Opvolger De Wereld Draait Door heet De Vooravond

De opvolger van De Wereld Draait Door heet De Vooravond. De eerste aflevering van de talkshow met het nieuwe duo Fidan Ekiz en Renze Klamer is op maandag 31 augustus. Dat heeft BNNVARA laten weten. Het heeft lang geduurd voordat de titel van de DWDD-opvolger er lag. Er is voor gekozen om de namen van de presentatoren niet in de titel te vermelden. Dat is een bewust beleid van de NPO, die eerder ook koos voor een neutrale naam van de late talkshow, namelijk Op1.

De NPO wilde na het vertrek van Eva Jinek af van talkshows die te veel ‘personality driven’ zijn. De publieke omroep heeft veel geld en aandacht gestoken in de merknaam Jinek, maar toen zij groot werd, koos ze voor het grote geld van de commerciëlen.

Dat wil de NPO in de toekomst voorkomen, liet ze in december weten. De nieuwe vooravondtalkshow van NPO 1 heet dus niet Fidan en Renze, maar De Vooravond. “NPO 1 streeft er dan ook naar de grote titels minder afhankelijk te maken van de persoon die het presenteert.

Overigens was De Wereld Draait Door ook niet vernoemd naar presentator Matthijs van Nieuwkerk, maar na al die jaren was hij wel onlosmakelijk verbonden met die merknaam. De NPO heeft er dan ook bewust voor gekozen om de merknaam DWDD te laten vallen.

De Vooravond heeft alvast de social-media-kanalen van DWDD overgenomen. Dat levert op Twitter bijvoorbeeld bij de start al 1 miljoen volgers op.

Fidan en Renze kondigen de nieuwe programmanaam aan in een grappig bedoeld filmpje, dat is opgenomen in de sfeer van First Dates:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen