamie zullen het redden,de rest zal dakloos worden,honger en verderf zal het nieuwe normaal worden.

 8. Bart

  @West* Er komt zeker een 2e golf. Deze zijn ze nu aan het creëren. Die 2e golf komt niet doordat mensen zich niet aan de regels houden. Rutte en Hugo voeren een andere agenda uit en zijn nu tijd aan het rekken. De mensen worden ondertussen afgeleid met het coronavirus.

 9. WEST*

  G. Ossip U zou wel eens gelijk kunnen hebben , maar dat zou voor iedereen wel eens goed zijn ,een flinke stap terug. We namen te veel te vaak in deze een wereld
  waar over geconsumeerd wordt ? Terug naar de eenvoud ,weer weten wat normen en waarden zijn , saamhorigheid, weg met egoisme en graaien !

 10. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Overleden terwijl positief getest op corona. Is iets heel anders dan overleden AAN corona.

 11. G.ossip

  @West*als je dan een voorbeeld wil hebben kijk maar naar Scheveningen,BLM,KOZP, Rutte moet haast maken met The New World Order.

 12. Edwin

  De alu-hoedjes hierboven zijn zojuist uit de peuterspeelzaal ontsnapt.

 13. Danny

  Mooie serie weer voor de NPO tijdens corona.

 14. Bart

  @West* Hier ben ik wel met je eens. Terug naar de jaren 60/70!

 15. An Osterhaus

  Ja, jullie geloven dit zeker weer niet, maar ik heb jullie al meerdere keren gewaarschuwd in Ab1 dat dit soort dingen eraan zaten te komen!

 16. Edelweiss

  Is er nog ruimte voor objectief covid nieuws en data interpretatie, of is het hele media en staat apparaat collectief naar de kluuute ofzo.

 17. Chelsey

  Heel veel westerse landen zijn eigenlijk 10 jaar geleden tijdens de bankencrisis al failliet gegaan. Het economische geld systeem wordt in die landen al een geruime tijd gewoon kunstmatig in stand gehouden en is in feite één grote luchtbel geworden doordat de werkelijke rijkdom steeds meer in handen terecht is gekomen bij een klein select groepje rijke families die sinds jaar en dag dit al zo hebben gepland volgens het principe van een “uitverkoren” bloedlijn omdat ze weten dat zij de Wereld Heerschappij zullen gaan beërven van hun voorouders. We bevinden ons hier op Aarde ondanks alle variabelen die bij elk individu verschillend zijn qua tijd en plaats eigenlijk gewoon op een éénrichting weg. De overgrote meerderheid is of niet in staat dit zoveel mogelijk goed te kunnen doorzien, het kan deels te maken hebben met het niet wíllen inzien omdat men angst heeft voor de gevolgen of dat men denkt dat door net te doen alsof en het spel mee te spelen de kans op schade geringer is en/of op overleven van deze crisis groter zal zijn. De overgrote meerderheid is heus niet achterlijk om in te kunnen zien dat niet alles klopt wat nu over de hele wereld geroepen wordt. Deze luchtbel zal nu dus doorprikt moeten gaan worden, een reset dus! Nederland heeft als westers natie ook een aandeel in het systeem gehad, het zou dus niet zo gek zijn als ook in dit land harde klappen zullen gaan vallen. De werkelijke uitkomst weet echter niemand omdat het systeem in verschillende richtingen de mogelijkheid heeft om om te kunnen vallen. Daar verschillende stromingen natuurlijk hun uiterste best zullen gaan doen om het natuurlijk voor ieder zich in een zo gunstig mogelijke richting te laten gaan omvallen met het minst schade! Het systeem is ten einde gekomen en moet vervangen gaan worden omdat het defect is geraakt maar ook omdat het nu wel haar maximale levensduur langzaam maar zeker begint te bereiken. Het is echter te hopen dat dit alles niet tot een Wereldoorlog zal gaan leiden, want dat kan gezien de geschiedenis, natuurlijk ook een manier van een grote reset zijn! Na dit alles zal nog de vraag gaan worden wie de Macht nu zal gaan overnemen van de USA? Kortom sowieso moet zo’n Wereld reset hoe dan ook iets gaan kosten! Mensenlevens en al dan niet gefabriceerde virussen is een combinatie van mogelijkheden die men niet zou moeten onderschatten evenzo Covid19!

 18. anoniem

  witzier

  deze

  foto

  past niet!!!!!!!

  raar mens

  ga je school geld terug vragen, onkundig vrouw.

 19. anoniem

  Oudjes? Wat een nare manier om deze te benoemen. En dat terwijl de hoofdredactie alhier vast ook de jongste niet meer is.. :-)

 20. Marianne Markus

  omg dat is wel heel vervelend, en nu gaat het programma wel normaal door?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.