Oranjes balen van rokende gravin op Weekend-cover

Gravin Eloise, het nichtje van de drie prinsessen van het koningspaar, zoekt graag de aandacht op. Niet alleen gaf ze een interview aan het Jeugdjournaal, ook verschijnt ze veelvuldig op social media. Aangezien zij geen prinses is en dus ook niet onder de mediacode valt, durft de Weekend het deze week aan om een paparazzifoto van haar op de cover te zetten. Een fotograaf spotte haar met een sigaret in de mond en die foto ligt nu in duizenden winkelschappen door heel Nederland.

De rookfoto is al flink viral aan het gaan. “Prins Pils weet wat de gevolgen van zo’n foto zijn. Eindeloos is dat aan Willem-Alexander blijven hangen. Dit is de rookprinses de komende tijd“, aldus Privé-baas Evert Santegoeds in Shownieuws.

Evert zou het raar vinden als de Oranjes hier stappen tegen gaan ondernemen. “Ze timmert zelf ontzettend aan de weg, dus het zou flauw zijn om tegen de Weekend te zeggen: ‘Kom maar tegen de Parnassusweg, waar de rechtbank van Amsterdam is, dan gaan we het even oplossen.’”

Collega Patty Brard: “Bovendien vind ik het ook niet zó erg. We zijn allemaal door die fases heengegaan dat we een sigaret proberen en misschien nog wel wat anders ook.”

Evert: “Ik denk toch dat ze gaan proberen er tegenop te treden, zodat we niet allemaal in de bosjes in die studentenkroegen gaan hangen. We hadden laatst een foto van prins Maurits, die ook niet tot het Koninklijk Huis behoort, en toen was er ook meteen een brief van een advocaat die zich beriep op de mediacode. Daar is het laatste nog niet over gezegd denk ik.

Royals reageren

De ouders van Eloise, prinses Laurentien en prins Constantijn, hebben via de RVD gereageerd en zijn not amused. “Eloise is in de eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden.”

De publicatie van deze foto’s doet daar afbreuk aan. Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat.”

Eloise reageert

Zelf heeft Eliose ook op het nieuws gereageerd. “Ik vind het zo raar om mee te maken en het maakt me oncomfortabel om zomaar gefotografeerd te worden“, zegt ze op Instagram.

Ik rook één sigaret en iemand maakt er meteen een foto van. Wat is daar nieuws aan? Ik wil genieten van mijn studentenleven en hopelijk snappen jullie dit!”

Hypocriet

Shownieuws sloot het onderwerp af met een heerlijk staaltje tv-hypocrisie. “Nou, ik vind dat je in je studententijd toch ook een beetje ruimte moet krijgen om dit soort dingen te doen. Kom op“, merkte Anouk Smulders op.

Evert: “Mevrouw Smulders heet jij?

Padoem-patsss.

De bewuste foto:

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen