GTST-personages houden zich niet aan coronaregels

De personages van Goede Tijden Slechte Tijden houden zich niet aan coronaregels. Ze komen in het nieuwe seizoen, dat vanavond begint op RTL 4, regelmatig te dicht bij elkaar. Dat vertelt actrice Caroline de Bruijn in gesprek met NU.nl. Terwijl we zelf misschien nog wel een jaar met corona-ellende en afstandsregels zitten, is en blijft er in Meerdijk helemaal niets aan de hand. De personages zullen dan ook geen anderhalve meter afstand van elkaar houden, alsof het opnames van vóór corona betreffen.

GTST kan gewoon op deze manier filmen, omdat de acteurs zich niet altijd aan de afstandsregels hoeven te houden. “Wij als acteurs zijn aangemerkt als contactberoep en mogen iets dichter bij elkaar komen, al wordt dit zoveel mogelijk vermeden.”

Het is niet zo dat de GTST-studio een soort legale orgieplek is geworden. “We voelen ons uiteraard wel ongelofelijk verantwoordelijk, want als een van ons ziek wordt, ligt de hele productie plat. Iedereen is uiteraard enorm voorzichtig.

Maar hoe gaat het dan? Worden de acteurs voor elke opname getest? Collega Marly van der Velden: “We worden niet getest, omdat de opnames het hele jaar doorgaan en we dan continu getest zouden moeten worden. Uiteraard krijgen we wel een test als we klachten hebben en blijven we dan thuis.

Hoe hoopt GTST corona verder buiten de studio te houden? “Onze kleding wordt een dag van tevoren opgehangen, zodat het goed kan luchten en ventileren.

Eén ding weet Marly zeker: Meerdijk is immuun voor corona. “In het dagelijks leven en op tv gaat het al heel veel over corona, GTST is juist een moment om even niet ermee bezig te zijn.

Coronaprotocol

RTL laat weten dat GTST gedraaid wordt met een strikt coronaprotocol. “Het is dus niet zo dat de acteurs op de set constant dichtbij elkaar komen. Uiteraard houden ook wij op de set zo veel mogelijk de 1,5 meter aan. Echter is het mogelijk voor acteurs om op minder dan 1,5 m afstand van elkaar te kunnen werken als dat voor de scene nodig is.”

GTST draait tijdelijk geen intieme scènes met intensief fysiek contact, zoals zoen- of vechtscènes. “Korte aanrakingen tussen acteurs zijn toegestaan (mits tussendoor goed wordt ontsmet), maar worden minimaal ingezet.”

Een Health & Safety-officer ziet op de GTST-set toe op de naleving van het protocol.

Een groot NU.nl-interview met Caroline en Marly kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen