Hélène Hendriks wil Mart Smeets als mentor

Hélène Hendriks heeft nooit de moed gehad om Mart Smeets direct te vragen of hij haar mentor zou willen worden. Ze zou het nog steeds erg leuk vinden. Dat zegt ze in gesprek met BMTV. Aan het begin van haar tv-carrière hoopte Hélène om Mart te strikken als haar leraar. “Ik keek van kinds af aan op tegen Mart Smeets, omdat ik hem gewoon heel erg goed vindt. Een autoriteit. Ik wilde ook best wel graag door hem begeleid worden“, vertelt de Veronica-presentatrice.

Ze heeft geprobeerd om het via-via te spelen. “Ik heb ooit weleens aan Kees Jansma gevraagd: ‘Denk je dat hij daarvoor openstaat?’ Kees zei: ‘Ik weet het niet, ik denk het niet.’ Ik baal eigenlijk nog steeds een klein beetje dat ik dat nooit rechtstreeks gevraagd heb aan hem.

BMTV-presentator Jeroen te Nuijl (‘mijn volgende gast is voor u een vraag en voor mij nog veel meer, tot de volgende keer’ 🤦‍♂️) merkte op dat het misschien nog niet te laat is. “Nou, wie weet ziet hij dit en komt hij alsnog. Maar nu is het niet meer nodig, zou ik zeggen“, zei hij.

Hélène: “Nou ja, je kunt altijd leren. Ja, destijds leek mij dat wel wat. Ik vind hem wel goed.”

Jan Joost en Wilfred

Wie vindt ze nog meer goed? “Ik heb lang naast Jan Joost van Gangelen gezeten en die vind ik echt heel erg goed. Hij beheerst de Nederlandse taal geweldig en hij heeft een enorme woordenschat. Hij kan heel goed improviseren en is creatief, dus dat is lekker. Hij is ook heel relaxed. Als je daarnaast zit, kun je lekker rustig beginnen.”

En van welke presentator is ze nog meer fan? “Wilfred vind ik ook heel goed. Daar heb ik natuurlijk als duo naast gezeten.

De aflevering van BMTV met Hélène Hendriks kunt u hier bekijken.

Foto: SBS, NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen