Oranjes balen van rokende gravin op Weekend-cover

Geplaatst op do 27 aug 2020 om 10:30

Gravin Eloise, het nichtje van de drie prinsessen van het koningspaar, zoekt graag de aandacht op. Niet alleen gaf ze een interview aan het Jeugdjournaal, ook verschijnt ze veelvuldig op social media. Aangezien zij geen prinses is en dus ook niet onder de mediacode valt, durft de Weekend het deze week aan om een paparazzifoto van haar op de cover te zetten. Een fotograaf spotte haar met een sigaret in de mond en die foto ligt nu in duizenden winkelschappen door heel Nederland.

De rookfoto is al flink viral aan het gaan. “Prins Pils weet wat de gevolgen van zo’n foto zijn. Eindeloos is dat aan Willem-Alexander blijven hangen. Dit is de rookprinses de komende tijd“, aldus Privé-baas Evert Santegoeds in Shownieuws.

Evert zou het raar vinden als de Oranjes hier stappen tegen gaan ondernemen. “Ze timmert zelf ontzettend aan de weg, dus het zou flauw zijn om tegen de Weekend te zeggen: ‘Kom maar tegen de Parnassusweg, waar de rechtbank van Amsterdam is, dan gaan we het even oplossen.’”

Collega Patty Brard: “Bovendien vind ik het ook niet zó erg. We zijn allemaal door die fases heengegaan dat we een sigaret proberen en misschien nog wel wat anders ook.”

Evert: “Ik denk toch dat ze gaan proberen er tegenop te treden, zodat we niet allemaal in de bosjes in die studentenkroegen gaan hangen. We hadden laatst een foto van prins Maurits, die ook niet tot het Koninklijk Huis behoort, en toen was er ook meteen een brief van een advocaat die zich beriep op de mediacode. Daar is het laatste nog niet over gezegd denk ik.

Royals reageren

De ouders van Eloise, prinses Laurentien en prins Constantijn, hebben via de RVD gereageerd en zijn not amused. “Eloise is in de eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden.”

De publicatie van deze foto’s doet daar afbreuk aan. Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat.”

Eloise reageert

Zelf heeft Eliose ook op het nieuws gereageerd. “Ik vind het zo raar om mee te maken en het maakt me oncomfortabel om zomaar gefotografeerd te worden“, zegt ze op Instagram.

Ik rook één sigaret en iemand maakt er meteen een foto van. Wat is daar nieuws aan? Ik wil genieten van mijn studentenleven en hopelijk snappen jullie dit!”

Hypocriet

Shownieuws sloot het onderwerp af met een heerlijk staaltje tv-hypocrisie. “Nou, ik vind dat je in je studententijd toch ook een beetje ruimte moet krijgen om dit soort dingen te doen. Kom op“, merkte Anouk Smulders op.

Evert: “Mevrouw Smulders heet jij?

Padoem-patsss.

De bewuste foto:

Foto: NOS
56 Reacties op “Oranjes balen van rokende gravin op Weekend-cover”


 1. Arie Kanarie-45

  Hier is niemand in geïnteresseerd. Nog nooit van deze dame gehoord. Afschaffen het koningshuis en als deze ‘royals’ die gewoon lekker een baan moeten zoeken.

 2. Pettie Fart

  Maar daar mag je verder niks van vinden, laat staan zeggen want ze is nog maar een kind!!!!!!
  Idem voor het arme kindje Alexia.

  https://hollywoodhuizen.nl/rokend-op-de-foto-wereldpers-is-maximas-tweede-dochter-alexia-15-de-rebelse-prinses-van-haar-generatie/

 3. Zwarte Sylvana

  Wit privilege!!! Wij zwarten zouden ook wel zorgeloos willen roken op kosten van de staat.
  Oww,…wacht. dat doen we al.

 4. Geilneef

  Net zo’n paard als haar moeder,prinses petra

 5. Curryworst

  De vrouw van paparazzofotograaf Edwin Smulders ligt niet zo lekker bij de anderen aan de desk van Shownieuws.
  Tijd voor vervanging.

 6. SL

  De media zou die hele “mediacode” eens naast zich neer moeten leggen, wat een onzin zeg.

 7. q8

  je bent maar 1x jong,
  deze dame word gesteund door christenen,
  in de bijbel staat:” onderzoek alle dingen en behoud t goede” ,
  gun dat kind dit,
  krijgen we straks t zelfde gedram als ze in bikini op t strand ligt ?
  t kind heeft al van die ouwerwetse ouders en grootouders,
  knap meiske, lijkt niet op haar moeder,

 8. Blinde Herdershond

  Dan weten we nu dus dat de dochter van Constantijn en Petra naar een asbak stinkt. Hoe hadden we zonder die wetenschap de dag door moeten komen?!

 9. Leeuw

  “Het maakt me oncomfortabel”? Is dit een Nederlandse gravin? Waarom dan dit soort domme anglicismen? Of verbeeldt deze gravin zich dat ze een stoel is die niet lekker zit? Want dan heeft ze grotere problemen dan een fotootje!

 10. Dries Roel Vink

  De monarchie hoort misschien thuis in de middeleeuwen, maar zeker niet in deze tijd. Wat een onzin ook dat je door geboorte allerlei bezopen privileges kent en die wij, het pleps, moeten financieren.

 11. HalloJumbo

  Lachgas hoeft ze tenminste niet te proberen. Haar gezicht staat chronisch in een rare stand.

 12. Mousse

  Is ook een tiener, die de grenzen opzoekt. Net zoals alle andere in haar leeftijd.
  Dat zij geboren is in een comfortabele wieg, veranderd daar niets aan. Zijn ook mensen van vlees en bloed. 😁

 13. P v VO...

  Jongens jongens toch, gaan we os druk maken wat in een roddelblad staat?
  Deze bladen zijn het lezen niet waard !

 14. Yvonne

  Die gravin is goed bezig. Fuck ‘em all!

 15. Ad

  Het is met wet verboden om privé foto’s van personen zonder toestemming te gebruiken.

 16. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  De minst lekkere nep-prinses!

 17. Albert Verhinderd

  Welkom in de wereld van de riooljournalistiek…

 18. Jantje met de pet

  IN BEELD: ELOISE GENIET VAN STUDENTENLEVEN.
  https://www.weekend-online.nl/royalty/in-beeld-eloise-geniet-van-studentenleven/

 19. raam

  mooie oranjes

  ik vind de oranjes loyaal

  mijn moeder 86 jaar, ik bijna 62 jaar

  mijn moeder zegt tegen mij niet op vakantie gaan
  met heel veel reden inverband met corona.
  Ik luister en ga niet op vakantie.

  de regering waarschuwd nederland om niet op vakantie te gaan, een man van boven de 90 jaar waarschuwd ook,
  en dit is waar de meeste gekleurde nederlanders luisteren en gaan niet.

  oranjes gaan gewoon hun gang van onze belasting geld.

  wie zat in het buitenland met de tweede wereld oorlog
  de mensen zijn niet gek en zien wat er gebeurd.

  oranjes eerst je eigen stank ruiken
  en dan van een andere.

  Minister koolmees heeft ooit gezegd
  de media/communicatie is groot en snel. voorbeeld apps, emails etc.

  dus nederland let op wat je zegt en wat je doet en wat je verantwoording is.

  witte nederlanders zijn koud en killl

  een soort kikker,

 20. G.ossip

  Goh net een echte tiener.

 21. Jantje met de pet

  raam mooi gezegd.

 22. Graaf Sander.

  Lelijk kind, who cares!

 23. Bennie

  Dit maakt helemaal geen inbreuk op haar privesfeer. De foto is genomen op de openbare weg, dus alle verontwaardiging kan in de prullenbak.

  Overigens: een sigaretje, het is wat zeg.

 24. Henkie

  Weten we tenminste dat dit een vieze, stinkend tokkie ‘gravin’ is. Is ‘kleine Sander met de grote mond’ ook niet ‘graaf’ overigens?

  Anyway, dit meisje was inmiddels de publiciteit aan het opzoeken, moet ze ook niet mekkeren dat als ze gezien wordt met de meest domme, meest tokkie activiteit, ze in een roddelblad komt.

  Mensen boven een bepaalde leeftijd die roken kan ik nog prima begrijpen, ooit was het redelijk normaal om te roken en voor sommige mensen blijkt het een enorme moeite om eraf te komen.

  Maar als je op haar leeftijd nog longkanker en vele andere ziektes onnodig opzoekt, dan ben je gewoon achterlijk. Hopelijk dat deze shaming ervoor zorgt dat ze er mee stopt. Heeft het tenminste nut.

 25. Koe Man

  Net zo’n evil face wow haar moeder Petra.

 26. Falco Buteo

  Dit lijkt mij een moppie bij wie de titel eerder een last dan een lust is. Over twintig jaar denkt ze daar wellicht anders over.

 27. Guttegut

  Wist niet dat ze bestond maar wat zal het iemand roesten dat ze rookt. Godsamme wat boeiend! Je zal maar paparazzi fotograaf zijn trouwens, in de bosjes stiekem een fotootje maken, dan heb je toch wel een ongeloof kut leven.

 28. Twee sneetjes wit en een kroket

  Ach, ach, wat een ellende weer en het is pas donderdag. Waar hebben wij dit aan verdiend? Wat staat ons nog meer te wachten?

  En dan dat belachelijke commentaar van die volgevreten Santegoeds, die voor de afwisseling een stemmig nachthemd had aangetrokken dat reddeloos verloren over zijn enorme vetrollen hing.
  Een shot van de zijkant zei weer eens meer dan woorden, vooral de vetkwabben van zijn buitenmaatse reet die onbekommerd langs de kruk afhingen. Wat zou daar de oorzaak van zijn?
  Tijdens het in beeld brengen van die gore strot van hem vroeg ik mij ongegeneerd af wat daar in de loop der jaren wel allemaal niet doorheen was gegaan. Brrrrr, om van te kotsen deze onverzorgde relnicht met zijn buitenmaatse zeiloren.

  Kortom, Santegoeds was weer om door een ringetje te halen in zijn rechtstreeks uit de vuilniscontainer afkomstige ‘kledij’. Zijn ongepoetste ‘sneakers’ met daarin verstopt zijn zweetvoeten completeerden het geheel.
  Menige zwerver, die een week onafgebroken in een park op een bank heeft gekampeerd, ziet er verzorgder uit dan dit bejaarde, niets voorstellende, onverzorgde wezen, dat een schande voor de mensheid is en definitief opgeborgen zou moeten worden.

 29. MediaPrak

  Als we nu eens de adverteerders in Weekend en in Shownieuws oproepen hun advertenties in te trekken of deze producten anders te boycotten…. Dat hielp bij VI ook.

 30. IngridHenk

  Waar is de springplank foto van Patty Brard? Die was toch ook niet zo erg? Elk mislukte BN-er met dito botox kan toch zo een zeekoe moment hebben?

 31. Bridget

  Klopt twee sneetjes. Wat te denken vandie kleurenblinde presentatrice, Diamanta of zo. Wat een kledingkeuze. Dan die ouwe Brard er weer bij en de kermis was weer compleet. En wat een onderwerpen, een rokend prinsesje, bizar slechte muziek track van een derderangs acteur ene Manuel. Brrrr….

 32. Wanny

  @ Bennie

  Zou interessant zijn om dit eens juridisch uit te vechten. Mag zo’n blad zomaar een foto van je schieten en zonder toestemming in hun blad zetten?

  In een wereld waarin persoonsgegevens tegenwoordig ook fel beschermd worden, zou het weleens zo kunnen zijn dat je binnenkort ook geen foto’s meer mag publiceren van personen.

 33. Harry

  Wat hypocriet om nu bezwaar te maken over deze publicatie, terwijl dit meisje er alles aan doet om in de publiciteit te komen met haar instagram account. En laten we eerlijk zijn; die duizenden volgers heeft ze toch alleen omdat ze lid is v.d. koninklijke familie?
  Iets met lusten en lasten.

 34. Mark

  De Oranjes zouden eens moeten weten hoe dat er allemaal aan toe gaat in dat studentenleven. Zullen best wel eens wat nachten tussen zitten met een snuifje hier en een pilletje daar. Lekker helemaal volgieten met alle aanwezige alcoholische versnaperingen. Blowjobje hier, aftrekbeurt daar. Het wachten is op de volgende beelden die uitlekken.

 35. Klaas Flink

  al die zeikers op dat koningshuis. alernatief is iedere 4 jaar een andere mafferd als staatshoofd, zie Amerika, 350miljoen en komen ze met die lul aanzetten. laat dat meisje gewoon met rust. en die opmerkingen over dat uiterlijk, was een stel mongolen ben je om je zo uit te laten over iemand die niet vraagt om gefotografeerd te worden. wat een ongelofelijke eikels vind je hier en het is nog niet eens herfst

 36. Teuntje

  Ik baal van de Oranjes met hun huizen overal in de wereld en hun boten van miljoenen en zn aflezen van briefjes wat hem ook nog eens slecht afgaat

 37. HBaz

  Jammer dat het geen joint was.

 38. Anna

  Gravin Eloise, is ook maar een gewoon meisje hoor.

  Kijk naar die viespeuk Graaf Sander Schimmelpenninck, dat is een oude vent in vergelijking met Eloise en die misdraagt zich nog steeds als een verwende kleuter.

 39. delta

  Ach, de Oranjes denken dat (roddel)pers alleen voor pr of propaganda dient. Vrijwilligerswerk, verjaardagen, bruiloften, ambassadeurschap voor goed doel, toespraken, preken over het klimaat en begrafenissen: alles gaat in de openbaarheid. Maar owee als zij het niet waar kunnen maken en gewone mensen met slechte kanten blijken te zijn, dan willen zij censuur. Vreemdgaan, buitenechtelijke kinderen, zelfs moord door een bastard, belastingontwijking, stelen, roken enz.: alles wordt door de NOS verzwegen of afgezwakt. Oranjefans zijn gewoon gek.

 40. Pettie Fart

  Elke andere burger wordt nog net niet doodgeschopt als hij een peuk durft te roken in het openbaar. Bij deze jonge gravin, die nu al heel wat noten op haar zang heeft en behoorlijk uit de hoogte doet, is alles geoorloofd en moeten wij, het klootjesvolk maar even de andere kant uitkijken. Meeroken? Kanker? Ach joh, who cares? Als onze gravin maar kan genieten van haar jonge leventje, ja toch, niet dan! :P

 41. Niet-rokende republiekein

  We moeten het koningshuis meteen afschaffen en tabak verbieden. Haar moeder die bij de tabaksindustrie adviezen gaf hoe je jongeren het snelst aan deze zwaarverslavende dodelijke harddrug kon krijgen, moeten ze onmiddellijk vervolgen.

 42. Woordenkunstenaar

  Deze domme gravin rookt zich snel het graf in. Net als ‘lekker’ kettingrokend Alexiatje.

 43. Haasje

  Wat lijkt het kind op haar moeder, Retro Petra.
  Of het echt een compliment is…..dar verschillen de meningen nogal sterk over.

 44. Anoniem

  Sterke genen hier, jezus.

 45. Bart

  Wat kunnen mensen zeuren zeg. Wat een domme reacties. Laat dat meisje lekker en alle andere mensen ook. Wil roken dan doe je dat toch lekker. Wil je dat niet dan doe je het niet.

 46. Robbie van Haarlem

  De oom van de gravin,wimlex,ziet er al maanden uit of ie net uit een Kliko is gekropen,polderglamour 😷🥕🥕

 47. OssyBear

  Laat haar toch een lekker peukie doen.
  Wat een land NL.
  Iedereen is jong geweest, of jullie zo braaf waren.

  Roddel pers, zijn de bladen nog niet failliet onderhand.
  :-)

 48. Maika

  tja, ze zal ook wel bier drinken en sex hebben, so what, laat die meid lekker.

 49. Viola

  Wat zijn het toch misselijkmakende paparazzi, die bladen die dag en acht op zoek zijn naar sensatie, over de ruggen van mensen. Bah bah! Laat zo ’n kind, heeft het al moeilijk genoeg in zo ’n positie! Was het maar strafbaar, al die paparazzi…

 50. Bea

  Ze is niet de enige oranje die rookt. Moet ze zelf weten misschien nog war extra glaasjes alcohol en lekker uit je plaat gaan. Net een normale student.

 51. Uw spiegeloog

  Ik vind haar gedrag niet afwijkend.
  Veel gekker is het, dat er stoom uit de oren van veel mensen komt, wanneer zij een lid van het koningshuis zien roken. Stoom in tegenstelling tot waterdamp, je ziet het niet, maar het is er wel. Het is ook net corona.
  Wilt u erover praten?
  Dat kan. Voor twintig euro per uur.

 52. Nicotineschuivertje

  De balende Oranjes mogen blij zijn, dat de gravin niet zelf hele balen shaggies staat te rollen, maar elegant een sigaret uit een pakje neemt.
  Bij balende Oranjes krijg ik trouwens associaties met de handel in opium. Werd dat ook in balen verpakt? Het hoefde in ieder geval niet binnengesmokkeld te worden.

 53. Xxxx

  Die “mensen” die afgeven op het uiterlijk van anderen zijn geen knip voor de neus waard. Het zijn zielige figuren. Moeten zelf toch wel heel perfect en volmaakt zijn. Bah wat een wereld! Wat ik erger vind is dat zoveel jongeren roken, drinken en verdovende middelen gebruiken. Ze weten niet wat voor ellende ze zich op latere leeftijd op de hals halen. Slecht voorbeeld doet dat betreft slecht volgen.

 54. Xxxx

  Die “mensen” die afgeven op het uiterlijk van anderen zijn geen knip voor de neus waard. Het zijn zielige figuren. Moeten zelf toch wel heel perfect en volmaakt zijn. Bah wat een wereld! Wat ik erger vind is dat zoveel jongeren roken, drinken en verdovende middelen gebruiken. Ze weten niet wat voor ellende ze zich op latere leeftijd op de hals. Mensen zijn grote na-apers wat dat betreft. Wat de een doet moet de ander ook.

 55. Xxxx

  Ik bedoelde: op de hals halen.

 56. Garry glamour

  Laat haar lekker roken, we hebben allemaal onze jeugdzonden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.