Natacha Harlequin prijst inlevende John de Mol

Natacha Harlequin is vanaf vandaag een belangrijk SBS 6-gezicht: ze is voortaan elke dag op tv met Dit Vindt Nederland, een afgeleide van de racismespecial van VI. Ze wordt recht tegenover RTL Boulevard gezet, van 18.30 tot 19.30 uur. Een zwarte vrouw op zo’n prominente plek; daar is ze best een beetje trots op. “Een paar jaar geleden merkte onze zoon van nu bijna elf op dat hij geen zwarte mannen op televisie zag. Alleen een paar mevrouwen bij het nieuws“, zegt ze in De Telegraaf.

Daar brengt ze nu zelf verandering in. Een prima moment, want Natacha voelt ‘dat het nu tijd is voor verandering’. “Daar staan redacties en het medialandschap ook steeds meer voor open, is mijn ervaring. Je afkomst is een verrijking.”

Ook de grote baas van SBS 6 denkt er volgens Natacha zo over. “John de Mol vroeg mij bijvoorbeeld in een gesprek hoe het voor mij was – in het verleden – om als zwarte jonge vrouw te solliciteren in de advocatuur. Ik vond dat een mooie vraag.”

John de Mol is echt een topper, vindt ze. “Ik had die vraag nog nooit eerder gehoord. Gewoon interesse tonen in de ervaringen van een ander. Het biedt kansen deze tijd. Al moet je ze misschien zelf zien en creëren.”

Dit Vindt Nederland zal elke dag praten over de actualiteit van de dag. Er komen ook niet-politiek correcte mensen aan het woord, waaronder blokkeerfriezin Jenny Douwes en Telegraaf-journalist Wierd Duk.

Wat denkt Angela de Jong ervan? “De beelden die ik heb gezien zijn denk ik de pilots die zijn opgenomen de afgelopen weken. Het wordt afwachten. Ik ben benieuwd hoe Natacha het gaat doen. Die hebben we de afgelopen tijd vaak gezien bij de racismespecial van VI en in Ladies Night. Over het algemeen doen advocaten het best aardig in de media“, zegt ze op NPO Radio 1.

De première is vanavond om 18.30 uur op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen